StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Internet » Darmowy internet ?
Darmowy internet ?
Autor Wiadomość
kolorowy 

Tematy: 120
Piwa: 69/11
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 11:52 am Darmowy internet ?

Rada Miejska Nowego Sącza podjęła uchwałę, na mocy której darmowym dostępem do sieci zostanie objęty obszar całego miasta. Zespół ekspertów, który od wielu miesięcy pracuje nad zaprojektowaniem i uruchomieniem dla sądeczan darmowej, wirtualnej przestrzeni jest już gotowy do podjęcia pierwszych prac w terenie.

Na początek darmowy Internet będzie przesyłany z prędkością 128 kb/s. W miarę możliwości, wydajność transferu będzie zwiększana. Na dzień dzisiejszy dyrektywy unijne nie zezwalają na finansowanie szybszego transferu ze środków publicznych. Wyższy transfer będzie dostępny za opłatą, która ma być bardzo konkurencyjna względem dotychczasowych dostawców usług internetowych.

W niedalekiej przyszłości Internet będzie wykorzystywany m. in. do monitoringu sądeckich ulic, a także do przesyłania sygnału telewizyjnego na terenie miasta.

zrodlo: dobrepogramy.pl

Co myslicie o takim pomysle, czy u nas i w innych mastach tez bedzie kiedys szansa na darmowy internet ? Czy bylibyscie zainteresowani zamiana platnego netu na darmowy z predkoscia 128 kb/s ??
Postaw piwo autorowi tego posta

associated

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 1:02 pm 

kolorowy napisał/a
Co myslicie o takim pomysle, czy u nas i w innych mastach tez bedzie kiedys szansa na darmowy internet ? Czy bylibyscie zainteresowani zamiana platnego netu na darmowy z predkoscia 128 kb/s ??

Hmmm wsumie powiem że pomysł całkiem ciekawy... :wink: Napewno bardzo dobry dla tych którzy nie potrzebują dużych prędkości do ściagania z neta filmów, gier itp... a do przeglądania stron, ew. ściągania małych materiałów... :razz: Ja szczerze powiem, że niechciałbym za friko tego 128 kb/s wolałbym dopłacić do 512 lub 1 Mb/s :P Jak u nas było 128 to już dość sie nawkurzałem tą szyyyyyyyybkością wiec już nigdy wiecej... :wink:

kolorowy napisał/a
W niedalekiej przyszłości Internet będzie wykorzystywany m. in. do monitoringu sądeckich ulic, a także do przesyłania sygnału telewizyjnego na terenie miasta.

Ciekawe jak przy 128 kb/s oni chca to zrobić :P Przecież to sie ciągle wieszać bedzie... :mrgreen:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 2:56 pm 

SzakalXP napisał/a
Ciekawe jak przy 128 kb/s oni chca to zrobić Przecież to sie ciągle wieszać bedzie...

Dla swoich potrzeb pewnie beda mieli wieksze predkosci. Ja jestem jak najbardziej za!
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

mati0123 

Tematy: 0
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 2:18 pm 

U mnie na wsi też by tak mogli zrobić :mrgreen:

meciarz 

Tematy: 0
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 2:14 pm 

pomysł świetny, pozwoli każdemu na dostęp do internetu, dajmy szansę ludziom uboższym na rozwijanie się, a ci co chcą szybciej niech zakładają sobie własne i bulą

qrzak1 

Tematy: 22
Piwa: 258/19
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 4:58 pm 

Podobno darmowy internet też jest w Chorzowie w WPKiW na polance koło Kapelusza. Oczywiście trzeba mieć laptopa z odpowiednią kartą. Nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa, nigdy nie próbowałem, może ktoś z forum to potwierdzi.

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Internet » Darmowy internet ?

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Orange Free - wolny internet
Nowy Internet Explorer
Jak oceniasz repertuar TV na tegoroczne święta ?
Opertator usług internetowych - Nowy Bytom
Naprawa filmu przez internet

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach