Rudzkie forum dyskusyjne Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  •   Chat  • 

Polecamy: Najlepsze Randki internetowe • Dla kobiet, dziewczyn i dziewczynek - Forum kobiet •  Linuks info

Poprzedni temat :: Następny temat
Intel czy AMD??

Który procesor lepszy??
- AMD
57%
 57%  [ 4 ]
- Intel
42%
 42%  [ 3 ]
- oba są porównywalne (nie widze żadnej różnicy)
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość
WiLLy 

Wysłany: 2006-04-17, 14:15   

Wiesz co dalsza rozmowa z tobą na temat komputerów nie ma sensu. Pewnie skończyłeś ze dwie klasy zawodówy i jedyne co wiesz o kompach to jak zainstalować gre i ją odpalić! Na tym twoja wiedza sie kończy!

A tak poza tym to sorki dla admina z mojej strony za tą małą wojnę. Na forum musi obowiązywać pewna kultura więc ja powiem pas i odpuszcze. Jak ktoś nie widzi nic na boki tylko to co jest przed nim to mówi się trudno i się odpuszcza.

Co do opłacalności AMD to shoovarek1 masz absolutną i niepodważalną rację. Taka wydajność za stosunkowo niską cenę do mnie przemawia! To są konkrety! Nie jestem ślepo zapatrzony w AMD. Przed wymianą kompa dużo czytałem, rozmawiałem z ludźmi i wogóle. Początkowo chciałęm kupić P4 ale jak podeszłem do lady i powiedziałem gościowi, że chce do kompa P4 to sie mnie zapytał czy nie mam na co kasy wydawać i bym się dobrze zastanowił. Niestety firma Intel ma szeroko rozwinięty marketing i tylko dzięki temu króluje. Stworzyła wokół siebie otoczke i cały czas na tym bazuje. Ale to się skończy.. I to już niebawem... Ludzie zaczynają przeglądać na oczy (ale jak widać na przykładzie wyżej nie wszyscy są w stanie przejrzeć na oczy).

Ale się rozpisałem :-P

square_cloud 

Sieć:: 11
Wysłany: 2006-04-17, 15:44   

moje zdanie jest takie: 'ile ludzi tyle opini' więc po co sie kłócić :D
"make peace not war" :P
yO!

shoovarek1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-04-17, 20:21   

WiLLy, prosze nie obrażać Chkn, rozumiem że w dyskusji trzeba czasem wyrazić swoje emocje ale prosze to robic w sposób bardziej kulturalny :!:

Chkn 

Wysłany: 2006-04-17, 21:21   

Willy napisał/a:
Wiesz co dalsza rozmowa z tobą na temat komputerów nie ma sensu. Pewnie skończyłeś ze dwie klasy zawodówy i jedyne co wiesz o kompach to jak zainstalować gre i ją odpalić! Na tym twoja wiedza sie kończy!

Nie znasz mnie koleś... Nie chodziłem do zadnej zawodówki, ale kilku moich kumpli pokończyło tego typu szkoły jednak nie osiedli na laurach i idą w przyszłość dalej, więc proszę żebys ich nie obrażał bo to żaden wstyd! Zreszta co to ma do rzeczy?! Nie próbuję nikogo przekonywać do prcesorów Intela, i nikogo też nie nakłaniam do ich kupna. Ale jestem produktów owej firmy zwolennikiem do czego mam takie samo prawo jak ty do wydawania swoich pieniędzy na wytwory AMD. Tyle na ten temat. Generalnie cholernie mnie wkurzasz ale myśle, że nie będziemy sobie skakać do gardeł i odwracać łbów jeśli kiedys spotkamy się na przykład na piwie. Pozdro!

lOOpa 

Sieć:: 9
Wysłany: 2006-04-18, 14:11   

jak mozna przeczytac TU i tak wiekszosc z nas przejdzie na procesory wielordzeniowe... :] no ale znowu sprawa bedzie miala sie tak samo... :] czyli czy wybrac AMD czy tez moze Intela... :] bo watpie zeby na rynku pojawil sie jakis nowy producent i cos zaszalal... :]

