StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » GSM » Dual Sim
Dual Sim
Autor Wiadomość
auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 11:32 am Dual Sim

Mam pytanko odnosnie dual sim`u. Czy to wogole dziala? Uzywa ktos tego? Chcialbym sie dowiedziec cos wiecej na temat tego urzadzenia, bo nie wiem czy sie oplaci kupowac i niszczyc karty sim. Denerwuje mnie lazenie z dwoma telefonami albo wymienianie karty... :help:
Zampomnialem dodac ze chodzi o telefon N 6030.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

KORZO 

Tematy: 69
Piwa: 11/4
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 12:38 pm 

A więc drogi augerQ :)

Dual sim działa tak jak to opisują ( mniemam ze oglądałes allegro ) ... sam kupiłem to małe cacko i używałem , działa rzeczywiście tak jak jest w opisach i na instrukcji na opakowaniu jednak pragne dodać , że uszkodziłem moją nokie poprzez niego i spalił mi się przekaźnik odpowiedzialny za zasięg i kosztowało mnie to 70 zł. Poprzez częste przełączanie kodem #3370# ( w modelach NOKIA, lub wyłączeniem i włączeniem telefonu) zmienia się logowanie z jednej karty na drugą. Jeżeli przykładowo: masz Plusa oraz Simplusa nie powinno być problemu bo logowanie jest w tej samej sieci na tym samym zasiegu operatora (tak samo Orange, Orange Go , czy POP albo inne kombinacje tego samego opa) natomiast jak dual ma działać w 2 innych sieciach to odradzam bo możesz narazić swoją 6030tke na serwis i to troszke kosztowny.

korzo1982

KORZO 

Wysłany: Pon Cze 12, 2006 12:42 pm 

Aaaa i jeszcze jedno ... wycięcie karty sim nie jest szkodliwe bo wycinasz tylko niepotrzebne fragmenty karty , i kiedy znudzi Ci się dual zawsze możesz włożyć wyciętego sima do tzw "ghost'a" ( to jest plastykowa replika karty SIM z otworem gdzie umieszczasz ten wycinek ) i karta bedzie jak nowa :) ... a jeszcze inaczej ... jak znudzi Ci się ten wycinek zawsze możesz wymienić na nowego u swojego operatora ... za dodatkową opłatą rzecz jasna ;)

korzo1982

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 12:57 pm 

Mam 2 karty z Plusa. Zasade dzialania znam. Chcialbym poznac jeszcze jakies opinie bo 6030 jest firmowa i niechcialbym czegos sknocic. Przeszukam jeszcze jakies fora, moze cos znajde.
Dzieki za info KORZO. :smile:
I jeszcze jedno pytanie, bedzie mi to pasowalo? Bo mam specyficzne zapiecie sima...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Ostatnio zmieniony przez auger Pon Cze 12, 2006 1:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

KORZO 

Wysłany: Pon Cze 12, 2006 12:59 pm 

Do tego typu wejścia na sima ... bez żadnego problemu :)

korzo1982

shv1 

Tematy: 524
Piwa: 275/10
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 6:06 pm 

Chcialbym odswieżyc temat i zapytac czy moze pojawiły sie jakies nowsze wersje "Dual sim" ktorych uzywanie nie niesie ze sobą ryzyka o ktorym pisal wyżej KORZO, zwiazanym z logowanim z jednej karty na drugą (2 różnych operatorów) ? Lub czy przynajmniej w nowszych tego typu urzadzeniach te ryzyko jest mniejsze ?

A skoro juz o tym mowa, to czy w innych krajach mozliwe jest korzystanie z obu kart umieszczonych w "Dual sim" jednoczesnie (z tekstow na allegro tak by wynikało) oraz czy istnieją "Dual simy" umozliwiające korzystanie z 3 lub wiekszej ilosci kart ?

shoovarek1

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » GSM » Dual Sim

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Jerzy Dudek: Kuszczak nie ma szans byc numerem 1
Klawiatura - polskie znaki - problem.
[Gadu gadu] Offline chwilowo wstrzymane
Kabel do Siemensa C65
Szukanie sieci GSM na podstawie numeru

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach