Co to za linki? Babka caly czas odsyla na swoja strone zamiast dawac konkretne odpowiedzi i jeszcze ten artykul z "Faktu"... Pozal sie Boze. Gretkowska promuje siebie i swoje ksiazki. Smialo moge porownac ja do Giertycha albo Leppera a PK do partii skrajnej, tak jak rolniczo-buraczana SO albo nacjonalistyczna LPR. Glosuje na partie, ktora zadba o wszystkie dziedziny zycia spolecznego, a nie tylko na wybrane. Interesuje mnie przyszlosc kraju i moja a nie tylko samotnych matek i gospodyn wiejskich. Interesuje mnie przedsiebiorczosc, czytelne prawo, rowny rynek a nie antykoncepcja za mije podatki.
Magdusiu, ja na pewno krzyzyka przy nazwisku osoby z tej partii nie postwie bo mnie nie przekonuje...
Oto moje watpliwosci...
"Ułatwienia dla przedsiębiorców w postaci uproszczenia i zmniejszenia ilości sprawozdań finansowych." - czy to czasem nie zwiekszy tzw. szarej strefy
"Wspieranie rozwój przedsiębiorstw związanych z nowymi technologiami i innowacyjnością." - ale w jaki sposob
"Wyrównanie zarobków na takim samym stanowisku bez względu na płeć. Przeciwdziałanie powszechnej praktyce wpisywania kobiet do niższych płacowych grup zaszeregowania" - ograniczanie pracodawcow, bo w koncu to oni decyduja ile komu zaplacic...
"Przedszkola i mini-przedszkola w każdej miejscowości." - w Koziej Wólce i Parzymiechach tez

A kto to bedzie utrzymywal?
"Wprowadzenie systemu menadżerskiego w szpitalach i zatwierdzenie koszyka gwarantowanych świadczeń zdrowotnych" - czy to nie pomysl Religi?
"W każdej szkole i przedszkolu lekarz na etacie państwowym" - ciekawe ktory lekarz podejmie sie takiej pracy, chyba ze praktykant na 3-cim roku UM. I poraz kolejny, kto za to zaplaci
"Zapewnienie refundowanego dostępu do nowoczesnej antykoncepcji" - na "oliki" juz nie stac? To nogi przy sobie, bo chyba kazdy dorosly wiec co robi i z kim...
"Emerytury dla gospodyń/gospodarzy domowych uzależnione od ilości dzieci." - czyste propagowanie patologii... Narobie dzieci i reszte mam gdzies bo zona kase dostanie...
"Mini-kredyty dla gospodarstw zarządzanych przez kobiety." - A ja sie pytam kto za to zaplaci
"Zajęcie się rzeczywistą przestępczością, w tym przemocą wobec kobiet i dzieci oraz handlem kobietami i dziećmi." - a reszta przestepczosci to co
"Patrzenie w przyszłość dla dobra obywateli. Państwo Polskie to nie jedna kadencja. Przyszłość naszych dzieci od urodzin do uzyskania dyplomu studiów wyższych to ponad 6 kadencji. Tylko polityk myślący o przyszłości będzie podejmował mądre i odpowiedzialne decyzje.
W interesie całej Polski â nie tylko swojej partii." - a jednak chyba maja w tym swoj interes...
Magdusiu, mnie taki mrzonki nie przekonuja, zreszta gdzie diabel nie moze, tam babe posle...