Witam! Otoz panowie taki maly problemik i pytanie... Mam nagryware DVD Samsung-Toshiba no ale cos czuje ze powoli wali mi sie laser bo juz jakos nie rozkreca plyt (tylko ciagle takie chocby syczenie jest, tak jakby nie umial jej rozkrecic doporzadku...) no i nie wszystkie DVD co nagram chodza w stacjonarnym DVD... Oczywiscie przykładowo od kumpla nagrane plytki chodza w stacjonarnym DVD bez zarzutu... Ogolnie to nagrywara nie ma problemu z odczytywaniem plytek (kumpel mial ta sama i tez mu sie zwaliła tak ze juz nawet czytac nie chciala heh ) No i se tak mysle czy by nie zainwestowac w nowa nagryware bo nie wiem czy z tej jeszcze cos bedzie, zleksza jakas naprawa jej sie nie kali bo za 120 zł mozna kupic juz nowe nagrywarki z lightscribe'm... Tak wiec na ewentualność kupna nowej co byście polecali LG, Pioneer, Lite-on czy moze jeszcze cos innego ? Napewno macie przekonanie do konkretnych producentow wiec napewno cos polecicie...
Pozdro 4 All
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
ja od siebie polecę Ci coś od Asusa minowicie
http://www.allegro.pl/ite...ghtscr_box.html sam posiadam od jakis 2ch tygodni i sprawuje sie naprwde rewelacyjnie wypada całkiem dobrze w porównaniu z poprzednimi moimi nagrywarkami, pozatym sam zdecydowałem sie na asusa po opiniach znajomych ktorzy stwierdzili ze ciezko zajechac nagrywaki asusa a ze duzo płyt wypalam to sie zdecydowałem
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 7:04 pm
Ja moge polecic LG albo Lite-on`a. Znam je z autopsji oraz z opinni znajomych, wiec z czystym sercem moge polecic.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
No wiec panowie podziekowoł za dotychczasowe opinie
shv1 napisał/a
Co do starej nagrywarki to mozesz ją spróbować przeczyscic - szczególnie w okolicach lasera i mechanizmu obrotowego.
No dzis próbowałem to zrobic... Wsumie musze znajsc jakis knif na otwarcie tej gornej czesci DVD bo probowalem probowalem no i nie chce tam czegos pourywac Jeszcze tez na staaarym CD-Romie z Samsunga próbowalem to zdjac to musialem tam troche 2 takie blaszki poodginac heh Jeszcze popróbuje...
No a jeśli przyjdzie mi do kupna w tym tygodniu to tak mysle nad LG, Pioneer'em lub własnie tym Asus'em ktorego kolega Soczek polecił Jak tak ogladalem cenowo to chyba Pioneer jest najdrozszy z tych 3 co wymienilem wiec mysle ze powinien wytrzymac wiecej niz ten Samsungowski szajs (2,5 roku to wsumie nie tak duzo... )
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 9:56 am
SzakalXP napisał/a
Samsungowski szajs
W skrocie - Szajsung.
Kup sobie sprężone powietrze i tym sprobuj wyczyscic.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
filipous
Gość
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 11:17 am
Nafrywarka
U mnie jest inny problem.
Przeskakują nagrane płyty zwłaszcza przy kopresji z mp3 na audio , lub nawet bez kopresji.
Zmieniłem program do nagrywania , ale i tak nie dało to 100% sukcesu. Nagrywam z prędkością 4x lub jak się da to wolniej , czasem się udaje to nagrać bez przeskoku ale nie zawsze.
Nie wiem czy przyczyna leży w nagrywarce czy w oprogramowaniu lub systemie oper.
Sprawdz czy do Twojej nagrywarki jest dostepny nowszy BIOS: http://www.cdrinfo.pl/biosy (po lewej w tabelce wybierz producenta i odszukaj swoj model) - jesli tak to go zaktualizuj.
Nie zaszkodzi tez wyczyszczenie nagrywarki a zwłaszcza lasera i wszystkich elementów ruchomych. Są to tego specjalne specyfiki, mozna sie tez od biedy posluzyc spirytusem. Mozesz tez zmienic port do ktorego jest podlaczona do płyty głownej.
Oczywiscie jesli sprzet jest na gwarancji to oddaj go do serwisu.
Od strony software'owej - mozesz odinstalowac nagrywarke poprzez menedzera urzadzen i zainstalowac ponownie, we wlasciwosciach sterownika i w BIOSie komputera upewnic sie ze jest wlaczony tryb DMA (nie PIO !). Ew. w ostatecznosci zrobic format.
Mam pytanie - jak nagrywać obrazy przygotowane pod płyty CD na płyty DVD ? Czy istnieje w ogóle taka możliwośc ?
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.