StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Bilety na DeRby Śląska
Bilety na DeRby Śląska
Autor Wiadomość
SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 12:09 pm 

Co do kupowania biletów na kupbilet.pl ktoś wie o co w tym chodzi : "UWAGA!!! brak definicji przyjaciół dla wszystkich wybranych miejsc z imprezy: Mecz Orange Ekstraklasy: Ruch Chorzów - Górnik Zabrze.
Wprowadź 'Przyjaciele' na zakładce 'Moje konto'. "

Bo ja sie poddaje... ;/

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]
Postaw piwo autorowi tego posta

mari5508 

Tematy: 44
Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 3:52 pm 

Musisz pierw założyć konto a później kliknąć na button Wielkie Derby ruch-górnik i wybrać sektor numer miejsca itd.
P.S.Oto gażdzet górnika :grin: http://allegro.pl/show_it...2+wys%C5%82any.

SzakalXP 

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 3:57 pm 

Staryy juz to zrobiłem... Stanołem na Kroku 2 z 4 zamawiania biletu (wybór przesyłki) i dalej przejść nie moge przez ten komunikat przejść dalej :| :evil:

Coś takiego :|

Ostatnio zmieniony przez SzakalXP Czw Sty 31, 2008 4:40 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mari5508 

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:19 pm 

wysłałem ci wiadomość na pw jak to masz zrobić może ci coś pomoge tym. wyślij mi na pw screena gdzie utknąłeś to ci pomoge

[ Dodano: Czw Sty 31, 2008 4:02 pm ]
Zarejestrowałem sie i czekam na e-mail aktywacyjny :wink: jak coś pokombinuja jak to zrobić to ci napisze

[ Dodano: Czw Sty 31, 2008 5:07 pm ]
Mi nic takiego nie pisze :neutral:

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 8:00 pm 

Cytat
Doda i zespół Kindla zagrają przed meczem piłkarskim Ruch Chorzów - Górnik Zabrze, 2 marca na Stadionie Śląskim.

Na mecz sprzedano juz ponad 40 tys. biletów. Bracia Kindla z zespołem zagrają o godz. 14, a o 14:30 wystąpi Doda.

Lol nieźle :D heh

danius0102

SzakalXP 

Wysłany: Sro Lut 20, 2008 8:25 pm 

Ooo boooziuu co oni nie wymyśla... :grin: :grin:

mari5508
Gość
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 9:12 pm 

A co to jest ten zespół '' Kindla'' bo nie znam :neutral:

shv1 

Tematy: 519
Piwa: 262/10
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 9:31 pm 

mari5508, prosze sie logować, inaczej takie posty bedą usuwane jako próba podszywania.

shoovarek1

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 1:07 pm 

Cytat
Niezadowoleni z podwyżek dowódcy sił śląskiej prewencji straszą, że zbojkotują 2 marca mecz Ruchu z Górnikiem. Nawet jeśli się tak stanie, piłkarze i tak zagrają!

Mecz piłkarski stał się nieoczekiwanie argumentem w walce o lepsze płace! Dowódcy drużyn śląskiej prewencji są niezadowoleni z nowego rozporządzenia dotyczącego zmian wynagrodzeń i grożą, że 2 marca razem ze swoimi poddanymi na znak protestu nie będą pilnowali porządku w trakcie meczu Ruchu z Górnikiem. Między wierszami sugerują, że jeśli ich racje nie zostaną wreszcie wysłuchane, to mecz nie dojdzie do skutku. „Nikt poza policjantami z oddziałów prewencji nie jest na tyle doświadczony i odpowiednio przeszkolony, aby zabezpieczyć tak dużą imprezę masową” - piszą w swoim oświadczeniu szeregowi policjanci.

Na stadionie rządzi ochrona
Istotnie, trudno sobie wyobrazić, jak kilkanaście tysięcy kibiców Górnika dojedzie na Stadion Śląski i wróci do Zabrza bez pomocy policji. Przed tygodniem na Stadionie Śląskich zostały przeprowadzone nawet ćwiczenia prewencji, jako przygotowanie do derbów. Policjanci udanie spacyfikowali wtedy grupę swoich kolegów, wcielających się w rolę pseudokibiców. Na pierwszy rzut oka nic zatem nie wskazywało, że wewnętrzny problem może zagrozić meczowi, choć na Cichą docierały nieśmiałe sygnały, że prewencja zastanawia się, czy nie wykorzystać 2 marca do swoich celów. Nawet jeśli tak się stanie, to trzeba jasno podkreślić, że ryzyko, iż mecz zostanie odwołany, nie istnieje! Organizator imprezy, czyli Ruchu, musi zadbać jedynie o bezpieczeństwo na samym obiekcie, a tam porządku strzec będą wynajęte służby porządkowe w liczbie aż tysiąca ochroniarzy (normalnie jest ich 200-250)! - To co będzie się działo poza stadionem, to już nie nasze zmartwienie - tłumaczą działacze z Cichej i nadal ze spokojem przygotowują się do organizacji widowiska.

Ustawa zabrania protestów
Inna sprawa to zezwolenie na organizację imprez masowych, ale taki „glejt” działacze Ruchu otrzymali już na cały sezon. O tym, że arcyciekawie zapowiadający się mecz dojdzie do skutku, przekonana jest też Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach. - Ustawa o policji zabrania protestowania, bo to wiąże się z odmową wykonania rozkazu. Masowe wzięcie zwolnień L-4? Sprawa zostałaby od razu zbadana pod kątem tego, czy przypadkiem nie doszło do nieprawidłowości. Dlatego sądzę, że to bardziej akcja medialna niż realna groźba. Problem w strukturach policji istnieje, ale nie ma ryzyka, że mecz się nie odbędzie - uspokaja Andrzej Gąska, rzecznik prasowy śląskiej komendy. - Na szczęście to Ruch jest organizatorem imprezy. Mówię „na szczęście”, bo to niesamowite przedsięwzięcie - przyznał niedawno Ryszard Szuster. Ulga prezesa Górnika Zabrze nie dziwi, jeśli spojrzeć na piętrzące się problemy, z którymi muszą radzić sobie na Cichej. Kradzież 24 tysięcy złotych z biletowego utargu, kolejki chętnych sięgające kilkuset metrów, walka o zmianę godziny rozpoczęcia meczu... Załatwiono już niejeden problem, sprzedano niemal komplet 41 tysięcy biletów, dlatego nie należy sądzić, że interesy szeregowych policjantów są w stanie zakłócić tak ogromną imprezę.

Więcej w Sporcie Młodszy inspektor Zbigniew Stawarz, szef śląskiej policji, spotkał się z protestującymi policjantami i obiecał im, że różnicę w podwyżkach wyrówna, podnosząc dodatek motywacyjny - czytamy w Gazecie Wyborczej. Wyższe pensje będą wypłacone 1 marca, w przededniu Wielkich Derbów Śląska. Kierownictwo komendy wojewódzkiej nie dopuszcza myśli, że policjanci zbojkotują imprezę. W środę zebrał się nawet sztab, który kieruje zabezpieczeniem derbów. Omawiano na nim szczegóły dotyczące dojazdów, przemarszu i ulokowania kibiców. Nieoficjalnie wiadomo, że na wszelki wypadek wydano jednak rozkaz utworzenia w komendach miejskich i powiatowych tzw. nieetatowych oddziałów policji złożonych z funkcjonariuszy z komisariatów. - Jeżeli prewencję przetrzebią zwolnienia lekarskie, to oni zostaną wykorzystani do pilnowania porządku przed i po meczu - mówi jeden z oficerów śląskiej policji.

info wp.pl

danius0102

soczek 

Tematy: 51
Piwa: 12/5
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 2:56 pm 

mari5508 napisał/a
A co to jest ten zespół '' Kindla'' bo nie znam :neutral:

dwoch kolesiow ze świętochłowic, grają coś pokroju Myslovitz tak mniej wiecej oczywiscie ;)

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

ANEM

Zaproszone osoby: 10
Tematy: 23
Piwa: 5/13
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 4:06 pm 

to widze nizła impreza muzyczna sie zapowiada :lol:

mari5508 

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 8:25 pm 

Aaaa ze świętochłowic To mogą być :spoko:

kacza
Gość
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 10:36 pm 

Potrzebuje 3 bilety na Derby(miejsca obok siebie) PISAC NA GADU O KAZDEJ PORZE 2496983

mari5508 

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 10:32 am 

Teraz ci sie wspomniało ;/ Teraz to tylko na aukcjach lub w barach na Canal + :]

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 11:18 am 

Cytat
Ukryte kamery na Wielkich Derbach Śląska

Nie ma obaw, że zaplanowane na 2 marca derby Ruchu Chorzów z Górnikiem Zabrze zostaną odwołane z powodu protestu policjantów. Mało tego: policja podczas meczu zastosuje środki bezpieczeństwa, o jakich w Polsce nikomu się jeszcze nie śniło.

Kilka dni temu Gazeta ujawniła, że niezadowoleni z podwyżek policjanci z katowickich oddziałów prewencji zagrozili, że 2 marca, w dniu meczu Ruchu z Górnikiem na Stadionie Śląskim, wezmą zwolnienia lekarskie. W takiej sytuacji mecz należałoby odwołać, bo policja nie byłaby w stanie zapewnić bezpieczeństwa 40 tysiącom kibiców.

Szef śląskiej policji spotkał się z policjantami i obiecał, że różnicę w podwyżkach wyrówna im, zwiększając dodatek motywacyjny. To ostatecznie zamknęło temat protestu. - Jesteśmy przygotowani na derby, a kibice nie muszą się obawiać, że zostaną one odwołane z powodu protestu policjantów - zapewnił wczoraj Gazetę podinspektor Krzysztof Kwiatkowski, wiceszef katowickiej komendy, który kieruje operacją zabezpieczania meczu.

Policja do zabezpieczenia porządku przed i po derbach zmobilizowała ogromne siły. Po raz pierwszy w historii do monitorowania udających się na Stadion Śląski kibiców wykorzysta ukryte, miniaturowe kamery z wyłapującymi rozmowy mikrofonami kierunkowymi. Z informacji Gazety wynika, że zostaną one wpięte w ubrania nieumundurowanych policjantów, którzy wmieszają się w tłum szalikowców. - Będą też montowane statycznie, ale w miejscach, o których kibicom się nawet nie śniło. Takiego systemu jeszcze w Polsce nie testowano - przyznaje podinspektor Kwiatkowski. Obraz z kamer będzie można śledzić w policyjnym centrum dowodzenia. Komenda dostała też wstępną zgodę na sprowadzenie nad stadion śmigłowca z odrębnym systemem monitoringu.

Jadący pociągami kibice Ruchu będą wysiadali w Chorzowie Batorym, a Górnika w Katowicach Załężu (pierwsze pociągi przyjadą tam ok. 11.30). Stamtąd autobusami - w asyście policji - zostaną przewiezieni w okolice Stadionu Śląskiego.

W dniu meczu drogówka zamknie drogi wjazdowe na osiedle Tysiąclecia (korzystać z nich będą mogli tylko mieszkańcy). Samochody z zabrzańskimi i chorzowskimi numerami rejestracyjnymi kierowane będą na dwa oddalone od siebie parkingi.

- Wierzymy w zdrowy rozsądek kibiców i mamy nadzieję, że derby zakończą się tak samo spokojnie, jak rozgrywane na Stadionie Śląskim mecze reprezentacji Polski - mówi komendant Kwiatkowski. - Opinia o tej imprezie niewątpliwie będzie miała znaczenie przy podejmowaniu decyzji o przyznaniu nam organizacji Euro 2012 - podkreśla.

Źródło:Górnik.Zabrze.pl
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Bilety na DeRby Śląska

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Giertych: Ewolucja nie istnieje a smok Wawelski to fakt
Złodzieje samochodów w Rudzie Śląskiej
Koszulka GÓRNIK ZABRZE - Ruda Śląska
Miłość czy to tylko poetycka nazwa pożądania
Bilet na Euro tylko z numerem PESEL?

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach