StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Mecze polskiej reprezentacji
Mecze polskiej reprezentacji
Autor Wiadomość
RtMvS 

Tematy: 77
Piwa: 19/36
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 12:39 pm 

Poza tym to historyczny awans, więc kto wie... ;)

MŚ to MŚ, wiadomo, że wiele nie pokazaliśmy, ale wtedy nie było czegoś takiego, że byliśmy debiutantami w takiej imprezie.
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<

Postaw piwo autorowi tego posta

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 1:59 pm 

No to może tak bardziej kabaretowo o MŚ 2002 i Kibicowaniu naszym chłopakom... :P

PART 1
http://youtube.com/watch?v=-ssUh05tF1A

PART 2
http://youtube.com/watch?v=ipQ_ZrM1eeQ

PART 3
http://youtube.com/watch?v=NfnACea0dzs

POLSKA !! :D hehe Niektóre teksy mnie rozwalaja :grin: :brawo: :beer:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 9:21 pm 

Polska zajmuje 9. miejsce w rankingu UEFA i trafi najprawdopodobniej do trzeciego koszyka w losowaniu grup Euro 2008.

W sobotę "biało-czerwoni" wygrali z Belgami 2:0 i po raz pierwszy w historii awansowali do finałowej imprezy.

W pierwszym koszyku znajdą się gospodarze - Austria i Szwajcaria, obrońca tytułu - Grecja oraz najwyżej notowana w rankingu UEFA po sobotnich meczach Holandia. Losowanie zaplanowane jest na 2 grudnia w Lucernie.

W drugim koszyku są obecnie Chorwacja, Niemcy, Włochy oraz Czechy.

Z kolei obok Polski w trzecim koszyku znajdują się Anglia, Portugalia i Szwecja.

Drużyny te jeszcze nie wywalczyły awansu, ale znajdują się na drugich miejscach w swoich grupach i są bliskie zdobycia przepustki do Austrii i Szwajcarii.

W ostatnim, czwartym koszyku, znajdą się najprawdopodobniej Rumunia,
Francja, Hiszpania i Turcja.

Teoretycznie więc możemy trafić do "grupy śmierci" z Holandią, Włochami i Francją, lub do "grupy marzeń" z Austrią, Chrowacją (lub Czechami) oraz Turcją (ewentualnie Rumunią).

Ranking wyliczany jest na podstawie wyników osiąganych przez poszczególne zespoły w eliminacjach MŚ 2006 oraz ME 2008.

Czołówka rankingu UEFA:

1. Holandia 2,522*

2. Chorwacja 2,380*

3. Niemcy 2,363*

4. Włochy 2,333*

5. Czechy 2,304*

6. Anglia 2,286**

7. Portugalia 2,240**

8. Szwecja 2,238**

9. Polska 2,217* (bramki +30)

10. Rumunia 2,217* (bramki +24)

..

13. Grecja 2,130*

19. Szwajcaria 1,800*

27. Austria 1,500*

* - drużyny mające awans

** - drużyny zachowujące szanse na awans

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 8:54 am 

Cytat
Żurawski i Marek Saganowski nie polecą z reprezentacją Polski do Belgradu na mecz z Serbią w eliminacjach Euro 2008. Wszystkich pięciu piłkarzy dostało pozwolenie na powrót do swoich klubów - pisze Gazeta Wyborcza.

Do Serbii kadra wylatuje w poniedziałek. W środę nasi piłkarze rozegrają ostatni mecz w tych eliminacjach. Zwycięstwo z Serbami pozwoli nam zająć pierwsze miejsce w grupie.

Maja o co grać nasi ponieważ jak wygrają są szanse że unikniemy Anglikow (o ile awansuja) i Francuzów na EURO.

danius0102

mati0123 

Tematy: 0
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 2:07 pm 

Mumiak napisał/a
Polska zajmuje 9. miejsce w rankingu UEFA i trafi najprawdopodobniej do trzeciego koszyka w losowaniu grup Euro 2008.

9 miejsce???
Chyba raczej 29???

Mają jeszcze szanse na 2 koszyk jak wygrają z Serbią :razz:

RtMvS 

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 6:18 pm 

Cytat
9 miejsce???

9 miejsce w rankingu U E F A. Nie Fifa.

Mumiak 

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 5:35 pm 

Cytat
Pomocnik Wisły Kraków Radosław Sobolewski postanowił zakończyć reprezentacyjną karierę. Zawodnik zakomunikował swoją decyzję kolegom z drużyny i trenerowi po niedzielnym treningu w Chorzowie, a środowy mecz z Serbią miał być jego pożegnalnym.

Ostatecznie została jednak podjęta decyzja, że Sobolewski w meczu z Serbią nie wystąpi.

- W niedzielę po treningu w Chorzowie Sobolewski poinformował mnie, że eliminacje do Euro 2008 z były dla niego najlepszym momentem w karierze, ale z kilku powodu zdecydował, że nie będzie już grał dla reprezentacji Polski. Wyjaśnił mi swoje powody i powiedziałem mu, że bardzo tego żałuję, bo był wartościowym zawodnikiem w moim zespole. Rozumiem jego argumenty, dzięki którym podjął taką decyzję i szanuję ją. Poprosił mnie jednak, żeby mógł jechać z drużyną do Belgradu, aby mógł poinformować o tym całą drużynę. Zatem Radek jest tutaj trochę jako turysta i na pewno nie brany pod uwagę w ustalaniu wyjściowej jedenastki na mecz z Serbią. O jego powodach nie będę mówił, chociaż je znam - powiedział w Belgradzie Leo Beenhakker.

Sobolewski w drużynie narodowej debiutował 20 sierpnia 2003 roku w towarzyskim spotkaniu z Estonią. Od tamtej pory rozegrał dla biało-czerwonych 32 spotkania i zdobył jednego gola.

Dziwna decyzja Sobolewskiego jak już rezygnować to po EURO :/

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 6:17 pm 

I jak po wczorajszym meczu ?? Mi osobiście się wmiare podobała gra polaków jak by hmm może i zmeczenie a moze i troche mniejsza koncetracja to byśmy bez problemu wygrali. Widac bylo ze zalezalo polakom na grze na walce. Dobre zmiany Zahorskiego i Matusiaka czyli znowu zle zagrali i Kosowski i Rasiak. Dzieki temu zwyciestwu zajeliśmy pierwsze miejsce w grupie.

danius0102

RtMvS 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 6:59 pm 

Mumiak napisał/a
Dzieki temu zwyciestwu

Chyba dzięki temu remisowi ;)

Mumiak 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 7:54 pm 

Mój bład :P oczywiście remisowi 2-2 :D

danius0102

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 9:15 am 

Mumiak napisał/a
znowu zle zagrali i Kosowski i Rasiak

Z Rasiakiem to sie zgodze, bo kiepski z niego pilkarz(choc notabene akcja po ktorej padla bramka zaczela sie od niego), ale Kosa zszedl z powodu kontuzji, ktorej nabawil sie na poczatku meczu, wiec az tak surowo nie ocenialbym go.
I przy okazji zwracam honor Zahorskiemu, bo w jakims wczesniejszym poscie wyzwalem go od "Rasiaków"...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

Mumiak 

Wysłany: Sob Gru 22, 2007 1:44 pm 

Piłkarska reprezentacja Danii będzie rywalem biało-czerwonych w towarzyskim meczu, który rozegrany zostanie w Polsce w maju przyszłego roku. Jest szansa na to, że ostatnie spotkanie kadry Leo Beenhakkera przed wyjazdem na finały ME odbędzie się na Stadionie Śląskim.

