Od dłuższego czasu chciałabym założyć konto w banku. Szukam najbardziej korzystnego. Czy istnieje jakieś konto, za które nie trzeba płacić , jest bezpłatne i jest od 18 lat?? Bardzo prosze o pomoc i rady. Z góry dziękuje.
A wiec jesli chcesz założyć sobi e konto i nie płacić za nie to jak najbardziej polecam mBank www.mbank.com.pl
Rejestracja On-Line
Skontaktuje sie z Tobą przedstawiciel , który umówi się z Tobą na wizyte zeby dopełnić formalnośći
Wszystko za darmo , jedynie płaci się za zlecenie przelewu z mBanku na inne konto w wysokości 0.50 PLN i nic wiecej .
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 6:51 pm
Dokladnie, e-konta to swietna sprawa, masz kase zawsze pod reka, robisz przelewy przez neta, nie czekasz w kolejkach w banku, oplaty sa minimalne albo praktycznie zerowe. Nic tylko dostawac regularnie wysokie wyplaty na konto i korzystac...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Dokladnie, dosc dlugo juz posiadam konto w tym banku internetowym i moge go z czystym sumieniem polecic. Praktycznie zero oplat (darmowe zalozenie rachunku, brak prowizji za prowadzenie rachunku, bezplatne przelewy wewnątrz banku, bezpłatne wyplaty w bankomatach m.in. "Euronetu").
Minusem dla niektorych jest to że banki internetowe takie jak mBank nie posiadaja swoich oddziałów a wiec nie mozna niczego załatwić w "okienku". Wszelkie problemu i formalnosci mozna za to załatwić albo przez internet (np. mCzat) albo przez telefon.
Sama obsluga konta jest dość prosta i nie rozni sie wiele od obslugi skrzynki mailowej
Samo załozenie konta (bezpłatne eKonto) w mBanku polega na wypełnieniu i wysłaniu wniosku: https://form.mbank.com.pl/cgi-bin/db2/info.pl?option=ekonto
Po kilku dniach na adres podany we wniosku przyjdzie komplet dokumentów które trzeba wypełnic i odesłać (bezpłatna zaadresowana koperta jest dołączona do dokumentów) do mBanku. W ciagu kolejnych kilku dni konto bedzie aktywne, trzeba bedzie jeszcze ustalic (poprzez net lub telefon) hasla do róznych usług i ew. zamówić (bezpłatną) kartę bankomatową.
Ale chodzi o to, że mieszkam w miejszym mieście i nie ma tu banku mBank. Jest tylko Bank BPH oraz Milenium
KORZO napisał/a
Skontaktuje sie z Tobą przedstawiciel , który umówi się z Tobą na wizyte żeby dopełnić formalnośći
.
I jak ma się niby umówić na wizyte jak w pobliżu nie ma tego banku. A nie można założyć konta wyłącznie przez internet?? Bez wychodzenia z domu?? I wogle czy z tego tego konta można wybierać pieniądze z każdego bankomatu??
Ale chodzi o to, że mieszkam w miejszym mieście i nie ma tu banku mBank
Przeczytaj jeszcze raz mojego posta.
Tak jak pisałem mBank jest bankiem internetowym - to znaczy ze nie ma on swoich oddziałów i nie musisz nigdzie chodzic zeby cokolwiek zalatwic. Wszystko łącznie z załozeniem konta odbywa sie poprzez internet, pocztę i telefon.
Powyzej podałem link pod którym znajdziesz formularz który trzeba wypełnić żeby załozyc konto w mBank, potem dostaniesz poczta dokumenty ktore trzeba wypełnic, podpisac i odesłać.
Wszystko to jest bezpłatne.
To fajnie. Ale jak mam dokonywać wpłat na konto jak sobie je założe. Można np. przez poczte , ale to się chyba wtedy płaci 3 zł. A można w inny sposób?? Np. wpacić w innym banku??
Ale jak mam dokonywać wpłat na konto jak sobie je założe
Pieniadze mozna wplacac na takie konto dokladnie tak samo jak na kazde inne konto czyli:
- poprzez pocztę
- poprzez przelew z innego konta (jesli bedzie to inne konto w mBanku wtedy za przelew nic sie nie płaci)
- poprzez zlecenie przelewu w innym banku (np. w okienku - podobnie jak na poczcie)
- w kilka innych sposobów o któych teraz nie pamietam
Oczywiscie pianiadze może wpłacać na Twoje konto jakakolwiek inna firma, instytucja lub osoba.
Jedynym ograniczeniem przy wpłacaniu pieniedzy jest to że nie możesz przyjsc do okienka w swoim banku (bo mBank nie posiada swoich oddziałów) i poprosic i wplate na swoje konto.
Na swoim rachunku masz w kazdej chwili wgląd (poprzez internet) we wszystkie operacje (wpłaty, wypłaty, pobierane prowizje itd.) jakie były przeprowadzane na Twoim koncie - oczywiscie bezpłatnie.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 5:17 pm
shoovarek1 napisał/a
- w kilka innych sposobów o któych teraz nie pamietam
Istnieje cos takiego jak wpłatomat:
Cytat
Wpłatomat mBanku umożliwi Ci wpłaty na konto w mBanku BEZ PROWIZJI, korzystając z karty mBanku, do rachunku, na jaki chcesz wpłacić gotówkę. Chcąc wpłacić większą ilość banknotów należy operację wpłaty gotówki powtórzyć, bez konieczności powtórnego wkładania karty do bankomatu. Gotówka wpłacona na konto w mBanku przy użyciu bankomatu depozytowego mBanku, umieszczonego w mKiosku, znajdzie się na Twoim koncie maksymalnie w ciągu godziny od dokonania wpłaty.
Wiecej na ten temat znajdziesz TU TUTAJ znajdziesz liste wpłatomatów.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Kiedy juz podpiszesz umowe to dzwonisz do centrum obsługi klienta i zamawiasz sobie bezpłatna karte bankomatową - przyjdzie pocztą po kilku dniach od zamówienia.
Mozliwe że razem z umową też przychodzi jakis formularz w którym mozna to zamówić.
Tak, ze wszystkich. z tym że w bankomatach Euronetu, BZ WBK i Cash4You nie płaci sie za to prowizji a w innych juz tak (5 zeta w polsce i 10 za granicą).
Pełna liste bankomatów i wpłatomatów znajdziesz wyzej w poscie augera.
zeby nie zakładać nowego tematu ponawiam pytanie czy nadal Mbank jest tak dobry jak był ? pilnie potrzebuje założyc konto, ehh te obowiazki i szukam niezawodnego, szybkiego, bezproblemowego, łatwobslugowego, taniego(minimalne prowizje i tak dalej) konta
Chyba że moze są jakies nowe alternatywy
Ja korzystam z uslug mBanku od daaawna i moge z czystym sumieniem polecic
Minimalne prowizje (50 gr. za przelew do inego banku, przelewy w obrebie banku za darmo, brak opłat za utrzymywanie i założenie konta) minimum formalności, dostep do konta 24/7, dobra pomoc techniczna, duża ilośc bankomatów przyzwoity poziom bezpieczeństwa itd, itp.
No chyba że ktoś lubi stać w kolejkach i woli sobie zalatwić wszystko przy okienku - wtedy moze byc problem.
Jeżeli nie chcesz przepłacać i cenisz sobie jakość i czas to polecam
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.