Rudzkie forum dyskusyjne Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  •   Chat  • 

Polecamy: Najlepsze Randki internetowe • Dla kobiet, dziewczyn i dziewczynek - Forum kobiet •  Twoje hobby to akwarystyka ? Zajrzyj na www.ichtio.com

Poprzedni temat :: Następny temat
noWe wyBory :]

Na koGo bedziesz głosować jak dojdzie no nowycH wyBorów??
- PO
81%
 81%  [ 9 ]
- PiS
9%
 9%  [ 1 ]
- samOObrona
0%
 0%  [ 0 ]
- SLD
0%
 0%  [ 0 ]
- LPR
0%
 0%  [ 0 ]
- iNNa partia ;]
9%
 9%  [ 1 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
lOOpa 

Sieć:: 9
Wysłany: 2006-03-21, 21:48   

remik09 napisał/a:
normalnie zaraz polityka bydzie w kosciolach zamiast kazania

wydaje mi sie, jednak to dego nie dojdzie. bo z tego co wiem to kosciol odcino sie od ks. ryDZa... :) a tych kwestiach :P

shoovarek1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-03-21, 21:54   

remik09 napisał/a:
normalnie zaraz polityka bydzie w kosciolach zamiast kazania...

A jeszcze jej nie ma ? Zawsze była w wiekszym lub mniejszym stopniu ale to co ostatnio wyprawia radyjo to juz przechodzi pojęcie. Zamiast "katolickiego głosu w Twoim domu" (czy jakos) mamy polityczną tubę PISiorków.
No cóż, radio M. to nie cały kościół ale ten ostatni też jakoś nie potrafi/nie chce odciąć się od dzieła ojca dyrektora T.R. i chyba coraz bardziej na tym traci...

MarYo 

Wysłany: 2006-03-22, 00:35   

Oczywiście zagłosuję na PO, jednak majowe wybory to może być wielka pomyłka, gdyż nie wiele może się zmienić, wygra minimalnie PO i będzie tak samo, a przynajmniej podobnie. Rząd mniejszościowy czyli lipa. PISu nigdy nie lubiłem, ale ostatnio to już przeginają. Najpierw chcą wyborów, potem nie chcą, teraz znowu chcą... Patałachy. Marcinkiewicz jest ok i on jedynie jakoś sprawia, że mam choć odrobinę szacunku do tego rządu. Ciekawym jest to, że choćby w tej ankiecie (która reprezentatywną pewnie nie jest, ale zawsze to jakiś obraz nastrojów) widać, że PIS przegrywa do zera (aktualnie 6:0 bodajże), a jak przyjdzie co do czego to drugie tyle zagłosuje na PIS. Jak to możliwe? Osobiście nie znam nikogo kto by na PIS głosował, a jednak Kaczki wygrały. To jakiś fenomen.

Nie ma szans, trzeba się ptasiej grypy pozbyć z rządu - to pewne, jednak jeszcze nie teraz. Niech się jeszcze trochę pokompromitują i może na jesień, faktycznie nie będzie komu na PIS głosować i wtedy, wybory będą miały sens.

Na temat ojca dyrektora to mi się nawet wypowiadać nie chce. Polityka w kościele, kościół w polityce... ehhh taki to niby religijny naród - moherowe berety próbują nami kierować, za pomocą kaczek. Paranoja. Kościół jakkolwiek by się od Rydzyka nie odcinał to nie wiele to zmieni, gdyż zaślepiony naród (słuchacze radia M) i tak posłucha, pieniązki na konto przeleje, a jak Tadeusz będzie miał kasę to i będzie miał władze...

Niektórych rzeczy kupić nie można, za wszystkie inne zapłacisz pieniędzmi od wiernych radiosłuchaczy...

shoovarek1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-03-22, 00:45   

MarYo napisał/a:
Kościół jakkolwiek by się od Rydzyka nie odcinał to nie wiele to zmieni, gdyż zaślepiony naród (słuchacze radia M) i tak posłucha, pieniązki na konto przeleje, a jak Tadeusz będzie miał kasę to i będzie miał władze...

Moim zdaniem odpowiednie organy powinny po prostu odebrać radyju status "katolickiego", może cos by to zmieniło ale również w to wątpie...
MarYo napisał/a:
Ciekawym jest to, że choćby w tej ankiecie (która reprezentatywną pewnie nie jest, ale zawsze to jakiś obraz nastrojów) widać, że PIS przegrywa do zera (aktualnie 6:0 bodajże), a jak przyjdzie co do czego to drugie tyle zagłosuje na PIS. Jak to możliwe? Osobiście nie znam nikogo kto by na PIS głosował, a jednak Kaczki wygrały. To jakiś fenomen.

Hmm odnośnie wyników wyborów to dodam tylko że na PIS i Kaczynskiego głosowało tylko ok. 10-20% (na oko) ogółu wyborców biorąc pod uwage bardzo niską frekwencję wyborczą, pytanie: na kogo oddaliby swoje głosy ludzie którzy pozostali w domu...

Monisia876 

Sieć:: 29
Wysłany: 2006-03-22, 00:52   

ciu wy mocie tematy :/
wszedzie Polityka
jo sie w to nie bawia , nie interere mnie to choc moze powinno?
zreszta co mom wiedziec to wiem reszta mi lotto :D
PozDro

remik09 

Wysłany: 2006-03-22, 13:44   

monia jeszcze cie zainteresuje, zobaczysz :P

Non Phixion6 

Wysłany: 2006-03-23, 17:21   

Ja uwazam, ze na temat polityki NIE POWINNO SIE DYSKUTOWAC, ale wyraze swoje zdanie... W tym kraju PIS zaczal robic porzadek... Komunisci z SLD trzesa [cenzura], bo nakradli tyle kasy na prywatyzacji, ze glowa boli... PO wcale nie jest lesze 80% tej partii ma korzenie [wypowiedź niezgodna z regulaminem, nie tolerujemy tutaj wypowiedzi antysemickich i obraźliwych, niestety muszę dać warna ! - shoovarek1] Teraz PO mysli razem z SLD jak sie pozbyc PIS, bo boja sie o wlasne [cenzura] i stołki. Reszta parti w sumie sie nie liczy. Takie jest moje zdanie.

lOOpa 

Sieć:: 9
Wysłany: 2006-03-23, 17:26   

co do wypowiedzi na temat polityki... mozesz myslec co chcesz... takie mosz prawo...
ale wypowiedz o żydach i auschwitz pozostawia bez komentarza... puknij sie w gowa albo pomysl zanim nastepnym razem napiszesz cos poDobnego...

MarYo 

Wysłany: 2006-03-24, 16:39   

:shock:
Non Phixion widzę, że nie tolerujesz żadnych mniejszości. Nie wiem czy zdajesz sobię z tego sprawę, ale wraz ze swoimi poglądami sam jesteś w mniejszości w skali kraju, a nawet świata. A więc również ty jako reprezentant poglądów mniejszości powinieneś trafić tam gdzie z chęcią innych byś wysłał... Nie uważasz?! :evil:

Przemyśl to...

Odpowiedz do tematu