Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 330 Tematy: 9 Piwa: 6/8 Skąd: Ruda the One
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 11:10 am
Klawiatura - polskie znaki - problem.
Jakiś czas temu zainstalowałem nowe sterowniki do karty graficznej. Od tego czasu na kombinacji alt+c zamiast "ć" pojawia mi się okienko kreatora z ATI, bądź nie dzieje się nic. Nie wiecie, jak można by zmienić te skróty, tak, aby można było normalnie pisać ?
_________________ "Gdy bogowie chcą nas ukarać wysłuchują naszych modlitw" Ja w SP
Mój wkład w fandom Anime : http://tinyurl.com/5gxl3j
Skrót jest wykorzytywany przez sterowniki Catalyst. Można go usunąć lub zmienić na inny właśnie w opcjach sterownika ATI (ikonka obok zegara), wystarczy chwile poszukac.
Panel sterowania > opcje regionalne i jezykowe > języki > szczegóły - usuń poszczegolne języki i dodaj ponownie.
Jeżeli Twoja klawiatura korzysta z jakich zewnętrznych sterowników to warto również zainstalowac je ponownie.
Lub: przywracanie systemu.
Odinstaluj klawiature (Menedżer urządzeń) i uruchom komputer ponownie.
Ew. przypomnij sobie wszysto co robiłeś od czasu kiedy wszystko działało i zrób to samo w odwrotnej kolejności.
Możesz też korzystając z płyty z systemem użyc opcji "Napraw system" (lub podobnej).
W Wordzie: Narzedzia > Jezyk > Ustaw język - wybierz "Polski" lub jesli juz taki jest to zmień na inny, uruchom ponownie program i ponownie zmien na "Polski". Lub odinstaluj i zainstaluj program.
Sprawdz tez ponownie w Panelu sterowania czy w "Opcje regionalne i jezykowe" wszystko jest tak jak nalezy.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.