Witam znalazłem takie coś http://brazowa.nuta.patrz.pl/ jest to podobno dźwięk który my nie słyszymy a działa na nasze ciało wytrzworzyć go może tylko subwoofer.Znacie może coś podobnego do tego?
Witam znalazłem takie coś http://brazowa.nuta.patrz.pl/ jest to podobno dźwięk który my nie słyszymy a działa na nasze ciało wytrzworzyć go może tylko subwoofer.Znacie może coś podobnego do tego?
O widze że kolega sie Brainiac'a i Pogromców Mitów naoglądał hehe Nie słyszymy bo jest to dźwięk poniżej 20 Hz wiec dlatego I teraz ciekawe bo w Pogromcach to nie dzialało zaś w Brainiaku chyba tak...
A czymś podobnym do tego może być dźwięk o odpowiedniej częstotliwości którym "podobno" można stłuc kieliszek do szampana...
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
No troche się tego naoglądałem chce się troche pobawić dźwiękiem chyba tylko subwoofer schodzi poniżej 20Hz.No o kieliszki mi nie chodzi myslałem coś w postaci pliku mp3
No troche się tego naoglądałem chce się troche pobawić dźwiękiem chyba tylko subwoofer schodzi poniżej 20Hz.No o kieliszki mi nie chodzi myslałem coś w postaci pliku mp3
No raczej Ci sie to nie uda bo do tego byś potrzebował chyba bardziej profesjonalnego sprzetu...
" Subwoofer - (głośnik niskotonowy) dodatkowy głośnik do kolumn, najczęściej, zestawów kina domowego, służący do odtwarzania dźwięków o najniższej częstotliwości (w granicach 20-200 Hz). "
A zwykłym głośnikiem tymbardziej nie wiec...
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
o subwoofer to sie martiwć nie musze mam dwa w domu Tylko mnie interesuje właśnie ta częstotliwość nie słyszalna dla człowieka może gdzieś jest w necie
o subwoofer to sie martiwć nie musze mam dwa w domu Tylko mnie interesuje właśnie ta częstotliwość nie słyszalna dla człowieka może gdzieś jest w necie
Ale nie o to chodzi Jeżeli ta "Brązowa Nuta" ma częstotliwość mniejsza niż 20 Hz to nijak Subwoofer ci jej nie wyemituje Bo emituje 20 Hz - 200 Hz
chyba każdy wie, ze są dźwięki dla nas nie słyszalne a oddziałujace na nas...np infradźwieki powodują uczucie niepokoju itp czym czasami tłumaczy się istnienie tzw "nawiedzonych domów"
Jazzman
Gość
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 10:33 pm
Mam 1500watt mocy muzycznej w pokoju, po dosłuchaniu tego jedynie żołądek mnie bolał od basu.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.