Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 8:58 am
magdusia napisał/a
moją spejalnością są mięsa
Hmmm, a ja myslalem ze salatki...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Bardzo przepraszam, że tak długo trzeba było czekać...no ale , cóż ...samo życie
Skoro jesteś Magdusiu kiepskim cukiernikiem, to przepis będzie najprostszy jaki znam..
1 kg sera do wypieków
2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 cytryna
5 jajek
15 dag masła
1 budyń waniliowy
rodzynki (jak ktoś lubi)
Cukier, żółtka, masło (nie roztapiać), cukier waniliowy utrzeć razem.
Potem dodać ser, budyń, startą skórkę z cytryny i sok z całej cytryny i rodzynki.
Wymieszać. Na koniec pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać z resztą.
Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Piec około godziny.
Przepis jest prosty i zawsze wychodzi pyszny i delikatny sernik.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sob Maj 20, 2006 8:25 am
Oooo, dzieki wielkie. Teraz w koncu wiem jak robi sie moje ulubione ciasto. Moze nawet sam pokusze sie o upieczenie??
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.