StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Newsy swiatowego footbolu
Newsy swiatowego footbolu
Autor Wiadomość
auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 1:53 am 

Panowie, temat dotyczy: "Newsy swiatowego footbolu", wiec trzymta sie tematu... :/
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

bolczyk 

Tematy: 4
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 7:38 am 

Nedved w ogniu krytyki

Grający w Juventusie Turyn czeski piłkarz Pavel Nedved musi bronić się przed ogniem krytyki włoskiej prasy. Mówi, że nie gra brutalnie, ale to po jego faulu smutno i nieco przedwcześnie może zakończyć się kariera Portugalczyka Luisa Figo.

Takie sytuacje nie zdarzają się często. Jeszcze do niedawna dwaj wielcy gwiazdorzy światowego futbolu ostro walczyli o piłkę w niedzielnym meczu ligi włoskiej, ale jeden z nich przekroczył granice czystej gry. Pavel Nedved sfaulował Luisa Figo, który być może już nie wróci na boisko. Portugalczyk doznał poważnej kontuzji - złamania kości piszczelowej, co może oznaczać koniec jego kariery.

Klub Luisa Figo Inter Mediolan swoim zwyczajem w bardzo oszczędnych słowach zakomunikował o kontuzji, a o możliwości powrotu swojego piłkarza na boisko w ogóle nie wspomniał. Jedynie "La Gazzetta dello Sport" zaczęła spekulować we wtorek, że Portugalczyk być może wznowi treningi za dwa miesiące, czyli w styczniu. Na razie przeszedł operację.

Zgodnie z kontraktem Figo ma grać w Interze do końca tego sezonu. Nie znane są jeszcze plany tego piłkarza na dalszą przyszłość, wiadomo tylko, że swoich 35-urodzin nie będzie mile wspominał. To właśnie w dniu jego święta, które przypadało w niedzielę, Nedved zagrał zbyt brutalnie i postawił karierę Portugalczyka pod znakiem zapytania.

Prezydent Interu Massimo Moratti jest zawiedziony tym, co zrobił Czech. "Coś takiego w przypadku dwóch mistrzów nie powinno się zdarzyć. To oznacza, że jeden z nich nie zasługuje na takie miano" - skomentował incydent z niedzielnego spotkania Juventusu z Interem.

Nedveda nie oszczędza także włoska prasa, która zarzuca mu zbyt brutalną grę. W odpowiedzi czeski piłkarz bronił się i przepraszał. "Nie miałem zamiaru zrobić niczego złego - mówił - To był wypadek wynikający z zaangażowania w grę. Przeprosiłem już Luisa i chcę podkreślić, że nie jestem piłkarzem brutalnym, który potrafi bezceremonialnie uszkodzić rywala i nic sobie z tego nie robi."

Obaj jeszcze do niedawna byli pierwszoplanowymi postaciami w drużynach narodowych swoich krajów. Figo w 2000 roku otrzymał Złotą Piłkę magazynu "France Football", tego samego zaszczytu dostąpił Nedved trzy lata później. Obaj zakończyli już występy w reprezentacji.

źródło:sports.pl

auger 

Wysłany: Sro Lis 07, 2007 10:24 am 

Ja bym nie robil z tego afery, przeciez tak sie gra w lidze włoskiej...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

bolczyk 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 5:05 am 

Pele najlepszy, Maradona dopiero szósty!

Trzech Brazylijczyków otwiera opublikowany przez Angielskiej Stowarzyszenie Statystyków Piłkarskich ranking najlepszych piłkarzy w historii. Na czele jest Pele, który wyprzedza Ronaldo i Romario.

Ranking zbudowano opierając się nie tylko na statystykach. Najlepszych napastników oceniano m.in. po liczbie bramek strzelonych w karierze, obrońców - po spotkaniach zakończonych bez straty bramki. W rankingu sklasyfikowano 100 piłkarzy.

Czołówka rankingu:

1. Pele (Brazylia)

2. Ronaldo (Brazylia)

3. Romario (Brazylia)

4. Luis Figo (Portugalia)

5. Zinedine Zidane (Francja)

6. Diego Maradona (Argentyna)

7. Lothar Matthaeus (Niemcy)

8. Gerd Mueller (Niemcy)

9. Franz Beckenbauer (Niemcy)

10. Cafu (Brazylia)

11. Roberto Carlos (Brazylia)

12. Marco van Basten (Holandia)

13. Michel Platini (Francja)

14. Rivaldo (Brazylia)

15. Paolo Maldini (Włochy)

16. Zico (Brazylia)

17. Raul (Hiszpania)

18. Ruud Gullit (Holandia)

19. Eusebio (Portugalia)

20. Ferenc Puskas (Węgry)

21. Johan Cruyff (Holandia)

22. Alfredo di Stefano (Argentyna)

23. Bobby Charlton (Anglia)

24. Juergen Klinsmann (Niemcy)

25. Kenny Dalglish (Szkocja)

Źródło informacji: INTERIA.PL

auger 

Wysłany: Czw Lis 08, 2007 9:04 am 

Szczerze to takie rankingi nie przemawiaja do mnie. Kazdy z tych pilkarzy byl niepowtarzalny w swojej epoce i ciezko ich ze soba porownac.

ANEM

Zaproszone osoby: 10
Tematy: 23
Piwa: 5/13
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 10:39 am 

Ten ranking jakoś mało wiarygodny jak dla mnie. Jakoś po raulu już nikogo nie znam :/
i chyba obrońców z napastnikami się zestawiać nie powinno :?:

bolczyk 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 4:44 pm 

no jeśli te nazwiska Ci nic nie mówią :

19. Eusebio (Portugalia)

24. Juergen Klinsmann (Niemcy)

to wybacz ale naprawdę interesując się nawet w minimalnym stopniu piłką od czasu do czasu oglądając jakichś mecz to nie dało się o nich nie usłyszeć :D pozdro men ;]

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 5:23 pm 

Za krotko tutaj jestes by wiedziec ze Anem to Anem :P u niego rozne rzeczy sa mozliwe :P choc prawda co prawda trudno tych nazwisk nie znac :P same gwiazdy footballu.

danius0102

ANEM

Zaproszone osoby: 10
Tematy: 23
Piwa: 5/13
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 10:05 pm 

bolczyk napisał/a
no jeśli te nazwiska Ci nic nie mówią :

to wybacz ale naprawdę interesując się nawet w minimalnym stopniu piłką od czasu do czasu oglądając jakichś mecz to nie dało się o nich nie usłyszeć :D pozdro men ;]

a nie znam co nie moge ?? :P:PT

bolczyk 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 10:26 am 

możesz ANEM , tylko napisałem że to są naprawdę bardzo znane nazwiska nawet dla laików piłki nożnej. no ale jak nie znałeś to już znasz :D pozdro

Kaka: Dzięki Bogu najlepszy

Oficjalne wyniki i ręczenie „Złotej Piłki” ma nastąpić 2 grudnia, ale nikt nie ma już wątpliwości – Kaka zasługuje na miano najlepszego piłkarza na świecie. Teraz potwierdzają to także przecieki z Włoch i Francji

Jeszcze nie podano rezultatów głosowania "France Football", jeszcze nie widziano w Mediolanie fotografów prestiżowego francuskiego pisma, a już we Włoszech wszyscy gratulują brazylijskiemu gwiazdorowi zdobycia nagrody. Najważniejsze trofeum indywidualne trafi w ręce Kaki.

- Wygrał Ligę Mistrzów, został królem strzelców tych rozgrywek, najlepszym napastnikiem i piłkarzem w ogóle w Champions League, a z reprezentacją Brazylii nie zawodzi. Kiedy gra, Canarinhos błyszczą - przekonuje Adriano Galliani, wiceprezes Milanu. Ale kiedy dziennikarze dopytują się, czy do klubu dotarły oficjalne wieści, głównodowodzący „rossonerich” robi dziwne miny i odpowiada tajemniczo.

– Nie mamy oficjalnego listu, ale na taki jest jeszcze czas. Zazwyczaj przychodzi on na tydzień przed ogłoszeniem wyników, aby przygotować odpowiednie materiały do tygodnika i zrobić oficjalną sesję zdjęciową. Ale chyba muszę kupić Kace nowy garnitur – śmieje się Galliani. Do tej pory podobne wypowiedzi traktowano, jako zwykłą licytację działaczy Milanu. – Jeśli Kaka nie zdobędzie "Złotej Piłki", to będzie koniec futbolu - mówił jeszcze niedawno wiceprezes zwycięzców Ligi Mistrzów.

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 12:10 pm 

W inauguracyjnym meczu 12. kolejki ligi hiszpańskiej doszło do sporej niespodzianki. FC Barcelona, wicelider tabeli, przegrała na wyjeździe z Getafe CF 0:2 (0:1).
Pierwszą bramkę dla gospodarzy w 27. minucie zdobył Manu Del Moral. Wynik meczu, już w doliczonym czasie gry, ustalił Juan Albin. W 86. minucie czerwoną kartką ukarany został Gianluca Zambrotta.

Katalońska drużyna zagrała w najmocniejszym składzie z Messim i Ronaldinho na czele. Podopiecznym Franka Rijkarda nie pomógł także znajdujący się ostatnio w doskonałej formie Thierry Henry.
W drugim sobotnim spotkaniu Valencia CF okazała się lepsza od Realu Murcia. Gospodarze wygrali pewnie 3:0 (2:0). Bohaterem meczu został reprezentant Hiszpanii, David Villa, który zdobył dwie bramki.

źródło: sport.onet.pl

Skomentuje krótko... :lol: :]

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

Mumiak 

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 7:10 pm 

Cytat
Minister sportu we Włoszech, Giovanna Melandri rozważa poważnie decyzję o zawieszeniu rozgrywek Serie A na kilka tygodni.

Debata nad bezpieczeństwem na stadionach na Półwyspie Apenińskim rozgorzała na nowo po zastrzeleniu fana Lazio Rzym, Gabriele Sandriego przez policjanta podczas bijatyki pseudokibiców Biancocelesti z osobami podającymi się za sympatyków Starej Damy:

- Musimy podjąć decyzję, która będzie przykładem dla piłkarskiego świata. Rozmawiałam z wpływowymi ludźmi i zapytałam się o możliwość zawieszenia rozgrywek ekstraklasy na pewną liczbę tygodni. Decyzja zostanie ogłoszona na poniedziałkowym spotkaniu w siedzibie włoskiej federacji piłkarskiej - zapowiedziała pani minister.

Cytat
Policjant, który śmiertelnie postrzelił kibica Lazio Gabriele Sandriego wypowiedział się na temat całego zajścia.

- Nie celowałem w nikogo. Stałem przynajmniej 200 metrów dalej, jak mogłem to zrobić? - powiedział policjant w wywiadzie dla Corriere della Sera. - Pierwszy strzał oddałem w powietrze, drugi oddałem biegnąc. To był wypadek, wiem to. To oznacza mój koniec. Zniszczyłem dwie rodziny, tego człowieka oraz swoją.

Info: PiłkaNożna.pl
Źle się dzieje w Itali źle powinni tak jak kiedyś Angielskie kluby wyrzucic ze wszystkich pucharow to się Włosi naucza kibicować a nie rozwalać.

danius0102

bolczyk 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 8:19 pm 

Atletico chce Mourinho

W kolejce po byłego menadżera Chelsea Londyn, Jose Mourinho ustawiają się coraz to inne kluby. Ostatnio zainteresowanie usługami portugalskiego szkoleniowca wyraziło hiszpańskie Atletico Madryt.

Obecnie drużynę z Vicente Calderon prowadzi Javier Aguirre, a jego podopieczni plasują się na szóstym miejscu w ligowej tabeli. Ubiegłoroczne rozgrywki Atletico zakończyło na siódmej pozycji, ale ambicje menadżerów „Rojiblancos” sięgają zdecydowanie wyżej.

- Jose Mourinho to wielki szkoleniowiec, a Atletico jest zainteresowane czołowymi menadżerami – powiedział prezes stołecznego klubu, Enrique Cerezo na łamach A Boli.

Mourinho nie jest jednak jedynym Portugalczykiem, którego na Vicente Calderon widziałby Cerezo. W kręgu zainteresowań jest również Ricardo Quaresma z FC Porto. Prezesowi marzy się współpraca Queresmy z Simao Sabrosą.

- Chcieliśmy, aby obaj grali już ze sobą w tym sezonie. Prezydent FC Porto domagał się jednak zbyt wysokiej kwoty odstępnego. Quaresma jest jednak bardzo młody i jeszcze może zostać naszym zawodnikiem – dodaje Cerezo.

Mumiak 

Wysłany: Nie Lis 25, 2007 5:31 pm 

Przed chwila zostały rozlosowane grupy eliminacji Mistrzostw Świata 2010 w RPA.

Grupa 1
Portugalia
Szwecja
Dania
Węgry
Malta
Albania

Grupa 2
Łotwa
Luksemburg
Mołdawia
Szwajcaria
Izrael
Grecja

Grupa 3
San Marino
Słowenia
Słowacja
Irlandia Północna
POLSKA
Czechy

Grupa 4
Lichtensztajn
Azerbejdzan
Walia
Finlandia
Rosja
Niemcy

Grupa 5
Estonia
Armenia
Bośnia i Harcegowina
Belgia
Turcja
Hiszpania

Grupa 6
Kazachstan
Andora
Białoruś
Ukraina
Anglia
Chorwacja

Grupa 7
Wyspy Owcze
Austria
Litwa
Serbia
Rumunia
Francja

Grupa 8
Czarnogóra
Gruzja
Cypr
Irlandia
Bułgaria
Włochy

Grupa 9
Islandia
Macedonia
Norwegia
Szkocja
Holandia

Polska trafiła do 3 grupy moim zdaniem całkiem przyzwoitej, Napewno Czesi będą faworytami no i trzeba uwazać na Irlandie Północną bo to co pokazywałą w tych eliminacjach to wielki szacunek dla nich. Natomiast Słowacja, Słowenia i San Marino to kraje do ogrania bez jakiegoś problemu.
Ciekawą jak dla mnie grupą jest 6 oraz 8. W 6 Anglicy będą mogli zemścić się na Chorwacji za ostatnie eliminacje natomiast Włosi w grupie 8 wcale nie muszą mieć łatwej drogi do mundialu.

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Wto Lis 27, 2007 10:09 am Sensacyjna decyzja Jerzego Dudka?

Cytat
- To tylko brzmi jak żart. Sygnał jest jednak jak najbardziej poważny. Bramkarz Realu Madryt, Jerzy Dudek, zamierza wrócić do polskiej ligi. Pod uwagę biorę dwie możliwości: Górnik Zabrze i klub, który będzie miał szansę walki o Ligę Mistrzów - powiedział „Dziennikowi” Dudek.
34-letniego obecnie bramkarza do zmiany barw klubowych zmotywował trener reprezentacji Leo Beenhakker. Mimo że Dudek w Madrycie cały czas pozostaje w odwodzie, Holender przy okazji meczów reprezentacji wpisywał go na tzw. listę rezerwowych. Przekaz był czytelny: jeśli tylko zaczniesz grać, możesz liczyć na powrót do reprezentacji.

Widzę, że w dalszym ciągu nie wypadłem z kręgu zawodników, którymi interesuje się selekcjoner, i dlatego postanowiłem jeszcze raz podnieść rękawicę. Na mundialu już byłem, zwyciężyłem z Liverpoolem w Lidze Mistrzów, chcę zagrać na mistrzostwach Europy. Dlatego postanowiłem, że zimą odejdę z Realu Madryt do klubu, w którym będę mieć miejsce w składzie. Jeśli nie znajdzie się nic w Hiszpanii, jestem gotów wrócić do Polski. Tym bardziej że bardzo mocno naciska na ten powrót moja żona Mirella. Mamy już dość tułaczki po świecie, 11 lat wystarczy. Z racji sentymentu mógłbym grać w Zabrzu. Od dziecka byłem kibicem tego klubu, przez pięć lat miałem karnet na mecze. W grę wchodzą także przenosiny do drużyny, która walczyłaby o Ligę Mistrzów. Myślę, że przydałoby się moje doświadczenie w tych rozgrywkach – dodał.

Do Górnika mógł by przyjśc przydał by się dobry bramkarz.

danius0102

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Newsy swiatowego footbolu

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Giertych: Ewolucja nie istnieje a smok Wawelski to fakt
generate your own brasil football shirt !
1-szy polski e-katalog fundacji !
Najlepsze gitarowe solówki
Nowy film Stone'a o tragedii WTC

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach