kto ma czas na bezinteresowną pomoc w wyjaśnienie mi kilku rzeczy o prowadzeniu forum (phpBB by Przemo)
bo właśnie sobie założyłem takie forum i nie potrafię pojąć kilku rzeczy
Ja mam takie pytanie:
Czy mapkę google, taką jaka jest na forum z dodawaniem własnych lokalizacji, można umieścić na stronie www? Jeżeli jest taka możliwość prosiłbym o instrukcje obsługi. Co wpisać ? Jakie pliki umieścić itp.
Modyfikujesz odpowiednie pliki, inne (gotowe) wysylasz na serwer, zdobywasz klucz API.
Wszystkie pytania i pomoc odnosnie "mapy": http://www.przemo.org/php...t=37825,start,0
1. Oczywiscie, z tym ze baza danych nie znajduje sie na ftp
2. Słowa szybki i darmowy wzajemnie sie tutaj wykluczają Sprawdz może yoyo.pl ale na cuda nie licz
1. Oczywiscie, z tym ze baza danych nie znajduje sie na ftp
2. Słowa szybki i darmowy wzajemnie sie tutaj wykluczają Sprawdz może yoyo.pl ale na cuda nie licz
Właśnie na yoyo mam i strasznie muli.
Mówisz, że lepszego od yoyo nie znajde?
Jest jeszcze np. ovh.org i milion podobnych ale generalnie w tym temacie zasada jest taka ze jesli cos jest za darmo to jest do niczego i wczesniej czy pozniej z tego zrezygnujesz.
Jeśli żądasz jakosci to niestety trzeba w to zainwestować, albo znaleźć sponsora
Na dzien dzisiejszy przyzwoity hosting dla niewielkiego forum mozna miec za ok 2-4 zl. miesiecznie wiec nie sa to jakies duze pieniadze.
Trzeba w PA stworzyć nową grupę i w edycji tej grupy określić właściwości czcionki (m.in. kolor) a nastepnie dodac do tej grupy danego użytkownika lub użytkowników.
Lub zainstalować jakiegoś moda.
Zmiana koloru nicka nic nie da.
Niestety nie instalowalem tego moda, mozesz poszukać czegoś w pliku "cal_lite_settings.php" a jak nie dasz rady to najlepszym wyjsciem będzie prośba o pomoc w temacie który podałeś.
Wydaje mi się jednak że jest to skonfigurowane w CSS i jezeli zwiększysz czcionke kalendarza to inne elementy forum tez mogą sie rozciągnąć, ale mogę się mylić
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.