StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Orange Ekstraklasa
Orange Ekstraklasa
Autor Wiadomość
auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 8:18 am 

I tak szans nie maja skoro wine im udowodniono, a kara jak najbardziej adekwatna. Nareszcie cos ruszylo i w koncu liczy sie dobro pilki a nie uklady.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

auger 

Wysłany: Sob Sty 26, 2008 9:42 am 

No to mamy ciag dalszy afery... Rzekomo braly w niej udzial takie kluby jak Jagiellonia Białystok, Cracovia Kraków, Korona Kielce, GKS Bełchatów, Ruch Chorzów, ŁKS Łódź, Lech Poznań i Odra Wodzisław. "Kolejorza" byc moze omina kary, gdyz jest to teraz po polaczeniu z Amica, pod wzgledem prawnym inny klub niz "stary" Lech. A do chorzowskich to slow mi brak...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 82
Piwa: 5/7
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 3:39 pm 

Cytat
Władze piłkarskiej Ekstraklasa SA zdecydowały, że powstanie kanał telewizyjny obsługujące mecze piłkarskiej Orange Ekstraklasy. Kanał wspólnie z Ekstraklasa SA będą tworzyć Canal+ i Telekomunikacja Polska S.A.

Co to oznacza dla zwykłego kibica polskiej piłki? Tak naprawdę wszystko pozostaje bez zmian. Canal Plus będzie relacjonował trzy mecze na żywo w weekend. Kolejka będzie oczywiście okraszona programami poświęconymi Ekstraklasie w C+. Natomiast Telekomunikacja Polska uzyska możliwość pokazywania wszystkich meczów za pośrednictwem Internetu, albo ostatnio mocno promowanego Multipakietu TP.

To oznacza praktycznie koniec trwającego ponad dwa miesiące zamieszania wokół praw telewizyjnych i pakietu tzw. głównego transmitującego.

Nazwa kanału telewizyjnego Ekstraklasa TV jest nazwą roboczą.

Magazyn piłki nożnej będzie zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami w TVP.

ja osobiście jestem zadowolony bo moim zdaniem Canal+ bardzo dobrze pokazuje polską lige fakt faktem mało ludzi ma dostęp ale ma się różne sposoby :D

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 5:39 pm 

Radosław Matusiak ponownie będzie występował w Bełchatowie!. Napastnik SC Heerenveen został wypożyczony do PGE GKS do końca obecnego sezonu - poinformował holenderski klub na swojej stronie internetowej.

Heh a taki pewny byl ze zrobi kariere na zachodzie a nawet w Holandi go nikt niechcial.

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Wto Lut 05, 2008 3:01 pm 

Po fiasku rozmów z PGE GKS Bełchatów, Radosław Matusiak najprawdopodobniej trafi do Wisły Kraków. Zawodnik SC Heerenveen jest już w Krakowie i dziś mają zapaść kluczowe decyzje odnośnie jego półrocznego wypożyczenia.

Wcześniej Matusiak zapoznał się już z proponowanym przez Wisłę kontraktem, który faksem wysłał mu Jacek Bednarz. Oferta Wisły nie była co prawda tak korzystna jak pierwsze żądania piłkarza (350 tys. euro za rok gry), ale jego zarobki i tak mają być jednymi z wyższych w Orange Ekstraklasie.

Jeśli Matusiak złoży dziś podpis na umowie, wówczas nie będzie przeszkód, aby udał się on na zgrupowanie krakowskiego klubu do Hiszpanii.

heh ten to dopiero gwiazdeczke z siebie robi a czytalem ze sie rozbiło o pieniądze bo Bełchatów niechciał mu tak wielkiej gaży płacić :/ Robią mu przysługe a on jeszcze wybrzydza :/

danius0102

auger 

Wysłany: Wto Lut 05, 2008 5:48 pm 

No, no.. Wiselka wzmacnia atak-Matusiak, Niedzielan wracajacy po kontuzji i zawsze grozny Brozek. Co do zarobkow jakie sobie zyczyl Radek to zawsze byly one zbyt wygorowane jak na jego mozliwosci. Tak przynajmniej mi sie wydaje, bo gdzie nie poszedl grac to zawsze siedzial.

Mumiak 

Wysłany: Wto Lut 05, 2008 7:50 pm 

Co do Wisły to gdzieś wyczytałem że podpisali kontrakt z łobodzińskim z Zagłebia Lubin lecz tego pewien nie jestem, może jeszcze Krzynówek i naprawde mieliby ładny skład w bitwie o Lige Mistrzów.

danius0102

auger 

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 8:52 am 

O Łobodzinskim tez gdzies czytalem, co do Krzynowka to na jego miejscu sam doplacildym do odstepnego i poszedl do Wisly, skoro Cupiał to hapol i nie da tyle ile chce Wolfsburg. Krzynio ma juz swoje lata, swoje zarobil i w dodatku z Wisla bedzie gral o wyzsz cele niz z Wilkami.

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 9:14 pm 

To było święto piłki nożnej, które na długo zostanie w pamięci wszystkim obecnym w niedzielne popołudnie na Stadionie Śląskim. W obecności ponad 41. tysięcy kibiców w Wielkich Derbach Śląska Ruch Chorzów pokonał Górnika Zabrze. Pięć bramek, komplet publiczności, ogromne emocje i... niesprzyjająca pogoda. Lepszej promocji futbolu nie można sobie wyobrazić.

Udowodniono, że na Stadionie Śląskim można zorganizować Mistrzostwa Europy. Kibice Ruchu i Górnika przekonali, że warto dla nich grać w piłkę. Zawodnicy dostosowali się do poziomu kibiców.

Imprezy towarzyszące Wielkim Derbom Śląska rozpoczęły się od koncertów zespołu Kindla oraz Dody. Później wszyscy czekali na początek meczu. Piłkarzy na boisko wyprowadziły legendy obydwu klubów: Gerard Cieślik i Włodzimierz Lubański. Przed pierwszym gwizdkiem Jacka Granata minutą ciszy uczczono drugą rocznicę śmierci innej legendy polskiej piłki Kazimierza Górskiego.

I wreszcie zaczęli. Początek pojedynku był nerwowy w wykonaniu obydwu drużyn. Pierwsi bramce rywala zagrozili Niebiescy. Strzał debiutującego przed własną publicznością Gabora Straki minął bramkę Borisa Peskovicia. Cztery minuty później Ruch objął prowadzenie. Krzysztof Nykiel wycofał piłkę z prawej strony do Wojciecha Grzyba, ten wstrzelił futbolówkę na piąty metr przed bramką, a tam Piotr Ćwielong z kilku metrów umieścił piłkę w bramce słowackiego golkipera.

Był to pierwszy gol "Pepe" w pierwszej lidze. Ponadto Ruch po 200 minutach w końcu pokonał Peskovicia (wcześniej Niebiescy nie potrafili strzelić gola bramkarzowi zabrzan występującemu w Zagłębiu Sosnowiec). Chorzowianie strzelili Górnikowi gola po raz pierwszy po 272 minutach.

Osiem minut później był już jednak remis. Straka zbyt krótko wybił piłkę z pola karnego, dopadł do niej motor napędowy Górnika Jerzy Brzęczek i precyzyjnym uderzeniem z 18. metrów wyrównał. Później gra toczyła się w środku pola. Jednak to Ruch mógł zejść do szatni prowadząc.

Strzał Ćwielonga fantastycznie na rzut rożny sparował Pesković. Po chwili wrzutkę z lewej strony minimalnie niecelną główką wykończył Martin Fabusz. Do przerwy utrzymał się jednak remis.

Drugą połowę znakomicie rozpoczęli Niebiescy. Po dośrodkowaniu z rogu precyzyjną główką popisał się Grzegorz Baran i Ruch wyszedł na prowadzenie. Po chwili Ćwielong mając dużo czasu i miejsca posłał piłkę ponad bramką.

W 53. minucie Górnik mógł wyrównać. Uderzenie z rzutu wolnego Brzęczka na róg sparował Robert Mioduszewski. Dziesięć minut później strzał Piotra Madejskiego ponownie na rzut rożny wybija doświadczony golkiper Ruchu.

W 68. minucie na zmianę zdecydował się Duszan Radolsky. Na boisku w miejsce Ćwielonga pojawił się Pavol Balaż, dla którego był to pierwszy występ wiosną. Wejście szybkiego lewego pomocnika ożywiło grę Niebieskich. Rajdy Słowaka siały popłoch w szeregach Górnika. W 75. minucie Balaż znakomicie zagrał do Marcina Nowackiego, który pod ręką Peskovica umieścił piłkę w bramce.

Po zdobyciu trzeciego gola chorzowianie wciąż atakowali. Górnik nie potrafił się otrząsnąć po stracie goli. Ryszard Wieczorek wpuścił na boisko Tomasza Moskala i Mariusa Kiżysa.

Zabrzan stać było na jedno trafienie. Z rzutu wolnego w 82. minucie precyzyjnie dośrodkował Brzęczek, a strzałem głową tuż przy słupku do siatki trafił Tomasz Zahorski.

Końcówka zapowiadała się nerwowa. Górnik w ostatnich minutach stworzył tylko jedną groźną okazję. Kolejny strzał głową Zahorskiego minął jednak cel. Ruch mógł podwyższyć prowadzenie, ale akcjom chorzowian zabrakło wykończenia. Zadanie Niebieskim ułatwił Marco Bajić, który za niepotrzebny faul w 88. minucie za dwie żółte kartki wyleciał z boiska.

Ostatnie minuty to pressing Ruchu na całym boisku, na który liczebnie osłabieni zabrzanie nie potrafili znaleźć środka. Ostatni gwizdek sędziego ok. 30 tysięcy kibiców Ruchu przyjęło z ogromną radością. 12,5 tysięcy zabrzan musiało pogodzić się z zasłużoną porażką swojej drużyny.

W niedzielę na Stadionie Śląskim wygrał Ruch, ale wygrała również piłka. Niech żałują fani piłki, którzy na tym meczu nie byli.

Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 3:2 (1:1)

1:0 - Ćwielong 20'
1:1 - Brzęczek 28'
2:1 - Baran 47'
3:1 - Nowacki 75'
3:2 - Zahorski 83'

Składy:

Ruch Chorzów: Mioduszewski - Nykiel, Baran, Adamski, Brzyski, Grzyb, Straka, Pulkowski (90+1' Domżalski), Ćwielong (68' Balaz), Nowacki (80' Grodzicki), Fabus.

Górnik Zabrze: Pesković - Pavlenda (78' Moskal), Pawelec, Pazdan, Magiera, Gołoś, Brzęczek, Bajić, Madejski (78' Kizys), Zahorski, Malinowski (62' Jarka).

Żółte kartki: Nykiel, Pulkowski, Adamski (Ruch) oraz Bajić, Pawelec (Górnik).

Czerwona kartka: Bajić /88' za drugą żółtą/ (Górnik).

Sędzia: Jacek Granat (Warszawa).

Widzów: 41 000 (15000 gości).

Najlepszy piłkarz Ruchu: Marcin Nowacki
Najlepszy piłkarz Górnika: Jerzy Brzęczek

Piłkarz meczu: Marcin Nowacki

źródło: sportowefakty.pl

Hej Hej NIEBIESCY LO LO LO LO LOLOLOOOO :wink:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

Mumiak 

Wysłany: Nie Mar 02, 2008 9:39 pm 

Piekny mecz, wspaniała atmosfera aż żal że takie mecze nie zdażają się co tydzień. A wynik cóż wygrał lepszy zespół. Gratuluje niebieskim ale następnym razem Górnik będzie lepszy :)

danius0102

Mumiak 

Wysłany: Pon Maj 12, 2008 2:58 pm 

Cytat
Arbitrzy z Kraju Kwitnącej Wiśni będą w przyszłym sezonie sędziowali kilka spotkań ekstraklasy. To efekt porozumienia, jakie prawdopodobne zostanie zawarte jeszcze przed startem następnych rozgrywek z japońska federacją piłkarską.

Pięć lat temu podobną wymianę przeprowadzono z sędziami ze Słowacji. Brak bariery językowej i częste kontakty towarzyskie zaowocowały korumpowaniem Słowaków. Niemal wszystkie mecze, które prowadzili sędziowie przysłani z Bratysławy, były ustawione. - twierdzi Przegląd Sportowy

Heh ale jaja :D

danius0102

auger 

Wysłany: Pon Maj 12, 2008 5:10 pm 

Spotkanie 10 kolejki Orange Ekstraklasa pomiędzy Wisłą Kraków a Legią Warszawa poprowadzi sędzia z Osaki Kodżiro Dawajkasa... :lol:

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Orange Ekstraklasa

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Orange Ekstraklasa 2007/2008...
ISS z playa + Orange Ekstraklasa ONLINE! :)
witam i gdzie się znalazłem na początku spytam
Godfather Theme w wykonaniu gitarzysty Guns'n'Roses[Slash'a]
Cracovia Krakow - Podbeskidzie Bielsko-Biala 2:1 w sparingu

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach