StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Gry i rozrywka » Forum humorum :) » Nie Hojarska tylko... :))
Nie Hojarska tylko... :))
Autor Wiadomość
shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Pią Gru 16, 2005 10:19 am 

Hojarska wcze¶niej nazywa³a siê Hujarska

- Danka przed laty nazywa³a siê Hujarska, a nie Hojarska - mówi s±siadka pos³anki Samoobrony, mieszkaj±cej we wsi Lubieszewo ko³o Nowego Dworu Gdañskiego. - Chodzi³am do klasy z siostr± jej mê¿a, to wiem na pewno.

Danka nazwisko Hujarska mia³a po mê¿u, ale ju¿ po ¶lubie je zmienili. Nie wiem dlaczego to zrobili. Tu wszyscy znali i szanowali rodzinê jej mê¿a i nikomu by nie przysz³o do g³owy, ¿eby stroiæ sobie z nich ¿arty.

Danuta Hojarska zaprzecza: - Nazywam siê Hojarska. Ale je¶li pan chce mo¿e pan spróbowaæ zapytaæ mojego zmar³ego mê¿a kiedy i dlaczego zmienia³ nazwisko.

Swojego nazwiska za obra¼liwe nie uwa¿ali te¶ciowie Danuty Hojarskiej. Oboje zmarli kilka lat temu i pochowani zostali na cmentarzu w Marynowach jako Hujarscy. - Nie wiem kiedy i dlaczego Hujarscy zmienili siê w Hojarskich - twierdzi proboszcz miejscowej parafii. - Jestem tu na parafii od czternastu lat i Danutê znam jako Hojarsk±. Z Dank± dobrze ¿yjê i chcia³bym, ¿eby tak pozosta³o. Dlatego nie mam nic wiêcej do powiedzenia w tej sprawie.

Ze zmiany nazwiska ¿artuj± sobie za to miejscowi dzia³acze Samoobrony. - Tu o tym wszyscy s³yszeli - mówi Czes³aw Kiernozek. - Oficjalnie nikt sobie z pani Danuty ¿artów nie robi, ale za plecami, w domach, to wiadomo, niektórzy siê ¶miej±. Mnie nigdy by nie przysz³o do g³owy, ¿eby z tego ¿artowaæ, bo sam mam nazwisko, z którego z³o¶liwi mogliby siê ¶miaæ.

- Dlaczego?

- Bo kiernoz to wieprz zap³adniaj±cy maciorê. Ale czy to jest powód, ¿eby zmieniaæ nazwisko? - odpowiada Kiernozek.

http://wiadomosci.gazeta....35,3070631.html

Jak by kto nie wiedzial to pani Danka H. to jedna z czolowych postaci Samoobrony.

:) ;)
Ostatnio zmieniony przez shv1 Pią Gru 16, 2005 10:22 am, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

shoovarek1

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 10/9
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 10:13 pm 

Trzeba stworzyc odpowiedni image przeciez nie :) ? Z takim nazwiskiem by byla posmiewiskiem :) (Chociaz i tak jest, tak jak i cala Samoobrona:)

Postaw piwo autorowi tego posta

RUDANET.INFO Forum » Gry i rozrywka » Forum humorum :) » Nie Hojarska tylko... :))

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Obadejcie jaki w rusach majom sprzynt :-)
Śpiewać każdy może... :)
Nieoficjalny Service pack dla Windows 98
Najmniej fotogeniczny polityk :)
"i ogłasza syn dobosza SMS'y po pół grosza ..."

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach