StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Dział główny » Na każdy temat » Kredyt mieszkaniowy
Kredyt mieszkaniowy
Autor Wiadomość
anik 

Tematy: 1
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 12:30 pm Kredyt mieszkaniowy

wlasnie mam zamiar kupic sobie swoje pierwsze mieszkanko...macie juz ten krok za soba??doradzcie mi z usług jakiego banku najlepiej skorzystac?na jakie punkty oferty trzeba przede wszystkim zwrocic uwage??
Postaw piwo autorowi tego posta

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 3:33 pm 

Najpierw przemysl sprawe czy stac cie na taki kredyt.
W sieci jest masa tzw. kalkulatorow kredytowych i porownan ofert roznych bankow. Wystarczy pogooglac troche i gotowe. Przyklad http://www.rankingkredyto...CFQEkQgodfn3jhQ
a tu cala reszta http://www.google.com/sea...btnG=Szukaj&lr=
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

anik
Gość
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 12:51 pm 

ja juz sobie to wszystko przeliczylam i doszlam do wniosku,ze wole inwestowac w swoje mieszkanie niz wynajmowac...
a Ty masz jakies doswiadczenia z bankami??moze sam masz zaciagniety kredyt i cos moglbys mi doradzic??

auger 

Wysłany: Pon Gru 17, 2007 1:22 pm 

anik napisał/a
ja juz sobie to wszystko przeliczylam i doszlam do wniosku,ze wole inwestowac w swoje mieszkanie niz wynajmowac...
a Ty masz jakies doswiadczenia z bankami??moze sam masz zaciagniety kredyt i cos moglbys mi doradzic??

Niestety nie mam doswiadczenia w sferze kredytow mieszkaniowych, ale kumpel podpowiedzial mi zebys sprawdzila oferte BPH. Ponoc najlepsza na rynku. Poza tym bierzesz kredyt w PLN czy innej walucie? Na ile lat chcesz go wziasc i ile masz (procentowo) wkladu wlasnego? Chcesz wziasc kredyt sama czy z kims (wspolmalzonek, partner/ka, rodzice?), bo pod tym kątem tez trzeba szukac ofert kredytowych. Mozesz tez umowic sie na spotkanie z doradca kredytowym, ale pamietaj ze on nie tylko doradzi ci ktory kredyt bedzie najlepszy dla ciebie, ale takze bedzie sie staral wybrac oferte z najlepsza prowizja dla siebie...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

anik
Gość
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 11:05 am 

kredyt bede brala ze swoim chlopakiem...biore pod uwage kredyt w zlotowkach i frankach, sama nie wiem ktora z tych opcji jest korzystniejsza...
doradca krdytowym, to ja ufam w ograniczonym, wymiarze bo oni dostaja procent od banku, w ktorym zaciagne kredyt...
przyjrze sie oferice BPH tak jak mi radzisz, zastanawiam sie tez nag GE, reklamy z pomysłowym Dobromirem mnie sklonily do tego:)

auger 

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 1:32 am 

Nie sugeruj sie reklamami, one maja cie zachecic do wziecia kredytu! Najwazniejsza w tym momencie jest twoja sytuacja (okres splaty, wysokosc kredytu, zarobki itp). I jak cos to juz w SF wez kredyt. Stabilna waluta, nie zarobisz, ale tez nie stracisz. Jak bierzesz kredyt z chlopakiem(o ile nie mezem) na "spółę" to radze sie zastanowic 1245532344 razy albo spisac jakas umowe cywilno-prawna zanim wyladujesz "na garnuszku" u starych albo w jakims "ańfarcie". To takiem male dywagacje moje i rozmyslenia zwiazane z tematem...

RUDANET.INFO Forum » Dział główny » Na każdy temat » Kredyt mieszkaniowy

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Sprzedam mieszkanie - ZABRZE - BISKUPICE
skup sprzedaz zamiana serwis telefonów komórkowych
Apropo śmiesznych filmików- Wielkanocny Prison Break:D
kredyt na zakup domku hipoteczny
Przyspieszanie windows - kontroler pamiêci

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach