Bardzo proszę o pomoc w przetłumaczeniu dwóch dialogów. Od tego zależy moje "byc albo nie byc" w następnej klasie. z góry dziękuję:)
11. podczas powakacyjnego w Austrii wybrałeś się ze znajomymi na dyskotekę. Opowiedz o tym koledze. Napisz jak była ubrana młodzież, jak się zachowywała i co cię najbardziej zaskoczyło.
-cześć, jak leci
-cześć. Dzięki dobrze. Wczoraj wróciłem z wakacji.
-Taak? A gdzie je spędziłeś? Opowiadaj jak było??
-Byłem w Austri. Poznałem tam bardzo fajnych ludzi. Pewnego wieczoru poszliśmy do klubu, gdzie była organizowana dyskoteka dla turystów.
-jak się bawiliście?
-znakomicie. Całą noc wszyscy tańczyliśmy i gadaliśmy. Cały czas parkiet był pełny
-jak była ubrana młodzież?
-Wszyscy byli ubrani w luźne T-shirty i dżinsy! Najbardziej zaskoczył mnie zespół, który tam grał. Wszyscy jego członkowie mieli zafarbowane na kolorowo włosy, co bardzo fajnie wyglądało!
-No to miałeś znakomite wakacje!
5.w wywiadzie dla niem. Stacji radiowej rozmawiasz o ost. Aukcji charytatywnej, w której brałeś udział. Powiedz o celu aukcji, twoim udziale i zaangażowaniu innych
-Mógłby pan opowiedzieć o ostatniej aukcji charytatywnej, którą przeprowadziliście??
-Oczywiście, z przyjemnością
-Na jaki cel została ona zorganizowana?
-Zbieraliśmy na dzieci ciężko chore, które potrzebują specjalistycznego sprzętu medycznego.
-Czym Pan się zajmował?
-Moim zadaniem było zainteresować jak największa ilość darczyńców, telewizji, lokalnych gazet, Żeby żebrać jak najwięcej pieniędzy
-Przy organizacji tej aukcji pracowało bardzo wiele młodych osób które w chciały pomóc tym dzieciom. Wszyscy bardzo się starali i jestem z nich dumny! |