StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Hardware » Grafa
Grafa
Autor Wiadomość
Rikku 

Tematy: 6
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:11 pm 

Gumiś napisał/a
OK Rikku to poslij mi jakies blizsze info na temat tej karty i konret cena przemysle to czy jest jakas gwara na to itp pozdro dzieki wszystkim ;)

Dowiedziałem sie cos wiecej w sprawie tej karty i okazało sie ze kumpel jzu ja sprzedał.

xyzzy napisał/a
Ja osobiście wybrałbym Radeona 9500 i przerobił go na 9800 ;)
Radeonki i ATI rulez xD

Radeon 9500 po przerobieniu na 9800 wymiata ale jest duza szansa ze mozesz trafic tak jak moj kumpel na wersje ktora nie jest stabilna po odblokowaniu 256bitowej szyny(komp mu sie wiesza w najmniej oczekiwanych momentach). Moim zdaniem lepszym wyborem jest gf6600 i podkrecic go na 6600gt ktory miazdzy radeona 9800xT a co dopiero przerobionego 9500 i do tego obsługuje Pixel Shader w wersji 3.0. Sam bym kupil ta karte ale przy moim procku duronie 1300 zmiana z radka 9550 na gf6600 mija sie z celem jak jzu bede kupowal to nowy proc płyte głowna i grafe na pci-express bo inwestowanie w karty agp to jzu wywalanie kasy w błoto :P Nie dosc ze drozsze to do tego wolniejsze i raczej w przyszłosci nie wymienisz juz tego na nic lepszego.

Pozdro all :wink:
Postaw piwo autorowi tego posta

Gumiś

Tematy: 2
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:33 pm 

no ja nie bawie sie w lutowania itd bo sie nie znam na tym :D a poza tem jak jest na gwarze to nie bede w niej kopal dopuki sie nie skonczy... jakby co to trzeba bylo by kogos znalexc albo sie z wami zakolegowac i by mi to ktos zrobił :D hehe
dzieki to ja w takim razie chyba najpierw wymienie plyte główną a pozniej do niej grafe kupie i bedzie git :D nie bede zakladal nowego tematu tylko mi powieccie co byscie mi polecili plyta dobra i w dobrej cenie zeby pozniej do tego jakas grafe niezla doczepić? pozdro i z gory dzieki

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:58 pm 

Podaj wiecej szczegółów bo za chwile sie okaze ze miales na mysli tą jedną jedyną wymarzaoną płytę z np. Asrocka i nic innego nie wchodzi w gre ;)
Ilość $$ do dyspozycji tez by sie przydała bo jak pewnie wiesz ceny są baaardzo różne.
Poza tym takie szczegóły jak: procesor który ma sie w tej płycie znajdować, AGP czy PCI- Express, SATA czy ATA (pewnie jedno i drugie), ilość PCI, chipset...

shoovarek1

Gumiś

Tematy: 2
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 4:11 pm 

nie no konkretnie to nie mam zadnej na oku i wszystkie wchodza w gre, cena do ~200zł sempron 2800+ 512+256mb ram. szczerze mowiac to nie mam pojecia czym sie to od siebie rozni:D sieciowa podpieta osobno kolo gniazda karty graf i zeby miec jeszcze ze 2-3 wolne mijsca

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 7:04 pm 

No to przyjmujac ze twój procesor pracuje na sockecie 754:
- http://allegro.pl/item123...wawa_salon.html - Bardzo dobry chipset NForce 4, złącze graficzne PCI-Express (Twoja stara grafika na AGP na tym nie bedzie działac, musisz wczesniej zaopatrzyc sie w karte graf. PCI-Express), 4 x SATA, 2 x ATA, 10 x USB, 3 x PCI, gwar. 3 lata, cena: 199 zl. - słowem bardzo dobra płytka

- http://allegro.pl/item123...gwarancja_.html - Chipset VIA, złacze graf. AGP (czyli Twoja obecna grafika bedzie z tym wspolpracowala), 5 x PCI, 4 x ATA, 2 x SATA, 8 x USB, gwar. 2 lata, cena: 149 zl.

Jesli bardzo zalezy Ci na niskiej cenie to kupisz cos juz za 80 zl. z gwarancja na 3 mies.

shoovarek1

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Hardware » Grafa

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Problem z Karta Graficzna....
Grand theft auto 2
Grand theft auto
Grafika
Pamiec RAM, Karta Graficzna, CD-RW, Athlon 2000+XP,

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach