StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Internet » p2p » BitLord co? sie stało ?!
BitLord co? sie stało ?!
Autor Wiadomość
soczek 

Tematy: 53
Piwa: 12/5
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 5:26 pm 

dzieki dokładnie o taki programik mi chodziło, ale ja go chyba nie umiem skonfigurować, ustwaiam sobie Firefoxa GG na najwyższy, inne programy na sredni a Bit Lorda na najniższy, ale dalej jest tak jak przed tem czyli jak mam BT wlaczonego to nic innego nie chodzi :/ masz moze jaki? opis konfiguracji albo co? pod ręk?

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

Postaw piwo autorowi tego posta

lukaas104

soczek 

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 5:32 pm 

dzieki dokładnie o taki programik mi chodziło, ale ja go chyba nie umiem skonfigurować, ustwaiam sobie Firefoxa GG na najwyższy, inne programy na sredni a Bit Lorda na najniższy, ale dalej jest tak jak przed tem czyli jak mam BT wlaczonego to nic innego nie chodzi :/ masz moze jaki? opis konfiguracji albo co? pod ręk?

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 5:41 pm 

Mozesz sprobowac: prawoklik > opcje > polaczenia - i tam wszystko na "Tak"
Albo: prawoklik > opcje > priorytety i tam przeł?czyc ta wajche z "Ping" na "Pasmo" albo odwrotnie. Aha i staraj sie nie korzystac z proxy w BitLordzie bo cFoss moze go identyfikowac jako przegladarke i przyznawac mu wyzszy priorytet.
A jak to nie pomoze to pokombinuj z t? iloscia max. poł?czen na pojedyncze zadanie w BitLordzie - zmniejszaj az zauwazysz poprawe.

shoovarek1

soczek 

Wysłany: Pon Lut 13, 2006 8:32 pm 

Powiem tylko tyle ze wszystko sie ustabilizowało, ale niestety spadł transfer odczuwam to bardzo, i wodac to po moich aktualkach na FTpku ale trudno :/ trzeba zyc dalej :P A cFossSpeed polecam kazdemu trzeba sie troche pomeczyc przy ustawianiu ale potem juz nie ma sie zadnych problemów ;) pozdrawiam

edit...

a zapomniałem jeszcze otóż to :

mam pytanie czy upload rzedu niespełna ~ 50 kB/s jest normalny czy tylko ja mam taka jazde :blink: wsumie to tylko pomaga ;) zawsze na PT mam wiecej wysłanych danych Ratio sie trzyma porzadnie :lol: ale wprawiło mnie to juz jakis czas temu w stan osłupienia ;)

Ostatnio zmieniony przez soczek Pon Lut 13, 2006 8:54 pm, w całości zmieniany 1 raz  

lukaas104

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 9:15 pm 

U mnie mam czasem jak zalapie dobrego leecha upload 300-500 kB/s :)

Jedna rada: jak sciagasz jakis plik to ustaw max. upload na maxymalnie ~12 kB/s, inaczej nie osiagniesz maxymalnego mozliwego downloadu bo upload rzędu powiedzmy 50-100 i wiecej generuje cos w rodzaju niewidocznego downloadu który moze dochodzic do 5-7 kB/s i tym samym obiniza predko?ć sciagania pliku, a jesli dasz upload na ~12 kB/s to tego efektu nie bedzie.
Mam nadzieje ze za bardzo nie zamieszałem i da sie cos z tego zrozumiec ;)
Ostatnio zmieniony przez shv1 Pon Lut 13, 2006 9:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

shoovarek1

soczek 

Wysłany: Pon Lut 13, 2006 9:34 pm 

rozumiem, rozumiem :) o tym nie slyszałem, ale ufam Ci :P heh :lol: zobacze jak teraz bedzie. Ja poczatkowo nawet na ten up nie zwracalem uwagi :/ ale dzisiaj tak wchodze w statystyki i patrze srednia predkosc sciagania 10kB/s, srednia predkosc wysylania 43 kB/s i sie wystraszylem że wysyłam jakie? puste pakiety czy cos w tym stylu, a takich co takie wysyłaja sie nie lubi :P

lukaas104

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Internet » p2p » BitLord co? sie stało ?!

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Giertych: Ewolucja nie istnieje a smok Wawelski to fakt
Gotowe historie postaci do Lineage II
LVLLord Patch (rozszerzenie limitu połączeń w Windows)
Pele rozwiodl sie po trzynastu latach malzenstwa
Nec E616V od kobiety caly zestaw !! !!

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach