Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Wrz 14, 2006 10:31 am
Odswiezam temat...
shoovarek1 napisał/a
Od paru dni mają miejsce dośc duże problemy z działaniem IB sieci.
Najpierw problemy z wysylaniem plików (limit 8kB/s), limit jednoczesnych połączeń, problemy z serwerem proxy z którego wiele osób korzystało (w3cache.icm.edu.pl) a dziś okazało sie że praktycznie cały LAN nie działa Nie mozna przesyłac plików, grac online itd. Nie działa tez siec DC (stworzona przez IB)
Kilka osób mieszkających w bezposrednim sąsiedztwie jeszcze jako tako sie z soba łączy, ale juz reszta oddalona od siebie o kilka blokow nie ma takiej mozliwości...
Sprawa dotyczy prawdopodobnie tylko Rudy 1
Dopisywac sie w tym temacie kto jeszcze ma takie problemy i na czym one polegają.
Mam dokladnie to samo co kiedys, u kogos jeszcze sa problemy??
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 9:57 am
Tia, staraja... A ja od ponad tygondnia nie potrafie zalaczyc glupiego pliku do maila...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 9:31 am
xyzzy napisał/a
To jaki to plik ? Mi non stop wszystko wchodzi (do 10MB) na mojego gmaila...
Empetrójka, 6MB. Tez mam gmaila i nie potrafie zalaczyc nawet 0,5 MB obrazka. Probowalem na innych kontach (Interia, O2, Plusnet) i mam to samo. Łaczy sie z serwerem, wysle 32, czasem 64 kilo i zrywa polaczenie...
To samo tyczy sie takich serwisow jak YouSendIt, Megaupload, Imageshack, itp. itd. etc. Ja tu mam wazne dokumenty do przeslania i nic nie moge zrobic, natomiast IB rzekomo przekazalo sprawe Adminowi. Zobaczymy, obym nie musial za dlugo czekac bo sie wk*rwie...
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 10:25 am
Proxy tez uzywalem, nic nie pomaga... Wczoraj Lebki wymienil u mnie Acessa i net jako tako chodzi (bez przerw), ale z zalaczaniem plikow nadal kicha.
Mozesz spróbować podzielic plik ktory chcesz wyslac na kilka mniejszych - takich (kilka/kilkadziesiąt kB ?) ktore da sie jakos wyslac na jakis serwer plików typu megaupload.
W zaleznosci od wielkosci pliku moze to byc od kilku do kilkudziesieciu/kilkuset czesci ale poki co chyba nie masz innego wyjscia...
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 2:04 pm
Dzieki, ale to raczej odpada, wole wrzucic na pendka i zaniesc kumplowi. A dokumenty do firmy bede faksowal i tyle, poki IB czegos nie wymysli...
Zawsze mozesz tez wyslac to komus przez LAN (o ile to dziala jak nalezy) i poprosić o przeslanie dalej (na adres docelowy), oczywiscie nie jest to rozwiazanie problemu
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.