Witam chcę kupić karte graficzną tylko niewiem jaką?Czy już iśc krok naprzód i wybrać kartę z DX 10 czy z DX9 która odpowiada szybkością do 8800GT(np.7050GX20
Wszystko jak zwykle zalezy od sumy jaką możesz na to przeznaczyć.
Co do DX 9 i 10 to na chwilę obecną w zupełności wystarczy DX 9, bardzo niewiele tytułów ciągle jeszcze korzysta z nowszej wersji X-ów.
Suma to jakieś 500-600zł wiem że za tyle nie kupie 7050gx2 ale myślałem nad tym DX10:GeForce 8600GT lub Ati Radeon 2600Xt DDR4 DX9:GeForce 7900 GS albo GT
Tu nie chodzi o "bycie za" ani o lepsze taktowanie bo nie to sie liczy. Liczą sie wyniki w konkretnych testach i grach. Wiele nowych gier jest optymalizowanych wyłącznie pod karty nVidii co skutkuje tym że teoretycznie gorsza karta Nvidii radzi sobie z grami lepiej niz drozsza/lepsza karta ATI.
Sprawdz wyniki i ceny, nie sugeruj sie tym kto jest "za czym"
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.