Chkn przytargaj tą swoją P4 2,4 GHz i postaw przy moim AMD Athlon 64 3200 taktowanym 2,2 GHz i zobaczymy rezultat. Zobaczysz co to jest wydajność przy niższym taktowaniu zegara. Pójdziesz do domu z płaczem i nic Ci nie pomoże nawet lament i zgrzytanie zębami. A nie pisz mi co było kiedyś o jakiejś prehistorii i AMD K6!!! Kiedyś takie bzdury mogli Ci wciskać kolesie ze sklepów!!!! Widać jak znasz się na sprzęcie i co o tym wiesz.
Miałbym zgrzytać zębami patrząc na twojego wydajnego Athlona? Na wydajnosć komputra nie tylko wpływ ma sam procesor, wiec obawiam się, że prędzej ty zacząłbyś czymś zgrzytać, chociaż mój komp to i tak już żęch i trzeba go będzie w przyszłym roku wymienić (Także procesor na jakiegoś klawego Intela). Zresztą w erze kamienia łupanego samemu dało się zauważyć co jest wolniejsze. AMD K6 wymiękał przy P2 (Zresztą spójrz na wymagania ówczesnych lub potem trochę nowszych gier. Tam gdzie w minimalnych wymaganiach wystaraczał P3 800Mhz, potrzebny był AMD Athlon XP 1500 taktowany na 1,33Ghz, sugeruję się przykładem z gry True Crime: Streets Of LA)! ... A co do targania. Sam se targaj swojego Athlona!
Willy jeszcze napisał/a:
A tak na marginesie kto pierwszy wprowadził procki 64 bitowe??? AMD a nie puloki z Intela!!!
... Co kogo obchodzą teraz 64 bitowe proce? Nie pisz mi o prehistorii ziomuś...
Sieć:: 9 Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 906 Skąd: rSk => bzóFFFF :]
Wysłany: 2006-04-16, 11:18
Chkn napisał/a:
Co kogo obchodzą teraz 64 bitowe proce? Nie pisz mi o prehistorii ziomuś...
jako prehistoria przeca te procki dopiero rok temu wlazly na rynek... to sa najnowsze procki...
jO narazie jada na moim 2200+ i nie narzekom... ale w maju mom zamiar szarpnac sie na nowego kompa... to wtedy pogdomy... wszyscy przechodzimy na chlodzenie azotem...
... Rok temu, to kawał czasu w świecie krzemu. Zresztą AMD to nie jedyna firma wprowdzająca na rynek jako pierwsza rozwiazania, z których korzystają później inne korporacje. Więc jeśli w taki sposób Will chce mi udowadniać wyzszosć AMD nad Intelem, to by go scos! Co to ma do rzeczy?
Sam Intel również posiada i wprowadził na rynek wiele uzytecznych technologii...
Ostatnio zmieniony przez Chkn 2006-04-16, 11:32, w całości zmieniany 2 razy
shoovarek1 [Usunięty]
Wysłany: 2006-04-16, 11:26
Chkn napisał/a:
Co kogo obchodzą teraz 64 bitowe proce? Nie pisz mi o prehistorii ziomuś...
Cos Ci sie pomyliło Chkn, 64 bitowe procki to razem z procesorami 2 rdzeniowymi sa jedne z najnowszych zabawek. Powstała nawet pod nie niedawno nowa wersja Windows x64.
Prehistoria to juz predzej cała reszta - 32-bitowa - w tym także Twój Intelek, bez urazy
Chkn napisał/a:
Zresztą w erze kamienia łupanego samemu dało się zauważyć co jest wolniejsze. AMD K6 wymiękał przy P2 (Zresztą spójrz na wymagania ówczesnych lub potem trochę nowszych gier. Tam gdzie w minimalnych wymaganiach wystaraczał P3 800Mhz, potrzebny był AMD Athlon XP 1500 taktowany na 1,33Ghz, sugeruję się przykładem z gry True Crime: Streets Of LA)! ... A co do targania. Sam se targaj swojego Athlona!
Jeszcze raż sie powtórze i napisze że to o czym piszesz miało miejsce naprawde bardzo dawno temu i ma mało wspólnego z tym co jest obecnie.
Ja rozumiem przywiązanie do firmy i do produktu i marki, warto jednak czasami spojrzeć ponad to i zastanowić sie czy konkurencja rzeczywiście nie oferuje czegoś lepszego a przy tym tańszego.
Ale oczywiscie nie mam zamiaru nikogo do niczego na siłe przekonywać. To tak samo jak z uzytkownikami Internet Explorera którzy z jakiegos powodu pomimo wszelkich testów i tłumaczeń i tak twierdza że ta przeglądarka jest najlepsza, najszybsza i najbezpieczniejsza - każdy ma prawo do swojego zdania, nawet jesli fakty mówią co innego
Ja rozumiem przywiązanie do firmy i do produktu i marki, warto jednak czasami spojrzeć ponad to i zastanowić sie czy konkurencja rzeczywiście nie oferuje czegoś lepszego a przy tym tańszego.
... No cóż, to tak jak z klientami Mercedesa, czy czegokolwiek innego z jakaś tam etykietą. Skoro fura czy owo cokolwiek innego służy człowiekowi doskonale, nie widzi potrzeby zmiany produktów danej marki na inne. Taki ktoś staje się lojalnym klientem firmy, to ma głębsze bardziej psychologiczne podłoże... Uczy o tym Psychologia Reklamy.
Chkn chłopczyku malutki poczytaj coś na temat procesorów, jakieś czasopisma, fora albo cokolwiek i potem się odzywaj bo póki co to robisz z siebie pośmiewisko. A Twoje wypowiedzi to tylko nabijanie postów i nic więcej!!! Dla mnie to nie masz pojęcia o czym wogóle piszesz!!! No ale cóż ... Każdy ma prawo wypowiedzi ...
Chrzanię cię Will... Może nie jestem specjalistą w tej dziedzinie do czego bez wstydu się przyznaję, ale ty raczej chyba też nie. A cała twoja wiedza opiera się zapewne jedynie na tym co kiedyś przeczytałeś w Komputer Świecie. Pewnie nigdy nie miałeś za pokrywą żadnego Intela, i tylko to sprawia, że nie jesteś do nich przekonany (żadne tam testy), tak jak ja nie przekonam się do AMD dlatego, że wszystkie moje komputery były zaopatrzone w Intele i dlatego, że ufam tej firmie. Niech owe AMD są sobie wydajniejsze i tak rzadko gram w gry, a komputera potrzebuję do pracy nad grafiką, i mój stary już P4 doskonale sobie z tym jeszcze radzi.
A póki co to Intel właśnie jest monopolistą na rynku procesorów i to on ustanawia zasady, co długo się jeszcze nie zmieni.
Zaś co do intrnetowych forum Intel vs. AMD, dzieje się na nich to samo co tu. Nikt nikomu nie jest w stanie udowodnić, a tym bardziej przekonać kogokolwiek do wyższości jednego nad drugim. Tym bardziej więc możesz mnie cmoknąć...
Sorry gosciu ale jak zatrzymales sie na etapie porównywania Pentium II 350 z AMD 360 MHZ to jestes chyba z epoki mezozoiku. Aktualnie Procki AMD bija na głowę Intela pod względem ceny oraz możliwościa ich podkręcania, a biorąc pod uwagę wszystkie niezależne testy procesorów AMD 64 bitowych i koszty ich zakupu to intel jakoś nie wychodzi jak narazie naprzód i liczy tylko straty. Aktualnie mam semprona 2400+ i jego standartowe pararemtry odpowiadaja cerelonowi 2400 jak nie lepiej i jakoś bez zauwazalnej zmiany teperatury podwyzszyszylem jego wydajnosc o 500Mhz, powtorz mi to na prockach intela.Na temat krecenia AMD 64 nie bede się wypowiadał bo nie mam z nimi do czynienia ale z tego co słyszałem to intel niestety jest dość w tyle, ale ważne że jest przynajmniej konkurencja jakaś jest to ceny są dość sensowne procków.
Miej więc swojego Semprona i bądź zdrów. Ja mam swojego P4 i nań również nienarzekam. Służy mi od początku 2002 roku i jak dotąd sprawdza się doskonale. Od tamtego czasu generalnie nie jestem na bieżąco, bo nie musiałem być. tak czy siak dajmy temu spokój bo póki co nikt mnie nie przekona do AMD. Kto wie może rozważę w przyszłym roku zakup nowego Athlona, ale pewnie kupię już wtedy jakiegoś P5.
Pewnie kup se pe 5 albo albo i pe 10. A tak na marginesie syneczku to jak chesz używać mojego nicka to czytaj dokładnie - tam pisze Willy!!!!
A teraz co do procków.
Z intelami mam doczynienia na codzień! W pracy mam kompa z tą twoją ukochaną P4! I co??? JEST DO KITU!!!! Jeśli miałbym wydać tyle kasy tylko dlatego, że to Intel i wogóle P4 to chyba bym się załamał A to Twoje P5 o którym tak szeroko pisałeś to odsyłam na stronkę http://www.pcguide.com/ref/cpu/fam/g5P54-c.html. Skoro tak lubisz tą prehistorię to może sobie właśnie kupisz owe P5 buehehehe
Sieć:: 9 Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 906 Skąd: rSk => bzóFFFF :]
Wysłany: 2006-04-17, 10:06
cosik nie dzialo ta stronka...
Wysłany: 2006-04-17, 10:41
No cóż, każdy chwali to co ma (bo co mu pozostało ). Ja moge powiedzieć że miałem juz i Pentiumiki i Amdki i jak na razie najbardziej opłacalne są własnie Amd, ale jesli ktos ma za duzo $$ to niech ładuje w Intela
Dodam jeszcze tylko że z wszelkich doniesień prasowych wynika że i owszem - ogromną przewagę na rynku procesorów ma dalej Intel, jednak ta przewaga systematycznie maleje i obecnie Intel zastanawia sie co zrobic zeby odwrócic ta tendencje.
Aha, no i przeciez dobrze że jest Intel bo gdyby go nie było to Amd nie byłby taki tani
Pewnie kup se pe 5 albo albo i pe 10. A tak na marginesie syneczku to jak chesz używać mojego nicka to czytaj dokładnie tam pisze Willy!
A kupię i nic ci do tego! Co do twojego nicka syneczku, to lata mi koło [cenzura] jak się to pisze. Na wydajność twoich kompów w pracy zaś nie ma wpływu jedynie sam procesor. Powinieneś o tym wiedzieć skoro jesteś taką specjalistką. Gdyby te maszyny były wyposażone tak dobrze jak dobrze (albo całkiem jeszcze nieźle biorąc pod uwagę upływ czasu) mniemam jest wyposażony twój sprzęt, różniąc się jedynie procesorem, nie zauważyłbyś wielkiej różnicy w działaniu tych komputerów (generalnie jeśli te różnice w wydajności istnieją to wątpie żeby mocno dawały się odczuć)!
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum