StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » GSM » Nokia 6030 i AMR
Nokia 6030 i AMR
Autor Wiadomość
Stokrotka
Gość
  Wysłany: Pon Lut 19, 2007 7:15 pm Nokia 6030 i AMR

czesc...mam problem....kupiłem sobie Nokie 6030 i dopiero niedawno zauważyłem,że nie moge mieć na niej dzwonków w formaicie AMR...podobnież da sie je przerobić na MIDI ale nie wiem jak sie za to zabrać.... :cry:

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/24
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 9:41 pm Re: Nokia 6030 i AMR

Stokrotka napisał/a
czesc...mam problem....kupiłem sobie Nokie 6030 i dopiero niedawno zauważyłem,że nie moge mieć na niej dzwonków w formaicie AMR...podobnież da sie je przerobić na MIDI ale nie wiem jak sie za to zabrać.... :cry:

Hmmm no nie mozesz miec dzwonkow w formacie AMR bo ten telefon nie posiada dyktafonu :razz:

Wiec wracajac do tematu to gdzies widziałem takie progi do przerabiania nawet MP3 na pliki MIDI ale to i tak jest do kitu... brzmi to tragicznie niestety...(nawet kiedys tego probowałem)... Dlatego jedyne co Ci pozostaje to sciaganie jakiejs przyzwoitej polifonii ze stronek i wgrywanie przez kabel lub np. z wapstera...(szkoda ze ta polifonia w tym telefonie tylko 16-tonowa ;/ ) :razz:
Pozdro :wink:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]
Postaw piwo autorowi tego posta

KORZO 

Tematy: 69
Piwa: 11/4
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 8:59 am 

SzakalXP napisał/a
nie mozesz miec dzwonkow w formacie AMR bo ten telefon nie posiada dyktafonu

przepraszam , że sie czepiam ale nie kazdy telefon zapisuje nagrania z dyktafonu do formatu AMR ;)

A tak do rzeczy to jest program do przeróbki z AMR na WAV, WAV-AMR, WAV-MP3, MP3-WAV i zwie się AMR CONVERTER :)

korzo1982

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 9:14 am 

Tutaj pare przydatnych adresów:
http://www.vicman.net/lib/amr/tomid
http://forum.dobreprogram...pic.php?t=54103
http://www.mp3towav.org/mp3-to-midi.asp
I jeszcze konwerter on-line:
http://media-convert.com/

:smile:
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

Stokrotka
Gość
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 10:34 am 

Ok dzięki panowie będe próbował :wink:

Stokrotka 

Tematy: 60
Piwa: 6/24
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 1:37 pm 

Noi próbowałem....zainstalowałem chyba z 8 programów i nici z tego...chyba zmienie telefon :mrgreen:

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 2:04 pm 

A tym konwerterem on-line probowales? Wybierz plik w formacie amr aby wgrac go na serwer, tam gdzie masz "Output format" wybierz Midi (.mid, .midi), zaakceptuj regulamin i nacisnij "Convert". Powinno zadzialac.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

Stokrotka 

Wysłany: Wto Lut 20, 2007 8:05 pm 

Hm.....ale to moze za 2 dni,bo zrobiłem formata :cool: :wink: napewno spróbuje i napisze.

maciunia
Gość
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 9:19 pm 

Wielka prośba. Nie znam się dobrze na komputerach ale potrzebuję programu do przeróbki muzyki mp3 na muzykę midi. Potrzebna mi ona do keyboarda. Tylko żeby program był po polsku chyba że nie ma takiego programu to może być w innym języku tylko z podpowiedzią jak ją przerobić. Proszę o nazwę programu.

Stokrotka 

Wysłany: Pon Cze 25, 2007 9:25 pm 

Z tego co wiem (ja też gram na keyboardzie) muzyki w formacie Mp3 nie da sie przerobić na MIdi ponieważ pliki w formacie midi to masa nut zapisana w jeden ciąg dlatego Mp3 raczej się nie da przerobić.Jeżeli masz dobry klawisz to poszukaj sobie tej muzyki,której potrzebujesz w formacie *kar i wtedy spróbuj przerobić na MIdi,nagraj na dyskietke i spróbuj odpalić na klawiszu (pewnie masz Yamahe tak jak ja).Jak coś to pisz na PW.Pozdro.
P.S midi na Mp3 owszem da się przerobić.
Napisz jaki Ci konkretnie chodzi utwór to może mam go w nutach to CI go jakoś prześle.

Maciunia do stokrotki
Gość
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 10:00 pm 

Jak możesz to skontaktuj się ze mną przez e-maila tj. pilus1@o2.pl albo i wyślij mi swoje namiary : e-mail lub gg to ja się odezwę. W sprawie midi. Wszystko powiem jak sę skontaktujemy. PILNE. Z góry dziękuję.

Stokrotka 

Wysłany: Sro Cze 27, 2007 10:08 am 

Ok.Odezwałem sie do Ciebie na e-mail.

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » GSM » Nokia 6030 i AMR

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Nokia 6103 i Samsung X200 !!!!! pilnie
Nokia 3100 bez zasięgu
Sprzedam Nokie 3100 tylko 90zł