Ponownie podniesiono limit DL, i tak:
W ciagu dnia wynosi on ok. 75-80 kB/s a w nocy 150-160 kB/s
Niestety UP dalej stoi na 15 kB/s
Normalnie z DL-em mnie teraz rozwaliłes. NO nic nie pozostało tylko czekac do 15 grudnia, niby wtedy chodzą słychy ze maja zacząc na Bykowinie zakładanie nowych łacz
PS. Czemu ten czas tak wolno leci
No no zastanawialem sie nad netem z kablowki a tu prosze bardzo... powoli zaczynam sie przekonywac ze warto jednak zostac przy IB
Master, takie pytania juz padaly i zawsze odpowiedz byla: nie.
Zreszta jaki to ma sens skoro obecnie w ciagu dnia masz transfer 640 kbps a w nocy dwa razy wiekszy ? Chcialbys przesiasc sie z szybszego na wolniejszy ?
Teoretycznie, bo praktycznie bylo ok. 128 kbps (16 kB/s) a w nocy 480 kbps (60 kB/s).
Swoją drogą ciekawe czy w nowych umowach dalej jest te 64 kbps...
1. Zwiększono UP do 256 kB/s
2. Kochłowice i Bykowina prawdopodobnie będą mieli nowe łącza jeszcze przed świętami
3. Na Rudzie prace dobiegły końca.
4. "W temacie LAN - u - niektóre podsieci wzajemnie się nie będą na dzień dzisiejszy widzieć (rozpisywać się dlaczego tak jest nie będę -po prostu narazie musi tak być:)), ale już za kilka dni, zainteresowani będą mogli zaopatrzyć się w publiczny adres IP i z "widzeniem" się między komputerami lub graniem po sieci nie będzie problemu."
Podobno będą dzielić publicznymi IP za free
4. W temacie LAN - u - niektóre podsieci wzajemnie się nie będą na dzień dzisiejszy widzieć (rozpisywać się dlaczego tak jest nie będę -po prostu narazie musi tak być:))
Chcialbym sie mylic ale moze byc tak ze urzadzenia IB moga miec problem z obsluga tak duzego ruchu - zwiekszony o ponad 400% DL z netu + transfer po LAN-ie jednoczesnie.
Z drugiej strony mamy w umowach zagwarantowany dostep do sieci osiedlowej...
Uwaga opóźnienia w rejonie Bykowina - Kochłowice [21.12.2006]
Z przykrością informujemy iż w związku z opóźnieniem wynikłym ze strony GTS Energis - uruchomienie wszystkich podsieci w rejonie Bykowina - Kochłowice nastąpi w okresie między świętami a nowym rokiem. Począwszy od 22.12.2006 (piątek) przełączane będą pierwsze segmenty sieci, o czym będziemy informować na naszym forum. Klientów z niecierpliwością oczekujących podniesienia transferów i jakości świadczonych usług pragniemy przeprosić za zainstniają sytuację, która niestety nie jest zależna od naszej firmy.
Chcialbym sie mylic ale moze byc tak ze urzadzenia IB moga miec problem z obsluga tak duzego ruchu - zwiekszony o ponad 400% DL z netu + transfer po LAN-ie jednoczesnie.
Z drugiej strony mamy w umowach zagwarantowany dostep do sieci osiedlowej...
Znalazłem na forum IB taką wypowiedź lebkiego:
"Spojnie.. Poprostu obsunął się GTS - owi termin zestawienia łącza. Miało być wczoraj - będzie w piątek - dlatego przesunęły nam się też terminy potrzebne na przełączanie lanu. Ale nic nie bójcie myślę, że już w piątek pierwsi klienci na bykowinie dostaną nowe transferki..."
Pogrubiłem zdanie, z którego wynika (według mnie), że jednak ten LAN będzie i może rzeczywiście dostaniemy stałe IP.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.