- Bardzo mi zależy na tym, żeby pożegnanie naszej reprezentacji przed wyjazdem na Euro odbyło się w Chorzowie. Zgłosiliśmy w piątek oficjalnie naszą kandydaturę w PZPN i mam nadzieję, że związek po raz kolejny doceni walory Stadionu Śląskiego - stwierdził dyrektor chorzo-wskiego obiektu Marek Szczerbowski.

Szanse Chorzowa są spore, bowiem z organizacji meczu zrezygnował Poznań, któremu wcześniej działacze PZPN obiecali organizację ostatniego spotkania kadry przed finałami ME. Na stadionie Lecha mieliśmy grać z Argentyną, ale ponieważ liderzy rankingu FIFA jednak nie zdecydowali się na rozegranie potyczki z Polakami, więc stolica Wielkopolski wycofała się z wyścigu o ten pojedynek.

- Graliśmy z Danią w Poznaniu zaledwie trzy lata temu. I jak pamiętamy, przegraliśmy aż 1:5. Mamy więc nie najlepsze wspomnienia. Dlatego uznałem, że lepiej, gdy Poznań będzie organizatorem jednego z jesiennych meczów w ramach eliminacji do mistrzostw świata - powiedział Stefan Antkowiak, wiceprezes PZPN i jednocześnie szef Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej.

- Z tego co wiem spotkanie z Danią ma zostać rozegrane 31 maja. Pamiętałem o tym negocjując termin koncertu grupy "Metallica", który odbędzie się w Chorzowie 28 maja. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby trzy dni po sympatykach muzyki metalowej obiekt wypełnili piłkarscy kibice - dodał dyrektor Szczerbowski.

Miejsce i dokładny termin spotkania Polski z Danią mają być ustalone na początku przyszłego roku. Nieco później, bo na przełomie stycznia i lutego powinniśmy poznać wykonawcę projektu zadaszenia Stadionu Śląskiego. Poprzednia konstrukcja o nazwie "Saturn 2005" przygotowana przez Zakład Projektowania i Wdrożeń TB, zdaniem fachowców z Politechniki Wrocławskiej, nie spełnia wymogów bezpieczeństwa i nie będzie realizowana. W tej sytuacji Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego rozesłał do 13 zagranicznych biur projektowych zaproszenie do negocjacji w sprawie wykonania nowego projektu zadaszenia. To placówki z Anglii, Austrii, Finlandii, Niemiec i %07Portugalii, które mają doświadczenie w wykonywaniu tego typu zadań.

Jan Gaj, dyrektor Wydziału Inwestycji Urzędu Marszałkowskiego twierdzi, że na wskazanie wykonawcy nowego projektu potrzeba około 1,5 miesiąca, a na jego wykonanie kolejne pół roku. Inwestycja, która jest konieczna do tego, aby Stadion Śląski mógł być areną Euro 2012, może więc się rozpocząć najwcześniej za rok, a prace potrwają około dwóch lat.

Było by fajnie jak by znowu w Chorzowie gościła nasza reprezentacja może by się udało bilety zdobyc na ten mecz :D

danius0102

ANEM

Zaproszone osoby: 10
Tematy: 23
Piwa: 5/13
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 3:29 pm 

no chyba napewno łatwiej by bylo niz przed ostanim meczem z belgia :P

Mumiak 

Wysłany: Sob Gru 22, 2007 4:31 pm 

Czy ja wiem czy tak łatwie będzie ?? paiętaj że to będzie ostatni mecz przed EURO więc każdy będzie chciał zobaczyć w jakiej formie są tak mi się wydaje.

danius0102

mati0123 

Tematy: 0
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 1:13 pm 

Pewnie będzie się sporo działo...

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Mecze polskiej reprezentacji

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Program do robienia prezentacji
HL w 45 minut....i wiele wiele innych rekordow przechodzenia
zadanie z angielskiego do sprawdzenia
1-szy polski e-katalog fundacji !
Czy Benedykt XVI powinien przeprosić za Zagładę?

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach