Wybory tuz tuż i każdy kto moze pcha sie do władzy co widać wokół nas a także mozna było zobaczyć w dzisiajszym wydaniu Faktów TVN
Poniżej jedna z ciekawszych kandydatur : Pan Krzysztof Kononowicz
Jakbym widział moją przewodniczącą Ciekawe czy naprawdę się łudzi, że go wybiorą
_________________ Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
I ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
I nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości
Czy pierwsza jest ostatnią
Czy ostatnia pierwszą.
eh to jak juz tacy ludzie kandydują to nawet i ja bym mógł kandydować mnie chyba by predzej wybrali niz pana kononowicza no fakt ze nie mam tak wspaniałej dykcji jak on ale jednak ja to ja wiec ludziska głosujcie na ANEMA
_________________ CZEMU NAS TAM NIE MA GDZIE ZA DARMO WSZYSTKO DAJA CZEMU NAS TAM NIE MA GDZIE SIE WSZYTSKIE SNY SPEŁNIAJA
Nie mam pytań...to jest autentyk ? "Dajcie na mnie głos" :D
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Kononowicz jest juz znany w calym kraju a nawet poza nim.
Jak podały dzisiejsze "Fakty" TVN, filmy z Panem Krzysiem są jednymi z najczesciej ogladanych w serwisie www.youtube.com , a tymczasem na Allegro mozna kupic juz mnóstwo gadżetów zwiazanych z tym panem:
- sweterki: http://www.allegro.pl/ite...wicz_super.html
- czapki: http://www.allegro.pl/ite...wicz_2006_.html
- długopisy, domeny internetowe itd. itp.
Jak podał dzisiejszy "Teleexpres" Kononowicz nie zraża sie słabym wynikiem w wyborach samorządowych i mysli juz o wyborach na prezydenta RP
Białostoccy socjologowie przeprowadzą badania, kto i dlaczego zagłosował w niedzielnych wyborach na prezydenta miasta na kandydaturę Krzysztofa Kononowicza, który zyskał ogromną popularność u użytkowników internetu.
W wyborach otrzymał on prawie 1,7 tys. głosów.
Klip wyborczy Kononowicza, umieszczony na jednym ze znanych portali internetowych, traktowany przez wielu internautów jako żart, do środy obejrzano ponad 3,2 mln razy. Kandydat przedstawia w nim niezbornie swój program wyborczy. Wielu internautów w komentarzach żartuje lub wręcz naśmiewa się zarówno z wyglądu Kononowicza, jak i ubioru czy sposobu wypowiedzi.
Na internetowych portalach aukcyjnych można kupić charakterystyczne wzorzyste swetry, podobne do tego, który internauci znają z klipu wyborczego kandydata, a także kubki i koszulki z jego podobizną lub z charakterystycznymi cytatami z jego wypowiedzi.
W niedzielnych wyborach Kononowicz uzyskał jednak prawie 1,7 tys. głosów (blisko 1,9 proc.) i miał przedostatni wynik w Białymstoku, wyprzedzając kandydata Samoobrony.
Socjolog z Uniwersytetu w Białymstoku Maciej Tefelski powiedział w środę PAP, że wraz ze studentami zamierza przeprowadzić wkrótce badania na dużej próbie badawczej, by sprawdzić, kto i dlaczego głosował na tego kandydata.
Tefelski uważa, że głosujących można podzielić na trzy grupy. Według niego, największą grupą będzie młodzież, która całą sprawę potraktowała jako żart, a głosowanie jako zabawę, kolejną o której młodzi ludzie powiadamiają się przez internet czy sms-y.
Według socjologa, przy wyborach to zjawisko niebezpieczne, bo może dojść do sytuacji, że kiedyś taki przypadkowy kandydat zostanie rzeczywiście wybrany. (A Lepper i Giertych i poslowie ich partii to co?? -Fen)
Drugą grupą głosujących mogli być znajomi kandydata i osoby traktowane jako jego otoczenie, trzecią - wyborcy niezadowoleni, sfrustrowani tym, co dzieje się na scenie politycznej.
Warto przebadać, co się dzieje w naszej społeczności lokalnej - powiedział Tefelski. Według niego, będą to jednak badania trudne do przeprowadzenia, bo wiele osób nie będzie chciało przyznać się do oddania głosu na Kononowicza. Ale, jego zdaniem, uda się to ustalić badając tzw. przepływ elektoratu.
Badania będą przeprowadzone po drugiej turze wyborów na prezydenta Białegostoku (walczyć w niej będą kandydaci PO i PiS). Wyniki badań powinny być znane na początku przyszłego roku.
43-letni bezrobotny z zasadniczym wykształceniem Krzysztof Kononowicz został zgłoszony do wyborów przez komitet wyborczy Podlasie XXI Wieku, którego jeden z założycieli jest osoba kojarzona z ruchami nacjonalistycznymi i antysemickimi (jest jednym z podejrzanych w śledztwie dotyczącym propagowania nienawiści na tle narodowościowym).
Delegatura Krajowego Biura Wyborczego w Białymstoku przypomina, że kandydat na prezydenta miasta może zostać zgłoszony przez ten komitet, który zarejestrował swoich kandydatów na radnych w ponad połowie okręgów wyborczych. Kandydat składa oświadczenie o zgodzie na kandydowanie, a w nim zaświadcza, że nie jest karany i ma pełne prawa wyborcze.
Jeżeli dana osoba ma sądowe ograniczenie praw obywatelskich lub jest ubezwłasnowolniona, czyli nie może brać udziału w wyborach jako kandydat i jako wyborca, to sąd ma obowiązek powiadomić o tym organ właściwy do prowadzenia spisów wyborców. Wtedy komisje wyborcze mają wiedzę o tym, czy kandydaci złożyli zgodne z prawdą oświadczenia w tej kwestii.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.