Chkn 

Wysłany: 2006-04-18, 17:34   

Przeczytałem gdzieś, że technologia krzemowa to już powoli przeżytek, że istnieje ponad 20 technologii majacych szansę zastapić krzemowe tranzystory... Dyrektor jednego z działów badawczych IBM mówił, że nie ma oczywistego następcy krzemu. Jedno jest pewne, ten kto wymyśli technologię przyszłości, może liczyć na sukces podobny jak w wypadku Intela i miliardowe zyski. Jeśli uda się to jakiejs zupełnie nie znanej firmie może ona wówczas poważnie naruszyć pozycję Intela i AMD na światowym rynku.

lOOpa 

Wysłany: 2006-06-04, 13:43   

mi sie wydaje, ze nawet jak jakas firma wymyslilaby cos takiego to nie wiem czy udaloby sie jej "wskoczyc" z swoim produktem na rynek. wydaje mi sie ze jakas juz istniejaca firma "za wczasu" wykupilaby od nich ta technologie i po pewnym czasie wypusila pod swoja nazwa... :] juz nie raz robil tak microsoft... :]

Leydii6 

Wysłany: 2006-06-04, 14:53   

ja w ogóLe niewiem O cO chO.. :P xD :|

..:: ŻyJ koLorOwo...kOntroLuJ tO i Owo..bez CisniEŃ WARUNKOWO ;) ::..

!>bEz cenzUrY<! terAz w KaŻdyM spRzeCie...wszYstKie mIastA przesiĄknięte dŹwiĘkieM ... :) !!

lOOpa 

Wysłany: 2006-06-04, 16:11   

LeYdii napisał/a:
a w ogóLe niewiem O cO chO.. :P xD :|

tak tO juz jest z tymi laskami... :]

Chkn 

Wysłany: 2006-06-04, 22:22   

Być może i tak, ale nie wydaje mi się by perspektywa zbicia gigantycznych kokosów i pozycja jednego z liderów na rynku mogłaby kogokolwiek przekonać do sprzedaży wynalazku innej firmie. To było by niedobre posunięcie.

lOOpa 

Wysłany: 2006-06-04, 23:50   

nO ale nie raz sie juz tak dzialo... :] jakas firma sypnie od razu jakas dobra kase, a oni to sprzedaja... maja od razu tyle ile im starczy na dobre zycie, a nie musza sie bawic w produkcje i inne [cenzura]... :]

Chkn 

Wysłany: 2006-06-19, 22:00   

I co? Intel znowu najlepszy. 64 bitowe proce Athlona mogą się schować, Intel wprowadził wreszcie nowe procesory z zupełnie nową architekturą, znacznie bardziej wydajne od wszystkiego co do tej pory pojawiło się na rynku. Chylcie głowy Intel górą, Intel Core! Jest 2x szybszy od najlepszego Athlona i ma być 2x tańszy. Więc zastanówcie się 2x co włożyć do nowego komputera entuzjaści AMDków.

Tu więcej: http://pclab.pl/art18605.html

shoovarek1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-20, 00:44   

Troszke leciwy ten news ;)
Tu jest coś nowszego: http://pclab.pl/news20214.html - wynika z tego że AMD ma pewnie coś w zanadrzu i nie podda sie bez walki ;)

Chkn 

Wysłany: 2006-06-20, 06:48   

Okaże się kto wyjdzie z tej batalii zwycięsko. Póki co Intel rządzi. Zresztą w newsie, który zamiesciłeś, dopiero piszą o zaprezentowaniu niebawem, nowych architektur Intela.

shoovarek1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-20, 09:28   

Chkn napisał/a:
Póki co Intel rządzi.

Ja tam nie narzekam, szczególnie patrząc na np. temperature swojego procka (28 st. C. - idle, procek podkręcony o jakies 30%) i slysząc w ostatnich dniach o masowo przegrzewających sie (~60 st. C.) wśród znajomych intelkach ;)
Chkn napisał/a:
Zresztą w newsie, który zamiesciłeś, dopiero piszą o zaprezentowaniu niebawem, nowych architektur Intela.

Intel zaprezentuje swoje a AMD swoje, coś nie jestem taki pewny masowej ucieczki AMD-kowców do Intela, prędzej dalszego pozyskiwania klientów przez AMD ;)

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach