StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » liga
liga
Autor Wiadomość
blejk35 

Tematy: 10
Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 10:05 am liga

Ruch Chorzów po 4 latach w pierwszej lidze :beer:
Postaw piwo autorowi tego posta

soczek 

Tematy: 51
Piwa: 12/5
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 11:47 am 

wracamy wracamy :) szczerze mówiąc już się nie moge doczekać jesiennej rundy, oj sie bedzie działo :wink:

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 12:56 pm 

Wreście będą pożądne derby Śląska. A mnie cieszy jeszcze fakt że wreście Śląskie kluby się odradzają, już dawno nie było tyle klubów z naszego regionu w pierwszej lidze. :)

danius0102

rouge 

Tematy: 4
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 2:38 am 

[scroll] :!: RUCH CHORZÓW HKS :!: [/scroll]

kibiuje mu od dłuższego czasu. Teraz damy czadu w pierwszej lidze :)

Mumiak 

Wysłany: Pią Cze 15, 2007 10:25 pm 

Cytat
Do niespodziewanej zmiany doszły w piątek na stanowisku trenera beniaminka piłkarskiej Orange Ekstraklasy Ruchu Chorzów. Marka Wleciałowskiego zastąpił Słowak Dusan Radolsky.

Wleciałowski wprowadził niebieskich do ekstraklasy i złożył dymisję, która została przez zarząd Ruchu przyjęta. Umowa została rozwiązana za porozumieniem stron. - Nie komentujemy tego. Zarząd szanuje trenera i jego decyzję - stwierdziła rzeczniczka klubu Dorota Prynda.

Następcą Wleciałowskiego w ekspresowym tempie został Słowak Dusan Radolsky. W 2005 roku prowadzony przez niego Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski zdobył wicemistrzostwo kraju i triumfował w Pucharze Polski.

danius0102

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 11:03 pm 

Kule szkoda Wleciałowskiego wkoncu doprowadzil Ruch do 1 ligi :/ No ale coz jak tak zdecydowoł...

Nadeszła Wiosna I Lepsze Czasy !! Powrócił K.S RUCH CHORZÓW W Szeregi Ekstraklasy :beer:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

Mumiak 

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 9:03 pm 

Cytat
Chrzowianie nie zagrają w sezonie 2007/2008 w najwyższej klasie rozgrywkowej. Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN po rozpoznaniu odwołania chorzowskiego klubu postanowiła odmówić Ruchowi nadania uprawnień na grę w Orange Ekstraklasie. Decyzja Komisji jest ostateczna.

heh no to jeden klub ze Śląska mniej heh :D

danius0102

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 10:52 pm 

Mumiak napisał/a
Cytat
Chrzowianie nie zagrają w sezonie 2007/2008 w najwyższej klasie rozgrywkowej. Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN po rozpoznaniu odwołania chorzowskiego klubu postanowiła odmówić Ruchowi nadania uprawnień na grę w Orange Ekstraklasie. Decyzja Komisji jest ostateczna.

heh no to jeden klub ze Śląska mniej heh :D

Jeszcze zoboczymy.... :razz: Parodia jak tako Polonia Bytom moze grac w 1 lidze a Ruch nie.... :neutral: Przeciez Polonia nawet stadionu doporzadku nie mo.... :neutral: Póki co PZPN PZPN Jeeee.... Jeee..... PZPN !! :evil:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

Mumiak 

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 8:05 am 

Cytat
- Klub z Chorzowa w sprawie licencji najwyraźniej prezentował podejście jakoś to będzie. Skończyło się - nie ma już jakoś to będzie! Dlatego Ruch wylądował w drugiej lidze - tłumaczy w rozmowie z INTERIA.PL rzecznik PZPN-u Zbigniew Koźmiński.

INTERIA.PL: Czyżbyście zaczęli traktować na poważnie licencje?

Zbigniew Koźmiński, rzecznik PZPN-u: Cały czas było na poważnie. Ale nie można klubu takiego jak Polonia Bytom, który cały czas się stara i brakuje mu dwóch zdań w umowie o wynajęciu stadionu, więc nie można go było skatować. Natomiast Ruch stroił sobie żarty! Powiela dokumenty sprzed roku o spłacie długów. Te same nazwiska, te same kwoty. Nie zgadzają się słupki - lewa strona z prawą. Globalna suma spłat jest 2,4 mln zł, a jak pan podsumuje jednostkowe kwity, wychodzi paręset tysięcy mniej!

Klub z Chorzowa prezentował najwyraźniej podejście jakoś to będzie. Skończyło się - nie ma już jakoś to będzie! Dlatego Ruch wylądował w drugiej lidze.

Czyli smutek w Chorzowie, radość w Płocku. Wisła z Płocka została przywrócona do ekstraklasy, bo była najbliższej utrzymania się w niej?

- Wobec tego, że Pogoń Szczecin właściwie przestała istnieć, właśnie płocczanie byli najbliżej. Dlatego oni zagrają wśród najlepszych.

A co jeśli Wisła Płock, która szykowała się do gry w drugiej lidze, nie spełni wymogów licencyjnych?

- Płock zdobędzie licencję w ciągu jednej godziny. Wisła ma infrastrukturę, nigdy nie miała i nie ma długów, więc licencja dla płocczan to formalność.

Co z terminarzem?

- Wisła Płock zajmie miejsce Ruchu Chorzów. Nie będzie żadnego bałaganu z tym.

heh wielki klub a sobie z licencją nie umi poradzić heh

danius0102

Anulka 

Tematy: 0
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 9:07 am 

A żebyś wiedział, że wielki klub. A przede wszystkim śląski klub :!:
Ja nie jestem kibicem, ale uważam, że skoro sobie wywalczyli grą awans do I Ligi, to powinni w niej grać. Może i coś nie tak było z tymi rachunkami, ale długi klub spłacał uczciwie....tylko chyba nie tak szybko jak by tego chciał PZPN. Nie wszyscy mają szczęście do bogatych sponosorów.......

A nie przyszło Ci do głowy, że komuś w Warszawce zależało na tym, żeby Ruchu nie było
w ekstraklasie :idea:

Żal mi kibiców tego klubu, muszą być baaardzo rozczarowani i zwiedzeni decyzją PZPN-u.

Pozdrawiam :smile:

Mumiak 

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 10:19 am 

Ślązacy się już nauczyli że wszystko co złe to płynie z Warszawy a jak by pilnowali rachunków to teraz nie było by żadnych problemów. Ja też wolał bym żeby było coraz więcej klubów z naszego regionu no ale po to są licencje wprowadzone by ich przestrzegać w każdym normalnym kraju tak jest i tam tez kluby czasem nie dostają pozwolenia na granie w wyższej lidze.

danius0102

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 7/8
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 10:23 am 

Szkoda mi Ruchu, ale jesli mamy uzdrowic polska pilke to wlasnie w ten sposob.

Anulka 

Tematy: 0
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 11:02 am 

Mumiak napisał/a
Ślązacy się już nauczyli że wszystko co złe to płynie z Warszawy

Nie przesadzaj. Skąd Ty to wziąłeś?? Jakieś badania były na ten temat. Jestem Ślązaczką
i nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem.

Zgadzam sie, że prawa trzeba przestrzegać, ale skoro licencje dostały kluby bez własnych stadionów, to nie rozumiem decyzji odnośnie Ruchu....

Ale ja się na tym nie znam, w końcu to jest decyzja PZPN-u i nie mamy na nią wpływu...tylko jakoś tak żal....

Mumiak 

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 11:39 am 

Wystarczy zobaczyć komentarze na róźnych stronach by się o tym dowiedzieć o nienawiści Sląska do Warszawy. A Zagłebie i Polonia mają stadiony a że nie do urzytku to już co innego.

PS. Tak zastanawiając się nad tą sprawa PZPN powinien się zastanowić co jest ważniejsze czy stadion ktory Ruch ma wyremontowany z podgrzewaną murawą itp. czy zadłużenie ktore można spłacić w ciągu sezonu po dostaniu pieniędzy z reklam transmisji czy biletów. Wydaje mi się że PZPN jak zwykle jest nie konsekwentny. Rok temu przyznam licencje ŁKS-owi choć jego stadion nadaje sie co najwyżej na III lige i Widzewowi ktory z tego co kojarze też miał różne problemy z pieniędzmi. Mogli dostać tymczasową licencje choćby na runde jesienną.

danius0102

magdusia 

Tematy: 30
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 9:37 pm 

jak sie wczoraj dowiedziałam to sobie siadłam :sad: ja jestem kibicem i odkąd tu mieszkam Ruch jest moja ulubiona drużyną - to się normalnym ludziom w głowie nie mieści, że po raz kolejny wygrywa kasa a nie współzawodnictwo i czysta sportowa gra :sad:

w Płocku dobrze wiedzieli,że tak będzie - poczytajcie sobie :sad:

http://www.oszukaniprzezpzpn.prv.pl/

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » liga

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Wasze ulubione zagraniczne seriale
Hooligan's
Pixel Shader'y i moja karta graficzna
Ulubione programy TV
Chuligaństwo na stadionach

Możesz pisać nowe tematy