Szukałem na forum ale chyba nie było tego.
Więc chce zrobić tak:mam ustawnione bootowanie w nast. sposób:
1.Dvd
2.FDD
3,HDD
I chciałbym zrobić tak,żeby wogóle FDD wywalić z bootowania ale żeby działał w systemie.A dlaczego? Często mi się zdarza zostawić dyskietke w napędzie i jak włanczam kompa to sie jej czepia (wiadomo o co chodzi )
Da rade?
Pewnie ze da.
Szukasz w swoim BIOS-ie sekcji podobnej do tej:
I ustawiasz jako pierwsze urządzenie ("First Boot Device") swojego HDD, lub CD/DVD - jesli będziesz chcial bootowac kompa z płyty CD (np. w celu formatowania). Jako drugie i trzecie urzadzenie ustawiasz CD/DVD i Floppy (FDD).
Od tej pory komputer przy uruchamianiu będzie najpierw korzystał z HDD a dopiero potem (w razie braku dysku albo braku zainstalowanego systemu) z CD/DVD lub Floppy (FDD). Oczywiscie napedy beda wiczoczne w systemie.
Pamiętaj że jeśli będziesz chciał przeprowadzić np. instalacje systemu z płyty CD/DVD to musisz ten napęd ustawić jako pierwszy.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.