StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » GSM » Nawigacja GPS
Nawigacja GPS
Autor Wiadomość
Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 90
Piwa: 5/7
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 11:21 am Nawigacja GPS

Mam takie pytanko czy nawigacje można mieć tylko na Symbianie ?? czy można dostać ja również w javie np do Noki 5200 ??

danius0102

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 11:34 am 

Ważne żeby do Twojego telefonu można było podłączyć odbiornik GPS (tylko telefony z najwyższej półki mają je wbudowane fabrycznie), system pod jakim pracuje telefon nie ma tutaj dużego znaczenia.
Musisz tez sprawdzić czy któraś z aplikacji do obsługi GPS - np:
  • Wayfinder Navigator
  • Route 66
  • TomTom Mobile 5 PL
  • NaviExpert
  • NaviCore
  • TelMap
  • MapaMap
  • AutoMapa XL

- jest kompatybilna z Twoim telefonem.

Moduły GPS znajdziesz np. tu: http://www.allegro.pl/46781_moduly_gps.html

shoovarek1

Sharana 

Tematy: 0
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 11:53 pm 

Jeśli masz w telefonie odbiornik GPS co wiąże się z połączeniem internetowym oraz masz możliwość połączenia WLAN lub posiadasz nielimitowany pakiet GPRS w telefonie to polecam Ci aplikację Targeo.pl, Płacisz tu jedynie kilkadziesiąt groszy za instalację jeśli instalujesz ją przez smsa, w innym wypadku nie poniesiesz żadnych kosztów, Jeśli nie masz wczesniej wspomnianych połączeń interneowych to koszt będzie zależny od ilości przesłanych danych i Twojej taryfy u operatora komórkowego.
Dodam jeszcze, ze jesli posiadałbyś np. nokie 6110Navigator nie było by potrzeby używania punktów dostępowych operatora co wiązało by się z brakiem kosztów - no chyba, ze chciało by się extra pakiety np.natężenie ruchu, pogoda itd. :mrgreen:

mordial 

Tematy: 1
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 11:55 pm 

shv1, dokładnie. Do nokii 5200 są dostępne zewnętrzne moduły, w połączeniu z mapą. Z mniejszym wydatkiem wiążą się aplikacje na kom.;)
Postaw piwo autorowi tego posta

krasowiecki@gmail.com
Gość
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 8:37 pm 

Do pozycjonowania i kompasu nie potrzebujesz symbiana. Do nawigacji polecam TOMTOM6 oraz Nokia Maps, jednak każdy startuje pod symbiana s60v3. Sam używam tego podczas wielu tras. Do tego obojętnie jaki odbiornik gps. Jeżeli chcesz pomogę Ci wybrać optymalny zestaw do 650 zl.

filipous
Gość
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 2:23 pm 

Ja mam w N6670 TomTom Mobile 5 która świetnie się spisuje, choc nie ma pełnego pokrycia. Muszę przyznać że jest to bardzo przyjemne , choć nie udało mi się zainstalować mowy do niego. WIdać wszystko , dźwięki są ale nie gada mimo wyboru lektora.

Coś sknociłem przy instalacji chyba ?

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » GSM » Nawigacja GPS

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Windows Vista - konfiguracja i optymalizacja
Powyborcza koalicja PO-PIS ?
Neostrada bez aplikacji dostępowej TP
Konfiguracja Zewnętrznego IP.
Na światłach przez cały rok

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach