Mam pytanie - w jaki sposób mam nagrać na DVD ściagnięty film (skłądający się z tych kilkunastu plików niewielkich rozmiarów - chyba rozdziałów) w taki sposób, aby przy uruchomieniu go z płyty działało menu i normalnie się przełączało z rodziału na rozdział ?
Jak film jest obrazem dysku to to nie ma problemu, ale tu są własnie te pliki. Nie wiem jak mam je nagrac, aby film działał tak, jak z obrazu DVD.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Powinienes miec chyba dwa foldery:
- AUDIO_TS
- VIDEO_TS
Nagrywasz na DVD folder VIDEO_TS i powinno dzialac.
Jesli nie masz foldera VIDEO_TS to go tworzysz i wrzucasz do niego te mniejsze pliki, sprawdzasz czy dziala programem "PowerDVD" (uruchamiasz za pomoca "Otwórz plik DVD z dysku stałego" i wybierasz folder VIDEO_TS).
Jesli nie masz pewnosci to nagrywasz pliki najpierw na DVD-RW lub sprawdzasz wlasnie programem "PowerDVD" lub podobnym.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
A w jaki sposób nagrać film, składający się z wielu plików typu a4o ? (ten skrót przed nazwa pliku)
To właśnie nie jest archiwum... plik się nazywa tak:
a4o-karol2-dvdr (+ numer 001, 002 itd.)
Otwarcie winrarem niewiele daje, bo wypakowuje plik o odpowiednim rozmiarze, ale o rozszerzeniu *.img (i komp "podciąga" go pod InfranViev)
Otwarcie winrarem niewiele daje, bo wypakowuje plik o odpowiednim rozmiarze, ale o rozszerzeniu *.img
img to tez rozszerzenie obrazu własnie otwórz w demonie i sklonuj płyte poprostu
Daemon odczytuje, faktycznie, pojawia sie okno z odtwarzaniem w PowerDVD i działa, ale nie mogę tego nagrać na płytke z obrazu... Właśnie o to mi chodzi, że chcę to nagrac tak, aby mi normalnie na DVDku działało
To też mówie po prostu dajesz w nero skopiuj płyte dvd, ustawiasz ten dysk z deamona w którym zainstalowałeś ten obraz i kopiuj, daje głowe ze będzie działało w zwykłym dvd bo sam nie raz się już spotkałem z .img i własnie zawsze poprostu to kopiuje nero i zawsze działa
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.