Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 9:54 am
Logowanie na forum
Mam problem z zalogowaniem sie na pewnym forum. Komunikat: "Błędne hasło dla użytkownika: xxx". Nawet po przypomnieniu hasla oraz zmianie na nowe przez admina nie moge sie zalogowac. Czy spotkaliscie sie juz z takim przypadkiem? Moze ktos wie jak temu zaradzic?
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Prawdopodobnie winne są uszkodzone lub zbyt zmodyfikowane pliki forum (login.php [phpBB] ?), ew. problem z bazą danych lub hostingiem. Sam nic nie zrobisz, mozesz co najwyzej zalożyc inne konto i poprosic admina żeby Twoje stare usunął i zmienił nazwe nowego na te stare. Chociaz wątpie żeby problem dotyczył tylkoCiebie.
Jest jeszcze możliwość że masz cos zwalone w swoim systemie, spróbuj zalogować sie z innego komputera.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 2:32 pm
shoovarek1 napisał/a
Sam nic nie zrobisz, mozesz co najwyzej zalożyc inne konto i poprosic admina żeby Twoje stare usunął i zmienił nazwe nowego na te stare.
Wlasnie zalezy mi na tym starym...
shoovarek1 napisał/a
spróbuj zalogować sie z innego komputera.
Dzis sie logowalem i dalej to samo, czyli nic.
Fenris napisał/a
Wyczysc pliki cookie, historie i takie tam, moze pomoze, moze nie
No nie pomoglo!
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Czyli tak jak pisalem: jesli na 100% podajesz prawidłowe hasło a dalej wystepuje błąd to musisz interweniowac u admina forum tylko on moze cos na to poradzić z Twojej strony nic z tym wiecej nie zrobisz.
Wyczysc cache swojej przegladarki (Firefox: opcje > zaawansowane > siec > wyczysc teraz) i inne pliki tymczasowe albo skorzystaj z proxy (w3cache.icm.edu.pl - port: 80) lub sprawdz na innej przeglądarce.
Ew. poczekaj kilka godzin i sprawdz ponownie.
Wyczysc cache swojej przegladarki (Firefox: opcje > zaawansowane > siec > wyczysc teraz) i inne pliki tymczasowe albo skorzystaj z proxy (w3cache.icm.edu.pl - port: 80) lub sprawdz na innej przeglądarce.
Ew. poczekaj kilka godzin i sprawdz ponownie.
Dzięki shv1 za pomoc pomogło wyczysczenie. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, ale teraz już wiem co robić w takich przypatkach.
Nie dotyczy on mnie, ale uzytkowników innego forum, którego jestem moderatorem (jednym z moderatorów).
Ostatnio robiliśmy czystkę i troche admin musiał pomieszać, bo teraz jak ktoś chce się zalogować, to pisze mu "brak for" (a mi i odpowiedzialnym za forum normalnie wszystko działa). Gdzie może być ten błąd/bug ? Proszę o pomoc w imieniu administratora tamtego forum.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Jesli to forum phpBB to pewnie namieszał w zezwoleniach for (PA > Fora > Zezwolenia).
Najprawodpodobniej zmienił zezwolenia dostepu do for na "prywatne" lub cos w tym stylu.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.