StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Film » Hostel
Hostel
Autor Wiadomość
shv1 

Tematy: 524
Piwa: 275/10
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 9:32 am 

Ogladał juz ktos "Hostel" - http://hostel.filmweb.pl/ ?
Ja wlasnie obejrzałem i wszystkim odradzam. Film okropny, bezsensownie brutalny, chory i nie pisze tego zeby kogos zachęcic do obejrzenia tego "dzieła", przeciwnie - odradzam. Jesli macie do wyboru inny film to ten sobie odpusccie :wacko:

shoovarek1

soczek 

Tematy: 53
Piwa: 12/5
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 10:54 am 

Ja wczoraj ogl?dałem, i powiem szczerze wszystkim, że również nie polecam tego filmu. Reklamy i zwiastuny nakręciły mnie na co? o wiele lepszego i niestety sie zawiodłem. Tak shoovarek napisał film totalnie bez zadnego sensu i najmniejszego przesłania do widza. Wogóle w zadnej sekundzie film nie trzymał mnie w napieciu, a co gorsza nawet nie sklonił mnie do zastawiania się nad tym co się bedzie dalej działo poprostu byłem obojetny co napewno nie jest najlepsze.

Co jak co rozbawiła mnie scena w której 'szalony rzeĽnik' po?lizgn?ł się na palcach, to było tak straszenie naci?ganie wg mnie ze o mało nie spadłem z fotela. No i końcowa scena cięcia palców poprostu nie moge. Jesli chcieli postawić na realizm to troche im nie wyszło.

Może kto? znajdzie jakis konkretny sens tego filmu i zechce się podzielić. Jak dla mnie to naprawde zwykły przeciętniak z duz? ilo?ci? krwi.

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

Postaw piwo autorowi tego posta

lukaas104

shv1 

Wysłany: Sro Mar 08, 2006 11:50 am 

Te palce to jeszcze lajcik wg. mnie w porownianiu z ta scen? w ktorej tej japonce (chyba) zwisa oko a "główny bohater" obcina jej je nozyczkami. Uuuh, gdybym cos wtedy jadl to pewnie wyl?dowało by na podłodze.
Gdyby nie nazwisko Quentina Tarantino to pewnie nie zwrociłbym na ten film uwagi, ale z jakiegos powodu zostało w to wpl?tane.

shoovarek1

soczek 

Wysłany: Sro Mar 08, 2006 5:31 pm 

Racja zapomniałem o tym, hardcore jescze jej po twarzy takie białe spłyneło popieram gdybym miał jedzenie mogło by byc cieżko. Wogóle to wszystki wygl?dało jak jaka? masarnia, ten go?ć co palił czesci ludzi w tym piecu poprostu obłed jaki?.

No Quentina Tarantino napewno nadał renome tamu filmowi i większo?ć ludzi zapewne do kin pójdzie tylko dlatego. Ale można sie bylo spodziewać że nie w filmie będz? się dziac niestworzone rzeczy i beda litry krwi, tak jak w Kill Billu. Chciaż tutaj Tarantino był tylko producentem o ile sie nie myle.

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 6:15 pm 

Czyli film podobny do "Martwicy mozgu"?
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

shv1 

Wysłany: Sro Mar 08, 2006 7:59 pm 

Nie Auger, tamto bylo przynajmniej smieszne...

shoovarek1

blady

Tematy: 10
Wysłany: Pią Mar 10, 2006 9:15 pm 

a mi sie film podoboł...szczególnie pierwsze 30 min (fajno imprezka w Holandii...a do tego te laski w tej saunie)
Może faktycznie niektóre sceny to przesada (jak gostek ucinoł te oko tej lasce...hahaha)...ale cało?ć powi?zana ze sob? no i napięcie podczas filmu tez "nie lada"
Jest to typowy film Tarantino, mocny i żeby toszke porysowac psychike..
Wiadomo,ze cały oprawa to prawie "niemozliwo?ć" bo nie ma firm które zajmuja sie maltretowaniem ludzi.
Jak sie lajtowo podejdzie do tego filmu to nawet nie ma tak Ľle...

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 90
Piwa: 5/7
Wysłany: Sob Mar 11, 2006 9:30 pm 

Jak dla mnie sredni film, na poczatku myslalem ze to komedia dopiero po jakis 30 minutach sie cos zaczeło dziać ale mnie film nie powalił jedyny fajny motyw to własnie z tym okiem i to wszystko.

danius0102

shv1 

Wysłany: Nie Mar 12, 2006 5:03 pm 

Jednak zdecydowana wiekszosc komentarzy nt. tego filmu jest bardzo negatywna, przyklady (skopiowane jak lecialo, bez wybierania):

Onet:

beznadzieja 12.03.2006 14:10
nie wiem o co tyle krzyku,film ani nie jest straszny ani ... ~sylwia

Najgorszy i najglupszy film ostatniej dekady ... 12.03.2006 13:03
Naprawde - dno. Po jego projekcji, Tarantino zmalal w ... ~vdr

tragiczny, film jest po prostu denny 12.03.2006 11:50
Nie mam pojecia jak mozna bylo takiego bubla zrobic. Z ... ~Piotrek

To nie jest horror,lecz marny thriller!!!... 12.03.2006 10:51
...tak słabego filmu sie nie spodziewałem,a zarazem tak ... ~arcix

DURNY FILM!!! 12.03.2006 08:14
kto mogl stworzyc cos tak durnego? i nazwac to horrorem? ... ~antyRydzyk!

Filmweb:

Nie znacie sie na filmach!!! Mi sie ten film podobal, a nie jestem psycholem. To nowy gatunek filmu dla nowego...

Obiektywne spojrzenie na hostel Spojrzę na to obiektywnie.Owszem,pierwsze 40 min kiedy non stop tańcz? albo si... zobacz więcej

Ujmę to tak : Hostel - prawie jak film. Dziękuje za uwagę.

to co mi utknelo.... (przeczytajcie!) w pamieci, to to ze tak objechali w tym filmie europe a bardziej ten kra... zobacz więcej

gigantyczne rozczarowanie :( ((((( Film miał być brutalnym horrorem w stylu piły ale stał się zupełna porażk?!!... zobacz więcej

Kolejny badziew Z rok na rok kręc? coraz gorsze horrory ,niewiem kogo ten film ma przestraszyć chyba 5 latków

lepiej ?ci?gn?ć, naprawdę. a za te kilkana?cie złotych kupić sobie jaki? film, na przykład o bobie budowniczym... zobacz więcej

3/10 - Z pewno?ci? najgorszy film Tarantino Bardzo lubię kino Tarantino ale na tym "dziele" bardzo się zawi...

Czy wy tego nie widzicie???? To prawda, że dorabianie ideologi do tego filmu to lekka pomylka. Moim zdaniem "H...
Ostatnio zmieniony przez shv1 Nie Mar 12, 2006 5:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

shoovarek1

soczek 

Wysłany: Nie Mar 12, 2006 5:21 pm 

Ci ktorym film sie podobał to naprawde mała grupa osób. Rozmawiałem z paroma osobami z mojego otocznie którzy widzieli film i 90% osób uzanło że jest poprostu denny, nawet rozmowa się nie rozwijała, sprowadzała się do zamiany słów typu kokret nuda, dokładnie denny film i tyle dalej poprostu nie było o czym rozmawiać. Nie rozumiem czemu ludzie czepaj? Quentina Tarantino skoro to nie jest jego film, a jest on tylko producentem.

lukaas104

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 10/9
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 8:29 am 

Bo moze w reklamie jest.....cytuje z pamieci..."Film QT" :)

shv1 

Wysłany: Sob Cze 10, 2006 4:31 pm 

Wygląda na to że niedługo doczekamy sie drugiej częsci tego "dzieła":
onet.pl napisał/a
Amerykanie przygotowują się do sequela drastycznego horroru Hostel. Tym razem bohaterami nie będą mężczyźni, a piękne kobiety.
Wyprodukowany przez Quentina Tarantino i wyreżyserowany przez Eli Rotha Hostel opowiadał o młodych Amerykanach, którzy w trakcie podróży po Europie trafili do pewnego fikcyjnego słowackiego miasteczka. Mieli nadzieję, iż zaspokoją w nim swoje potrzeby hedonistyczne. Jednak zamiast cielesnych przyjemności, spotkały ich krwawe i brutalne tortury.

Pomimo krytyki i zniesmaczenia ze strony wielu widzów oraz protestów Słowaków, którzy poczuli się urażeni negatywnym wizerunkiem ich kraju, niskobudżetowa produkcja stała się przebojem. Reżyser już od dawna zapowiadał, iż zamierza nakręcić kontynuację. Niedawno Roth zaczął pracować nad scenariuszem. Sequel ma opowiadać o trzech studentkach jednej z włoskich uczelni. Dziewczęta postanawiają odpocząć nieco od nauki i egzaminów, i wyruszają na wymarzone wakacje. Okazuje się, iż miasteczko przedstawione w pierwszym filmie stanowi jedynie część sadomasochistycznej sieci.

- To część większej organizacji. W Hostel 2 dowiemy się jak ona działa, w jaki sposób pozyskuje i morduje ludzi - zdradza reżyser. Pomysł podsunął mu sam Quentin Tarantino.

W dwójce, która ma rozpocząć się dokładnie tam, gdzie zakończył się oryginalny film, powróci Jay Hernandez. Jego bohater Paxton nie będzie w stanie uciec od koszmarnych przeżyć i wspomnień. Stanie się wrakiem człowieka.

O ile nic nie stanie na przeszkodzie, zdjęcia mają ruszyć już w sierpniu. Premiera planowana jest na styczeń 2007 roku.

shoovarek1

soczek 

Wysłany: Sob Cze 10, 2006 5:42 pm 

Jesli pomysł jest taki jak na pierwsza czesc to ja dziękuje bardzo, a przeważnie kolejne części sa tylko gorsze, wiec nie spodziewam się jakiegoś zbytnio wyskokiego poziomu, którego w pierwszej częsci tez nie było.

lukaas104

kolorowy 

Tematy: 125
Piwa: 69/12
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:15 am 

Ha, dzis czytalem ze druga czesc jest juz prawie gotowa i w niedlugim czasi zaczna sie zdjecia do trzeciej czesci flmu. Nie wiadomo tylko czy sie cieszyc czy przeciwnie

associated

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Film » Hostel

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Najdroższy komputer na Allegro!
Problem z Knights of the Temple
Giertych: Ewolucja nie istnieje a smok Wawelski to fakt
Crack do Hard Truck 18 Wheels of Steel.
Hostessy w marketach

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach