Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 8:20 am
Dni Rudy Śląskiej 2006, 2007, 2008
Dni Rudy Śląskiej 2006
Od 9 do 11 czerwca odbędą się Dni Rudy Śląskiej (estrada w dzielnicy Wirek, ul. Kupiecka).
W programie wiele atrakcji i koncertów. Wybiera sie ktos? Ja 9-go chyba sobie podaruje, chce w spokoju ogladac mecze. W sumie jedyne co mnie "kręci" to ten zlot samochodow. Na to na pewno sie wybiore.
Kod
Program Dni Rudy
9 czerwca
Mała scena
godz. 11.00 - 14.00 "Z ekologią na ty" - finał miejskiego konkursu dla dzieci i młodzieży
Duża scena
godz. 20.30 - 24.00 KABARETON: Jubileusz 25-lecia kabaretu "RAK"
- kabaret "Koń Polski"
- kabaret "Ani Mru Mru"
- Andrzej Cierniewski z zespołem
- Jerzy Kryszak
- kabaret "RAK"
Prowadzenie: Krzysztof Hanke, Grzegorz Poloczek, Krzysztof Respondek
Bilety w cenie : I sektor - 25,- zł, II sektor - 5,- zł do nabycia w : Domu Kultury w Bielszowicach, Miejskim Centrum Kultury w Nowym Bytomiu, w Osiedlowych Domach Kultury "Jowisz", "Pulsar", "Matecznik", "Country", "Muza", "Meteor", w Wydziale Kultury, Sportu i Rekreacji Urzędu Miasta oraz (przed imprezą) w kasie przy bramie głównej wejścia na estradę(zapewniamy miejsca siedzące, których nie zabraknie).
W trakcie kabaretonu - bezpośrednie wejścia na telebimie na mecz POLSKA - EKWADOR na Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej
10 czerwca
godz. 9.00 Otwarty Turniej Koszykówki Ulicznej
Duża scena
godz. 15.30 występ zespołu "Wykidajło"
godz. 16.00 Big Band "Śląsk"
godz. 17.30 "Nautilus" - koncert muzyki etnicznej
godz. 19.00 "BRATHANKI" - koncert
godz. 20.30 Występ zespoły "KILLJOY"
godz. 22.00 Koncert grupy "TSA"
prowadzenie: Izabela Piotrowska-Grosse i Michał Loskot
11 czerwca
godz. 11.00 "Zlot samochodów amerykańskich:
- przejazd samochodów z parkingu przy hali MOSiR ulicami Hallera, Niedurnego, Czarnoleśną, 1 Maja do parkingu przy Centrum Handlowym "Plaza"
- wystawa samochodów przy C.H. "Plaza"
Mała scena
godz. 16.00 - 20.00 OGRÓD SZTUKI DLA DZIECI
- występy dziecięcych zespołów artystycznych
- "impresje artystyczne"
- zabawy i gry z nagrodami
Duża scena
godz. 15.00 Występ Dziecięcego Zespołu Taneczno-Wokalnego "Silesiana"
godz. 16.00 Występ DZPiT "Rudzianie" z MCK i zespołu akordeonistów z Domu Kultury w Bielszowicach
godz. 17.00 TOTOSZKO & PL
godz. 18.00 Zespół "LORD"
godz. 19.30 Koncert zespołu "GANG OLSENA"
godz. 21.00 PERFECT" - koncert.
prowadzenie: Izabela Piotrowska-Grosse i Michał Loskot
Ponadto bogata oferta gastronomiczno-handlowa.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 10:44 am
Z tego co widze to platny... Pogielo ich totalnie. Dla mnie to kolejny powod zeby w domu zostac i mecze ogladac. 5 zeta to nie majatek, ale przesadzili. Nie bede napelnial kieszeni jakiemus dygnitarzowi.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
No właśnie też mnie to zdziwiło bo ta impreza zawsze była chyba w całości bezpłatna i to był jej duzy plus bo mógł na niej byc każdy. 5 zł to tak jak piszesz nie majątek ale skoro juz teraz zaczynają pobierac opłaty to mozna sie domyslec w jakim kierunku to może pójśc
Auger a na poprzednich edycjach Dni R. Śl chyba nie były zachwycające widoki najebanych 14latek z winem w reku, i reszcie bandy ze szkół podstawowych ? ... poza tym dochodziło również do starć miedzy kibicami kilku śląskich drużyn ... wiec moim zdaniem "piątka" za wjazd jest jaknajbardziej na miejscu, bo jeżeli komuś zależy na obejżeniu choćby kabaretonu w dobrym towarzystwie i ze znakomitym samopoczuciem to "5" to naprawde nie majątek a wiecej ludzi przyjdzie "na dni rudy" a nie na pokaz staczających się młodych ludzi.
A może należało by po prostu zapewnic odpowiednią ochrone imprezy, to pewnie nie taki duzy wydatek w porównaniu z całym kosztem przedsięwzięcia.
Chyba tez w tym czasie zorganizuje sobie inne zajęcie, choćby dla zasady. Raków zresztą i tak juz mam dość, szkoda tylko reszty.
W zeszłym roku firmą ochroniarską odpowiedzialną za bezpieczeństwo imprezy była "FOSA" zresztą i tak nie udało im się tego upilnować bo wejść mógł każdy , teraz wejdą osoby tylko te, które chcą przyjść na Dni Rudy Śląskiej i świetnie się bawić.
Cytat
Raków zresztą i tak juz mam dość, szkoda tylko reszty.
Zresztą nie tylko Ty... bo sa praktycznie na każdych dniach rudy , ale tym razem jest 25 lecie istnienia kabaretu wiec może bedzie warto zajżeć czym zabłysną na swoje porcelanowe wesele
Mnie jeszcze nie zawiedli bo mają i prezentują skecze ze śląskim humorem a jo jako hanys zawsze sie z nich pośmieja
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 11:23 am
KORZO napisał/a
Auger a na poprzednich edycjach Dni R. Śl chyba nie były zachwycające widoki najebanych 14latek z winem w reku, i reszcie bandy ze szkół podstawowych ? ... poza tym dochodziło również do starć miedzy kibicami kilku śląskich drużyn ... wiec moim zdaniem piątka za wjazd jest jaknajbardziej na miejscu
Myslisz ze jak beda oplaty to takich "incydentow" sie uniknie? Watpie w to. Od biedy beda sie zataczac albo rozrabiac poza terenem targowiska.
A co do "FOSY" to kumpel tam pracowal i stwierdzil ze zatrudniaja wolontariuszy a nie przeszkolonych ochroniarzy.
Myslisz ze jak beda oplaty to takich incydentow sie uniknie? Watpie w to. Od biedy beda sie zataczac albo rozrabiac poza terenem targowiska.
Myśle że wprowadzenie opłat na tą impreze jest dobre bo uniknie się w większości takich incydentów na terenie obiektu targowiska a poza obiektem to niech sie leją i pierom po ryjach wiela wlezie skiż mie mogą sie tam nawet grilla zrobić, a jeśli chodzi o bezpieczeństwo i "FOSĘ" to w sumie racja, bo na taką masową impre trzeba by było zatrudnić kilkudziestu ochroniarzy, żeby jakieś bezpieczeństwo było ale tak jak mówisz, że zatrudniani są wolontariusze no to jak czuć sie tam bezpiecznym ?
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 11:30 am
KORZO napisał/a
Myśle że wprowadzenie opłat na tą impreze jest dobre bo uniknie się w większości takich incydentów na terenie obiektu targowiska
Zobaczymy, obys mial racje. Bo jak dotad to na DR byl jeden wielki syf, "garstka" ludzi zainteresowanych - reszta bydlo.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.