Brytyjski kierowca Formuły 1 Lewis Hamilton został ukarany mandatem i cofnięciem na miesiąc prawa jazdy za przekroczenie prędkości na autostradzie - podała we wtorek francuska policja.
Hamilton został zatrzymany przez patrol drogowy bowiem jechał swym Mercedesem z prędkością 196 km/godz na autostradzie w pobliżu Laon w północnej Francji. Policja ukarała go mandatem wysokości 600 euro.
Za znaczne przekroczenie dozwolonej prędkości funkcjonariusze zarekwirowali auto, a kierowcy odebrali na miesiąc prawo jazdy.
- On był bardzo grzeczny i skłonny do współpracy - powiedział rzecznik policji.
22-letni kierowca teamu McLaren-Mercedes, rewelacja sezonu Formuły 1, zajął drugie miejsce w mistrzostwach świata, za Finem Kimim Raikkonenem z Ferrari.
ź: sport.onet.pl
Bueheheh to sie Rinat ucieszy bo tak baaardzo lubi Hamiltona Jak widać Mercedes pewnie klasy S to nie bolid McLarena ale widocznie Hami chciał sie poczuć jak w swojej srebrnej strzale z numerem 1...
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
BUahahahahaha ! Jak ja to przeczytałem to spadłem z krzesła !
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 1:24 am
Ciekawe jakby mu wzieli na rok, czy moglby brac udzial w zawodach F1.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Z tego, co wiem to raczej tak, bo się ścigają po zamkniętych torach, niedostępnych w czasie weekendu wyścigowego dla zwykłego ruchu ulicznego
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Ciekawe jakby mu wzieli na rok, czy moglby brac udzial w zawodach F1.
Ja powiem tak : w F1 jak i innych sportach motorowych zdobywa się licencje na kierowce F1 (w F1 jest to tzw."Super Licencja") czy tam przykładowo WRC i prawko raczej nie ma tu nic do rzeczy...
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.