Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 10:58 am
No to teraz 3:0 z Bulgaria i potem final z Brazylia jest nasz...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 9:53 am
Pff, bialo-czerwoni w kolorze zlota...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
teraz juz chlopcy grają na luzie bez beznerwów, wiec wszystko sie może zdarzyć, ja wierze że się uda
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 5:04 pm
Zagramy niestety bez naszego libero Gacka - kontuzja...
było widać w grze, że brakuje Gacka, niestety już od pierwszego seta nie szła nam gra, ale patrząc z góry na całe mistrzostwa i tak powinniśmy sie cieszyć bez porażki do finału i w rezultacie mamy srebro ja się ciesze i stwierdzam ze to były znakomite MS w wykonaniu naszych siatkarzy
Mimo wszystko dziękujemy i gratulujemy Polakom za srebro Przegrali w końcu z Wielką Brazylią
G R A T U L A C J E !
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 9:14 am
Dostalismy niezly łomot, ale fajnie ze mamy srebro. A ta porazka... odbijemy ja sobie w finale olimpijskim...
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 9:43 pm
Cytat
Pięć medali zdobyli reprezentanci Polski w pierwszym dniu pływackich mistrzostw Europy na krótkim basenie w Helsinkach.
Otylia Jędrzejczak i Katarzyna Baranowska wywalczyły złoto, Przemysław Stańczyk srebro, a Aleksandra Urbańczyk i Paweł Korzeniowski brąz.
interia.pl
No, no, no... Widze ze nie tylko w siatkowce jestesmy potega. Oby tak dalej
Minister sportu Tomasz Lipiec podał się do dymisji i została ona przyjęta - poinformował rzecznik rządu Jan Dziedziczak. Stało się to w chwilę po tym, jak ogłoszono, że Andrzej Lepper został odwołany z funkcji wicepremiera i ministra rolnictwa.
2 lipca Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało pod zarzutem korupcji przy budowie Stadionu Narodowego dyrektorów Centralnego Ośrodka Sportu, którzy przyznali się do winy. Premier Jarosław Kaczyński wezwał w związku z tym Lipca na wyjaśnienia. Dymisji Lipca żądała Platforma Obywatelska, 4 lipca zapowiedziała, że złoży w Sejmie wotum nieufności dla ministra, jeśli ten nie zostanie zdymisjonowany.
Prezydent Lech Kaczyński już formalnie odwołał Lipca ze stanowiska ministra sportu - podała w komunikacie Kancelaria Prezydenta.
Tomasz Lipiec od 31 października 2005 był ministrem sportu w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza, a następnie w rządzie Jarosława Kaczyńskiego.
Ciekawe kto teraz bedzie walczyć z Listkiewiczem i cała zgraja leśnych dziadków w PZPN-ie.
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Rozstawiona z numerem 30. Agnieszka Radwańska wyeliminowała 6:4, 1:6, 6:2 broniącą tytułu Rosjankę Marię Szarapową w trzeciej rundzie wielkoszlemowego turnieju US Open (z pulą nagród 19,653 mln dol.).
Nie miałam nic do stracenia, po prostu uderzałam każdą piłkę i udało się - powiedziała Radwańska przez mikrofon do publiczności Arthur Ashe Stadium przed zejściem z kortu.
Wiem, że ona nie lubi jak ktoś wchodzi głęboko w kort i porusza się, gdy ona przygotowuje się do serwisu. Kiedy to robiłam faktycznie ona częściej popełniała błędy - dodała 18-letnia Polka.
W całym meczu Szarapowa popełniła 12 podwójnych błędów, przy dwóch po stronie rywalki. Ostatni raz Rosjanka odpadła w tak wczesnej fazie turnieju zaliczanego do Wielkiego Szlema w 2004 roku także w US Open.
Radwańska rozpoczęła mecz od wygrania swojego serwisu bez straty punktu, ale to samo zrobiła Rosjanka, która w trzecim gemie przełamała podanie krakowianki i wyszła na 2:1.
Polka natychmiast odrobiła stratę i po okresie gry zgodnie z regułą własnego serwisu prowadziła 3:2, a następnie 4:3 po gemie, w którym Szarapowa nie wykorzystała trzech szans na przełamanie. W kolejnym wiceliderka rankingu WTA straciła nieoczekiwanie swoje podanie.
Przy stanie 5:3 dla Radwańskiej Rosjanka od razu wyszła na 40:0, po czym doprowadziła do przełamania, wykorzystując drugą szansę. Jednak w kolejnym gemie nie wykorzystała prowadzenia 40:30 i od tego momentu przegrała trzy kolejne punkty i seta, po 46 minutach.
Drugiego seta Radwańska rozpoczęła od utrzymała podania, ale od stanu 1:0 przegrała osiem kolejnych gemów, w tym czterokrotnie swój serwis. Druga partia trwała 38 minut.
Serię Szarapowej przerwała dopiero w trzecim gemie decydującego seta, zapisując na swoim koncie breaka na 1:2. Polka zdobyła później kolejnych pięć gemów i zakończyła spotkanie po upływie dwóch godzin i sześciu minut, wykorzystując już pierwszą piłkę meczową.
W sobotnim pojedynku Radwańska popełniła 23 niewymuszone błędy w grze, podczas gdy Rosjanka aż 49. Szarapowa uzyskała przewagę w wygrywających uderzeniach - 36:18.
W sumie Polka wygrała w meczu 85 punktów, o jeden więcej od rywalki.
W poniedziałek Radwańska zagra o awans do ćwierćfinału, a jej rywalką będzie zwyciężczyni meczu pomiędzy Czeszką Nicole Vaidisovą (nr 13.) i Shahar Peer z Izraela (18.).
Był to drugi pojedynek tych tenisistek. Poprzednio spotkały się w maju w ćwierćfinale turnieju WTA w Stambule (z pulą nagród 200 tys.) lepsza była Rosjanka 6:2, 3:6, 6:0.
W tegorocznym US Open Radwańska była rozstawiona z numerem 30., a wcześniej pokonała kolejno: 6:2, 6:1 Japonkę Akiko Morigami oraz 6:2, 6:3 Francuzkę Virginie Razzano. W deblu, razem z Holenderką Michaelą Krajicek, odpadła w drugiej rundzie, przegrywając 7:5, 0:6, 2:6 ze Słowenką Kateriną Srebotnik i Japonką Ai Sugiyamą, rozstawionymi z numerem trzecim.
Teraz czeka ją jeszcze występ w grze mieszanej, z Mariuszem Fyrstenbergiem. Polski mikst zmierzy się z Yung-Jan Chan z Tajwanu i Holendrem Rogierem Wassenem.
3. runda singa US Open:
Maria Szarapowa (2, Rosja) - Agnieszka Radwańska (30, Polska) 4:6, 6:1, 2:6
No to gigantyczna niespodzianka kto by się spodziewał że polka przejdzie rosjanke. Teraz zmierzy się z jakąś zawodniczka z Izraela 18 latka ale nazwiska nie pamietam
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 1:58 pm
Cytat
Już niedługo w garażu najsilniejszego człowieka świata zaparkuje auto za 1,5 mln złotych. Do mercedesa S klasy i hummera Mariusz Pudzianowski dołoży kolejne - lamborghini murcielago LP640 roadster. Włosi wyprodukowali zaledwie kilkanaście sztuk tego cacka.
Nie tylko Doda kupuje wypasione bryki. Zastanawiam sie czy ten samochod nie bedzie dla goscia troche za ciasny, moze lepszy bylby Ursus...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.