Sieć:: 9 Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 906 Skąd: rSk => bzóFFFF :]
Wysłany: 2006-04-14, 23:05 Intel czy AMD??
wiadomo, ze od zawsze byl podzial na zwolennikow procesorow z AMD i tych z Intela... wiadomo tez, ze z wyborem procka wiaze sie tez wybor innych podzespolów... a jak to jest u was... ...??
jA zawsze bylem zwolennikiem AMD... i tak juz chyba zostanie do konca... procki z Itela jakos nie potrafia mnie przekonac...
Ostatnio zmieniony przez lOOpa 2006-04-14, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
Sieć:: 9 Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 906 Skąd: rSk => bzóFFFF :]
Wysłany: 2006-04-14, 23:12
z tym grzaniem to racja... ale musza powiedziec, ze niedawno zech slyszol tako opinia, ze z tymi niektorymi nowymi prockami jest odwrotnie... ale kto to wie...
Moze z niektórymi, ja mam Amd 3000+ 64 bit podkręconego o jakies 30% (czasami wiecej) i max . temp. w stresie to jakies 44 st. Celsj. (w idle 28 st.) a tymczasem stary Celeron 1.7 pokrecony o zaledwie jakies 5% grzał sie do 55 st. Celsj. Tak że róznica dość duża.
Wysłany: 2006-04-14, 23:24
no ino, ze ten Celeron to juz starszy procek... a podobno te najnowsze Itele sie juz tak nie grzeja...
Wysłany: 2006-04-14, 23:36
lOOpa napisał/a:
no ino, ze ten Celeron to juz starszy procek...
Całkiem starsze procki prawie wcale sie nie grzały, nie potrzebowały nawet wentylatora, wystarczał jakis lipny radiatorek Heh, to były czasy
Ale to juz inna historia
AMD króluje!!! To som nojlepsze procki!!! Wystarczy obejrzeć na taktowanie zegarów i porównać AMD i Intel. Procki AMD przy niższych częstotliwościach majom tako samo wydajność co te z Intela. A to wszystko dzięki pamięci cash. Poza tym kto piyrwszy wypuścioł procek 64-bitowy??? AMD a niy puloki z Intela. Nigdy niy kupia procka od tych złodzieji choćby niy wiym co!!!
Procki AMD przy niższych częstotliwościach majom tako samo wydajność co te z Intela
Bzdura! Kiedyś kiedy miałem jeszcze Intela Pentium II taktowanego na 350Mhz, a moi kumple AMDeki 366Mhz to chyba były wówczas K6 (konfiguracyjnie, jeśli chodzi o resztę sprzetu wszystko mieliśmy takie samo, oprócz dysków o różnych pojemnościach) to na moim proku wszystkie nowsze już potem gry ciągnęły luzem, a u nich tragedia. Pamiętam jak na moim starym, swiętej pamięci Intelu grałem w GTA III i muszę powiedzieć, że nie cieło tak strasznie żeby nie dało się grać, wręcz przeciwnie grało się przyjemnie. Zaś na AMDekach moich kumpli owa gra wogóle nie startowala, albo cieła tak okrutnie jak okrutnie tylko można.
Intele zawsze były szybsze nawet jeśli na liczniku miały mniej. Jakakolwiek aplikacja czy program śmigał lepiej na Intelach, i tak jest chyba cały czas. Intele są najlepsze, nawet jeśli temperaturę pracy maja wyższą bo w niczym mi to nie pezszkadza!
Teraz mam Intela Pentium IV 2,4Ghz i jestem z niego bardzo zadowolony, mimo że mam go już pod blachą około dwóch lat, wogóle nie odczułem upływu tego czasu.
Intele są najlepsze, nawet jeśli temperaturę pracy maja wyższą bo w niczym mi nie pezszkadza!
Przeszkadza jesli kochasz ciszę. Procek który sie bardziej grzeje potrzebuje potężniejszego chłodzenia a potężniejsze chłodzenie to z reguły wyższe obroty coolera i wiekszy hałas. Poza tym mniejsza temperatura pozwala na wyższe podkręcenie a co za tym idzie uzyskanie wyższej wydajności procesora za te same pieniądze.
Co do gier do proponuje spojrzec na jakiekolwiek forum poswięcone sprzętowi - najczęściej polecanymi procesorami dla graczy są właśnie Amd ponieważ to one właśnie obecnie najlepiej sprawują sie w grach.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum