Ciekaw jestem co myślicie o tym pomyśle władz PZPN by sprubować organizacji MIstrzostw Europy Co myślicie o pominieciu Stadionu Śląskiego do obsługi tego turnieju Jak dla mnie to brak szacunku do tego stadionu. Wkoncu to legenda polskiej piłka, na nim osiagaliśmy najwieksze sukcesy. Choc napewno trzeba by na niego jeszcze dużo kasy wydać by go zmodernizować to moim zdaniem powinien być wybrany. Byśmy mieli bliziutko jak by co
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Moim zdaniem pominięcie Chorzowa, Krakowa i Kielc to jeden wielki LOL...żałosne
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
PZPN tłumaczy sie ze jeśli dojdzie do organizacji tych mistrzostw to będą starali się zrobić tak by wszystkich sześciu stadionach były rozgrywane mecze, zoabzcymy co z tego będe, ale wiem jedna Chorzów nie zasłużył na to ostatnie miejsce
Kielc nie wzieli poniewaz tam stadion ma tylko 15 tysiacy miejsc a na taka impreze sa potrzebne stadiony z przynajmniej 30 tysiacami miejsc wiec Kielce odpadaja.
Kielc nie wzieli bo chocby stadion mial te 30 tys, to po mistrzostwach raczej nie bylo by ludzi by go zapelnic... (dlatego tez stadion ma 15 tys a nie wiecej)
Chorzow.... ja nadal nie rozumiem, piekny park, wesole miasteczko, silesia ( w koncu tez dobry plus) Dworzec, siec hoteli, blisko lotnisko w Pyżowicach i stadion juz w jakiejsc czesci zmodernizowany .... Bez komentarza
Krakow... tam zadecydowaly sprawy wykupu ziem pod stadion, i projekt na mala liczbe miejsc... sami se zawalili
Najbardziej komiczny w tym wszystkim jest Gdańsk, póki co to pokazali narazie projekt, jesli chodzi o polski stadionowe realia to przepraszam bardzo, ale ja mieście które przedstawiło tylko wstępny projekt bym nawet nie pomyślał, a co dopiero dodac je do listy kandydatów.
Oni chcą budować stadiony na MIstrzostwa Europy na 30 tysiecy albo i wiecej ale jestem ciekaw co później Watpie by na lige przyszło tyle ludzi by stadion był pełny, a sdadion bedzie stał i sie psuł. U nas jest za duza bieda a bilety są i będa za drogie. Jak u nas srednio na mecz przchodzi po 9 tysiecy ludzi, nie oszukujmy się daleko nam do europy zachodniej gdzie ludzie biznesu politycy i media interesuja się piłką nożna. Tam są pieniądze na takie stadiony na takie imprezy.
Anem napewno będzie lepiej. Z roku na rok nasze stadiony wygladaja coraz lepiej a wsyztsko dzieki licencjom ktore wprowadził PZPN (chyba jedyny dobry pomysł od lat) mamy podgrzewane murawy, zadaszenia itp. wiec aż tak źle nie ma z naszymi stadionami. Oczywiście do takiej imprezy to za mało.
Raczej daja tylko licencje bo od niedawna Ekstraklasa jest niezalezna od PZPN jako tako.... kluby same decyduja o sponsorze itp.
I bardzo dobrze bo przez to kluby moga wiecej zyskac bo tak biora cala kase ze sponsoringu dla siebie a jak rozdzielal PZPN to napewno czesc bral do swojej kieszeni. W Angli jest tak samo tam kluby decyduja co i jak, no i widyać ile kasy maja itp.
Anem napisał/a
moze w 2024 bedziem mieli szanse na samodzielne prowadzenie takeij imprezy
Ja myśle ze może troche wczesniej 2016 to jest jak dla mnie data mozliwa do zrealizowania, ale tutaj najwiecej zalezy od rzadu czy da kase czy nie.
Kandydatura Włoch, ubiegających się o organizację mistrzostw Europy w 2012 roku, jest zagrożona w wyniku afery korupcyjnej w Serie A. Taką deklarację złożył członek komisji wykonawczej UEFA.
Działacz Europejskiej Unii Piłkarskiej powiedział, że jeżeli do grudniowych wyborów gospodarza ME 2012 sprawa nie zostanie wyjaśniona, a w łonie włoskiej federacji nie nastąpią gruntowne zmiany, Włochy nie będą miały żadnych szans w głosowaniu.
Oby tak dalej to może coś z tego będzie
Jutro w południe doweimy się kto otrzyma organizacje MIstrzostw Europy w 2012 roku. Z tego co czytałem mamy duże szanse bo ludzie z UEFA wypowiadali sie by dać szanse Wschodowi a że każdy z krajów kandydujacych ma swoje problemy i polityczne i sportowe wiec są wyrównane szanse. Więc jutro trzymamy kciuki
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.