w czasie przeprowadzki wpadł mi w ręce mały zapomniany kartonik a w nim moje harcerskie skarby i gdzieś pomiedzy pamiątkami zapiski z PZHS i temat jednej z kuźnic
Miłość czy to tylko poetycka nazwa pożądania - pamiętam tamta dyskusje i ciekawa jestem Waszych opinii
czy dziś w erze wirtualnego seksu, szybkich numerków i konsumpcyjnemu podejści do ciała jest jeszcze miejsce na Miłość???????????
No wedlug mnie jest miejsce ale niewszyscy to widza i nieodczuwaja potrzeby stalego zwiazku:) ale wczesniej czy pozniej zaczyna im czegos brakowac czuja sie samotni i znajduja zazwyczaj 2 czesc siebie:)
_________________ Każdy mój ruch , każdy moj gest mowi o mnie ze jestem the BEST
Miłość...to uczucie ponadczasowe... i żadne szybkie numerki, czy wirtualny seks tego nie zmieni...
Pożądanie ...to nie zawsze miłość...można pożądać nie kochając..... czasem mylimy pożądanie z miłością....
Smutne jest to , że coraz mniej ludzi potrafi kochać bezinteresownie, prawdziwie..
no, ale tu znów rodzi sie pytanie....
Co to jest prawdziwa miłość??? Któż to wie....
Mnie podoba się myśl B. Brechta :
" Miłość jest pragnieniem, abby komus dawać a nie oczekiwać."
Zle mnie zrozumialas:> nie ze strachu lecz odwrotnie z potrzeby dzielenia z kims radosci, klopotami i myslami. Potrzeba dawania "siebie" czyli bycie dla kogos wszystkim
_________________ Każdy mój ruch , każdy moj gest mowi o mnie ze jestem the BEST
heh jednak coś jest w tym jest co mowi warka bo Ciągnie ludzi do miłości . Nikiedy przez to ludzie są zdołowani smutni bo potrzebują kogoś kochać by czuć się komuś potrzebnym. No ale i są tacy ludzie którzy wolą krótkie znamości , szybkie numerki czy wirtulany seks.
Moim zdaniem istenie miejsce na miłość dla ludzi którzy chcą kochać a ludzie którzy teraz wolą krótkie znajomości bedą żałować że nie znaleźli nigdy tej prawdziwej miłości w swoim życiu. Ale myśle że wiekszość znajdzie tą swą prawdziwą miłość i z czasem powie że jednak w dzisiejszym świecie jest miejsce na miłość.
No to chyba na tyle
heh ale sie rozgadałem
_________________ CZEMU NAS TAM NIE MA GDZIE ZA DARMO WSZYSTKO DAJA CZEMU NAS TAM NIE MA GDZIE SIE WSZYTSKIE SNY SPEŁNIAJA
a może jej wcale nie ma - jest tylko pragnienie bliskości drugiego człowieka czyli fizyczność, jest chuć i tylko poeci tak ładnie nadali otoczkę zwykłemu popedowi
Wedlug mnie niechodzi tylko o poped tylko chec dzielenia z kims całego zycia a nie tylko noc: a milosc napewno jest bo przeciesz kochamy inne osoby do ktorych nieczujemy popedu fizycznego jak rodzice, rodzenstwo itd
Miłość istnieje ale każdy kocha na swój sposób. Jedni kochaja to co druga osoba ma w środku a drudzy wygląd fizyczny. Napewno tak jak Warka napisał miłość jest gdy brakuje Ci drugiej osoby.
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Moim zdanie jest jeszcze duze miejsce na miłość, ale wiele osób zapomniało a starych stereotypach i nie wiedzą jak wygląda prawdziwa Inni tez mówią, że kochają, a nie wiedzą co to znaczy...
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
wiedzisz super chłopaka/dzieczynę (dowlolne skreślić) i co od razu miłość????????? nie pragniesz by Cię zauważyła, pożadasz spojrzenia, gestu w Twoja stronę, potem poznajesz, pragniesz bliskości i potem nazywasz to miłością
Nie, sam o nią walczę i staram sie robić wszystko, aby spojrzała na mnie "inaczej"
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
ale wiele osób zapomniało a starych stereotypach i nie wiedzą jak wygląda prawdziwa (milosc)
Tego nie powinno sie "wiedziec", to powinno sie czuć.
Cytat
ok ale 'walcząc' jednocześnie pragniesz - spojrzenia, dotyku, zainteresowania - więc po co tu dorabiac teorię miłości - to pożądanie
Czyli dla Ciebie Magdusiu milosc moze jedynie wystepowac wtedy gdy jakas mloda blondyna uczepi sie jakiegos 60-80 lat-ka? Bo pozadania wtedy nie ma, to na milosc znajdzie sie miejsce?
A czy nie mozna Kochac i zarazem pozadac? Czy te dwa slowa nie moga zawierac sie w zwiazku? Czy to ze moge dla ukochanej osoby zrobic wszystko byle tylko moc ja uszczesliwic, a zarazem pragne zobaczyc usmiech na jej twarzy i jeszcze pozadam jej ciala jest czyms zlym? Czy to ze jestem z kobieta ktora mnie pociaga fizycznie swoim sexapilem przekresla mnie jako osobe ktora moze sie zakochac, byc zakochana i byc kochana?
WaRkA napisał/a
przeciesz kochamy inne osoby do ktorych nieczujemy popedu fizycznego jak rodzice, rodzenstwo itd
I tutaj Warka ma 100% raje... ale czy moja dziewczyna ma byc dla mnie siostra? Czy o cos innego tu tez chodzi? Chyba jednak to drugie...
Zgodze sie, idac ulica pierwsze zwraca sie uwage na wyglad fizyczny, poped goruje nad rozsadkiem, cialo nad umyslem... ale dziewczyna musie miec w sobie to cos... musi miec w sobie malutka iskierke ktora rozpali z biegiem czasu w naszym sercu wielki ognisko milosci, bez tego opierajac w zwiazek na popedzie daleko sie nie zajdzie...
I co najwazniejsze... jestem zakochany, kocham, wiec przestancie mi pieprzyc glupoty ze milosc nie istnieje
I najważniejsze to znaleźć swoją połowę z tą iskierką i kochać "za nic" przez całe życie.
Fenrisowi gratuluję uczucia.
Magdusi - zimnego pragmatyzmu w pojmowaniu miłości.
Miłość jest cudownym uczuciem i niech sobie je każdy pojmuje jak chce.
Każdemu wolno kochać na swój sposób, pod warunkiem,że ta druga osoba to w pełni akceptuje....
Ale chyba każdy z nas przyzna,że cudownie jest kochać i być kochanym
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.