StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » [MŚ w piłce nożnej 2006] Zachowanie Zidane'a
Przesunięty przez: shv1
Nie Sie 27, 2006 8:46 pm
[MŚ w piłce nożnej 2006] Zachowanie Zidane'a
Autor Wiadomość
shv1 

Tematy: 524
Piwa: 275/10
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 8:10 pm 

No to juz sie wyjasniło o co poszło:
Cytat
W wywiadzie dla francuskiego Canal+ Zindedine Zidane ujawnił co powiedział do niego Marco Materazzi. - On obraził moją rodzinę - moja mamą i siostrę.
Oczywiście Zidane nie przytoczył słów dosłownie. To byłoby dla niego zbyt bolesne.

- Przepraszam za to co się stało. Przepraszam szczególnie dzieci i ich wychowawców, którzy mówią, co robić, a czego unikać - zaczął Zidane. - Bardzo mi przykro, że musieli to widzieć. Czegoś takiego nie powinno się robić na boisku. Materazzi obraził mnie jednak bardzo poważnie, w ciężkich słowach. To mnie osobiście dotknęło. Mówił o mojej mamie i siostrze. Próbowałem od niego odejść, nie słuchać, ale on powtórzył to drugi i trzeci raz. Wtedy... - tu Zidane zawiesił głos.
- Przepraszam za to, co się stało, ale nie żałuję. Gdybym żałował oznaczałoby to, że zgadzam się z Materazzim - mówił Zidane.

- http://sport.gazeta.pl/Mu...35,3479948.html

shoovarek1

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 90
Piwa: 5/7
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 7:03 am 

Cytat
Włosi mogą stracić mistrzostwo świata, jeżeli FIFA udowodni, iż Marco Materazzi faktycznie ubliżył Zidane’owi, odnosząc się do jego narodowości – informuje „Przegląd Sportowy”, powołując się na niemiecki „Bild”.
Gazeta twierdzi, że FIFA może zastosować nowy kodeks postępowania wobec federacji narodowych, który przewiduje poważne sankcje dla propagujących rasizm i ksenofobię.

Zgodnie z jego 55. artykułem „jeśli jakiś zawodnik, działacz lub kibic dyskryminuje bądź atakuje rywala ze względu na jego pochodzenie, wówczas zespołowi , do którego przynależy ta osoba, zostają automatycznie odebrane trzy punkty. W przypadku ponownego pogwałcenia przepisu, drużynie ujmuje się sześć punktów. Jeżeli chodzi o mecze, za które nie są przyznawane punkty, to zespół zostaje w takim przypadku zdyskwalifikowany”.

To głupie dość ;/ Wygrali utrzciwie i teraz przez wybryk Zidana mają stracić pewnie na rzecz Francji ;/ lol

Cytat
W środę Zinedine Zidane w stacji Canal Plus uchylił rąbka tajemnicy i powiedział, że Włoch Materazzi obraził jego matkę i siostrę.
Mniej więcej o tej samej porze na portalu internetowym „La Gazzetta dello Sport” pojawiła się wypowiedź obrońcy Interu, który od niedzieli pozostaje w centrum zainteresowania światowych mediów.

- Nie powiedziałem niczego, co odnosiłoby się do rasizmu, religii czy polityki. Nie obraziłem też jego matki. Sam straciłem mamę, kiedy miałem 15 lat i jeszcze do dziś wzruszam się jak o tym mówię. Oczywiście nie wiedziałem, że jego mama leży w szpitalu. Mogę jej tylko życzyć jak najlepiej. Niezależnie od wszystkiego chciałbym podkreślić, że Zidane od zawsze był dla mnie wspaniałym piłkarzem i podziwiam go wielce – powiedział Materazzi.
Więcej w Przeglądzie Sportowym

Heh i tak by się nie przyznał jakby coś złego powiedział. To teraz jest dochodzenie do niczego bo nikt się do prawdy nie przyzna.

danius0102

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » [MŚ w piłce nożnej 2006] Zachowanie Zidane'a

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
[MŚ w piłce nożnej 2006] Biustonosze mundialu :D
[MŚ w piłce nożnej 2006] Kto czarnym koniem ??
[MŚ w piłce nożnej 2006] Jedynastka Mundialu
[MŚ w piłce nożnej 2006] Niemiecka krytyka
[MŚ w piłce nożnej 2006] World Cup Germany 2006

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach