StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Newsy swiatowego footbolu
Newsy swiatowego footbolu
Autor Wiadomość
auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 11:25 am 

Mumiak napisał/a
Do Górnika mógł by przyjśc przydał by się dobry bramkarz

No, fajnie by sie na lawce prezentowal...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 2:53 pm 

Mumiak napisał/a
- To tylko brzmi jak żart. Sygnał jest jednak jak najbardziej poważny. Bramkarz Realu Madryt, Jerzy Dudek, zamierza wrócić do polskiej ligi. Pod uwagę biorę dwie możliwości: Górnik Zabrze i klub, który będzie miał szansę walki o Ligę Mistrzów - powiedział „Dziennikowi” Dudek.
34-letniego obecnie bramkarza do zmiany barw klubowych zmotywował trener reprezentacji Leo Beenhakker. Mimo że Dudek w Madrycie cały czas pozostaje w odwodzie, Holender przy okazji meczów reprezentacji wpisywał go na tzw. listę rezerwowych. Przekaz był czytelny: jeśli tylko zaczniesz grać, możesz liczyć na powrót do reprezentacji.

:lol: Taaa tak jak powiedział Auger na ławe by sie może i przydał :lol: Najciekawsze jest to że po odejściu z Liverpool'u miał tyle ofert z różnych klubów w których mógł grać jako podstawowy to wolał wiekszą kase dostać i siedzieć na ławie w Realu ;/ I niby miałby wrócić do Polski żeby mniej zarabiać ?!? :lol: Śmieszne... :mrgreen:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

SzakalXP 

Wysłany: Czw Lis 29, 2007 5:15 pm 

- Nie będę oceniał kolegi - mówi Jerzy Dudek o pierwszym bramkarzu Realu Madryt Ikerze Casillas'ie - bramkarza klasy światowej. Ale Iker może zagrać pięć słabszych meczów i miejsca w bramce nie straci. Co nie znaczy, że coś takiego miało miejsce.
- Do Górnika Zabrze byłoby mi zdecydowanie najbliżej - mowi Dudek. - Chcę jednak mocno podkreślić, że raczej z Realu w zimie się nie wyniosę. Jeśli odejdę, to do innego zagranicznego klubu. Myślę, że na powrót do Polski lato 2009 to dobry moment.

- Na pieniądze nie czekam. Latem miałem poważne oferty z trzech klubów. Ta z Realu - finansowo - była zdecydowanie najgorsza. W pewnych sytuacjach pieniądze nie są najważniejsze - podkreśla Dudek.
Więcej w Sporcie

źródło: sport.onet.pl

Hah coś mi sie nie chce wierzyć, że w Realu dostał najmniej... :mrgreen:

auger 

Wysłany: Czw Lis 29, 2007 5:18 pm 

Sciemnia jak zwykle, bo juz wielce chcial grac zeby na Euro jechac a teraz... Dudek, szkoda slow...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 5:38 pm 

Jak by chciał grać to by poszedł do Benficy czy co tam go chciało :/

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 1:49 pm 

Dzisiaj bardzo ciekawy dzień dla fanatyków piłki nożnej. Najpierw o 15 czasu polskiego w Mediolanie derby Inter kontra Milan a wieczorem od 19 wielkie Derby Europy (Auger już pewnie zaciera ręce) Obydwa mecze będą tramsmitowane w Canal+> A dla nie mających tej stacji proponuje program SopCast.

danius0102

auger 

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 12:06 am 

Mumiak napisał/a
Auger już pewnie zaciera ręce

Zacieralem az mi sie takie czarne kulki robily od tego... :P
A wyniku raczej nie bede komentowal.

Mumiak 

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 8:56 am 

Inter wygral z Milanem w derby mediolanu 2-1 natomiast Barcelona na Camp Nou poniosla porazke z Realem 0-1 po strzale Babtisty.

Primera Division, 17. kolejka
FC Barcelona - Real Madryt 0:1
Julio Baptista (36).

Barcelona: Victor Valdes - Carles Puyol (77' Gianluca Zambrotta), Gabriel Milito, Rafael Marquez, Eric Abidal - Xavi (82' Bojan Krkić), Deco (58' Giovanni Dos Santos), Gneignei Yaya Toure - Andres Iniesta, Ronaldinho, Samuel Eto'o.

Real: Iker Casillas - Sergio Ramos (88' Miguel Torres), Pepe, Fabio Cannavaro, Gabriel Heinze - Mahamadou Diarra, Julio Baptista, Wesley Sneijder (79' Fernando Gago), Robinho (85' Arjen Robben) - Raul, Ruud va Nistelrooy.

Sędziował: Manuel Mejuto Gonzalez. Widzów: 98 248.

danius0102

SzakalXP 

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 10:17 am 

Brawo KRÓLEWSCY :aloha: :brawo: Barca teraz fest słabo gro więc im sie należało.... :wink: :grin:

Inter Mediolan pokonał w 266. derbach AC Milan 2:1. Piłkarze Nerazzurrich po końcowym gwizdku arbitra nie ukrywali zadowolenia ze zwycięstwa nad lokalnym rywalem. Zawodnicy Rossonerich z kolei mają pretensje do sędziego o nie podyktowany rzut karny za faul Cambiasso na Kace.

Javier Zanetti (Inter): - To najpiękniejszy prezent. Wygranie derbów w taki sposób było dla nas bardzo ważne. Jesteśmy świadomi naszej siły, ale należy ją udowadniać we wszystkich meczach. Podeszliśmy do tego spotkania z odpowiednim nastawieniem i chcieliśmy wygrać za wszelką cenę.

Clarence Seedorf (Milan): - Milan zasłużył na zwycięstwo. Mieliśmy jaśniejsze sytuacje i byliśmy lepsi jeśli chodzi o samą grę. Inter nie stara się konstruować akcji tak, jak my. Ma inną filozofię. Jest bardziej cyniczny i konkretny. Lepiej wykorzystał stworzone sytuacje.

Marco Materazzi (Inter): - Zwycięstwo w derbach to ogromne święto. Bardzo podobał mi się fakt, że wszystkimi siłami broniliśmy zwycięstwa, kiedy Milan atakował. To wspaniały prezent świąteczny dla kibiców i dla nas.

Massimo Oddo (Milan): - Na boisku wydawało się, że ewidentnie należał się nam rzut karny po faulu Cambiasso na Kace. Szkoda przegrywać w taki sposób, bo w żadnym wypadku nie byliśmy gorsi od Interu. Zależało nam, by dobrze zakończyć ten rok. Dida? W futbolu zdarzają się błędy. Wygrywa ten, kto popełni ich mniej.

Zlatan Ibrahimović (Inter): - Dzisiaj nie zdobyłem bramki, ale postarali się o nie Cruz i Cambiasso. Jeśli strzelają oni to tak, jakbym zdobył bramkę ja. Najważniejsze, że wygrała nasza drużyna. Milan zaczął lepiej, ale potem Inter przejął inicjatywę. Pokazaliśmy, że jesteśmy silniejsi. W przeciągu sześciu miesięcy byliśmy naprawdę wspaniali. Teraz musimy to powtórzyć w drugiej części sezonu Serie A i także w Lidze Mistrzów.

źródło: sportowefakty.pl

Milan też ostatnio słabiuuutko... :/ Na 11 miejscu w tabeli Serie A chyba są heh :P

auger 

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 3:27 pm 

W Barcelonie musza nastapic spore zmiany bo tak dalej byc nie moze. Z taka gra to i Celtic im naklupie w LM. :evil: A Interowi gratuluje zwyciestwa bo jakos nie lubie Milanu...

Mumiak 

Wysłany: Czw Sty 24, 2008 2:15 pm 

Jacek Krzynówek jest bliski przejścia do Herthy Berlin. Menedżer klubu ze stolicy Niemiec Dieter Hoeness rozpoczął właśnie rozmowy na temat transferu z Feliksem Magathem - trenerem i dyrektorem sportowym Wolfsburga.

Hertha oferuje reprezentantowi Polski kontrakt do czerwca 2010. Problemem może być jednak kwota odstępnego, jaką chce za Krzynówka otrzymać trener "Wilków". Szef klubu z Berlina będzie w stanie zapłacić niecały milion euro i jeszcze namówić piłkarza na mniejszą pensję, niż ma obecnie wWolfsburgu. W obecnym klubie reprezentant Polski, powołany oczywiście na lutowy mecz z Czechami na Cyprze, zarabia 1,2 miliona euro rocznie. Jeśli chce podpisać kontrakt z Herthą, musi liczyć się z pensją obniżoną o 200 tysięcy euro.

Mimo straty części zarobków przejście Krzynówka do dwunastego zespołu 1. Bundesligi jest dosyć prawdopodobne, ponieważ tylko w ten sposób będzie mógł się odpowiednio przygotować do finałów mistrzostw Europy.

danius0102

auger 

Wysłany: Czw Sty 24, 2008 2:51 pm 

Buahaha i gdzie ten "wielki" transfer Wisly?

Mumiak 

Wysłany: Czw Sty 24, 2008 3:21 pm 

Cytat
Buahaha i gdzie ten wielki transfer Wisly?

Wisła najprawdopodobniej nie zrobi żadnego transferu dopiero może latem :/ Pewnie kasy nie mają i tyle :D

Edyta pisze:

Cytat
Grający ostatnio w Wiśle Kraków Kamil Kosowski podpisał 2,5-letni kontrakt z drugoligowym hiszpańskim klubem piłkarskim FC Cadiz.

Ale upadł nisko Kosa heh do 14 zespołu drugiej ligi Hipszani cóż przynajmniej powinien tam grać chyba.

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:20 pm 

Cytat
Jeśli sięgniemy po Macieja Żurawskiego, to po to, by został królem strzelców MLS - mówi Mark McCullers, generalny menedżer Columbus Crew. Wiadomo już, że kapitan reprezentacji Polski porozumiał się z amerykańskim klubem.

Teraz prowadzone są rozmowy w sprawie sumy odstępnego pomiędzy Sports Hunt Group, firmą rodziny Huntów, właścicieli klubu, Celtikem Glasgow oraz przedstawicielami MLS. W tej sprawie jeszcze nie ma porozumienia, a jest to ostatni warunek transferu Żurawskiego. Niemniej bardzo prawdopodobne, że jeszcze w tym tygodniu Polak oficjalnie zostanie przedstawiony jako nowy gracz klubu z Ohio.

- Rozmawiamy w tej chwili z kilkoma zawodnikami na podobnym poziomie. Prawdą jest, że poszukujemy zawodnika, który miałby status gwiazdy. Gdyby Żurawski miał do nas przyjść, to na pewno dostałby taki status - przyznaje McCullers.

Sam piłkarz jest ostrożny i zastrzega, że do zakończenia negocjacji jeszcze trochę. - Na razie jeszcze niczego nie podpisałem. Oczywiście rozmowy się toczą, ale niczego nie przesądzam. Nie ma aż takiego pośpiechu - mówi kapitan polskiej reprezentacji.

W Crew jego przewodnikiem byłby Robert Warzycha, legenda klubu, a obecnie asystent niemieckiego trenera Sigi Schmida. To właśnie Warzycha polecił Żurawskiego zarządowi klubu. Kandydatura Polaka została zaakceptowana przez Schmida i McCullersa...

Może wreście zacznie grać no zobaczymy zostalo pare godzin co sie wydarzy. Fajnie jak by wrescie zacząl grac bo dobry z niego zawodnik.

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 7:31 pm 

Troche polskich transferów za granica :

Cytat
Grzegorz Rasiak został wypożyczony do końca sezonu do Bolton Wanderers FC - poinfomowała oficjalna strona tego klubu.

No to jestem ciekaw czy wogóle sobie tam pogra. Jakoś tego nie widze.

Cytat
Piłkarz reprezentacji Polski i Celtiku Glasgow Maciej Żurawski został sprzedany do greckiej Larissy za około 500 tys. funtów - poinformowała w piątek BBC na swojej stronie internetowej.

A natomiast z tego transferu bardzo sie ciesze bo jak w Grecji nie będzie grał to już bedzie koniec Żurawskiego.

Cytat
Marcin Żewłakow zmienił klub w belgijskiej Jupiler League. Z KAA Gent, w którym grał od 2006 roku, przeniósł się do FCV Dender EH. Nowy klub Żewłakowa zajmuje 14. miejsce w tabeli ligowej.

Cytat
Polski bramkarz Przemysław Kazimierczak został wypożyczony na 18 miesięcy z Bolton Wanderers FC do czwartoligowego Darlington FC (League Two).

Nadal nie wiadomo co stanie się z Krzynówkiem niestety nie przeszedł do Herty Berlin ale wciąż może zmienić klub na np Wisłe Kraków, natomiast Wojtek Kowalewski i Grzegorz Szamotulski wciąż szukają klubów. pierwszy prawdopodobnie wróci do polski do Korony a co do Szamotulskiego to nic nie słyszałęm miał przejść do Borusi ale ta sprawa upadła jak narazie.

danius0102

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Newsy swiatowego footbolu

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Giertych: Ewolucja nie istnieje a smok Wawelski to fakt
generate your own brasil football shirt !
1-szy polski e-katalog fundacji !
Najlepsze gitarowe solówki
Nowy film Stone'a o tragedii WTC

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach