Rudzkie forum dyskusyjne Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  •   Chat  • 

Polecamy: Najlepsze Randki internetowe • Dla kobiet, dziewczyn i dziewczynek - Forum kobiet •  Linuks

Poprzedni temat :: Następny temat
Panie z mikrofonem.
Autor Wiadomość
Chkn 

Wysłany: 2006-04-27, 18:51   

Ja tam średnio lubie... to znaczy w ogóle nie lubie R'n'B. Przynajmniej tego współczesnego... Owszem czasem coś fajnego da sie usłyszeć, ale generalnie nie podchodzi mi to...

A jak widze tego gościa...

... to skacze mi cholesterol.

Liyah87 

Wysłany: 2006-04-27, 22:26   

To fakt też tego kolesia nie trawie...wogóle jakoś nie lubie R&B w wykonaniu facetów np Usher..... ;/ te pedalskie ruchy :-D a tak poza tym to R&B w połączeniu ze świetnym rapem tak jak to już wspominalam MM&Mary.J.Blige wymiata...to mój klimat i długo w nim siedze ;-) Panie w tym klimacie wymiatają...oczywiście nie wszystkie ;-)

[ Dodano: 2006-04-27, 23:52 ]
Chkn napisał/a:
to skacze mi cholesterol.

a co do cholesterolu to mi skacze jak słysza Ja rula a jak już śpiewa z Ashanti to wogóle musze przejść na dieta bo wykorkuja :-D

Chkn 

Wysłany: 2006-04-28, 08:32   

Liyah napisał/a:
a co do cholesterolu to mi skacze jak słysza Ja rula a jak już śpiewa z Ashanti to wogóle musze przejść na dieta bo wykorkuja

... Też tak mam. Chociaż to też nie jedyni goście wywołujący u mnie taką reakcje... Dużo ich jest, bardzo...

Liyah87 

Wysłany: 2006-04-30, 19:03   

Tak naprawde zastanawiałam się w którym temacie umieścić tą informacje...tutaj czy w electricglobe :-) Po dłuuuuugim namyśle stwierdziłam że tutaj będzie odpowiedniej ponieważ uważam że wokalistka grupy "Kosheen" Sian Evans zasługuje na większą uwagę niż cały zespół.Evans posiada dominujący potężny, stanowczy, ale i pełen emocji głos połaczony z mroczną, intymną elektroniką, za którą odpowiadają Darren Decoder i Markee Substance!! Warto jej posłuchać;-)

Chkn 

Wysłany: 2006-04-30, 20:33   

Kosheen to dobra grupa, grająca dobrą muzę faktycznie... Chociaż ich debiutancka płyta Resist była znacznie lepsza niż ostatnia Kokopelli, która jakoś mi nie podchodzi...

Liyah87 

Wysłany: 2006-04-30, 23:19   

Jeśli ktos lubi gorące rytmy to polecam Lile Downs i jej album"La Cantina" Jej niesamowity głos mielismy okazje usłyszeć na ścieżce dźwiękowej do filmu "Frida".Tym razem oczarowuje nas energetyzującą,uwspółcześnioną wersją rytmów północnego Meksyku...
warto posłuchać :spoko:

Chkn 

Wysłany: 2006-05-04, 12:36   

No cóż, jeśli ktoś miast, lub oprócz gorących kubańskich rytmów preferuje znacznie bardziej rozgrzewające i zwiększające tarcie na parkiecie bity to gorąco zapraszam na imprezy prowadzone przez DJ Push! DJ Push to bardzo ładna didżejka z Katowic lubiąca ostrą jazdę w drumowym stylu. Imprezy z jej udziałem charakteryzują się zawsze płomiennymi wygibasami na parkiecie. To jest tak, że niektórzy mocno sie naginają dlatego tylko żeby DJ Push puściła do kolesia oczko, a niektórzy bo lubią i chcą żeby DJ Push puszczała oczka ;-) . No cóż, jeśli gdziekolwiek na mieście zauważycie plakaty reklamujące imprezy z jej udziałem nie zastanawiajcie się długo, bo to świetne imprezy za co ręcze!

http://www.djpush.com

Liyah87 

Wysłany: 2006-06-13, 11:32   

Kiedy tylko usłyszałam że producentem nowej płyty Nelly Furtado"Loose" jest Timbaland....od razu zabralam sie za poszukiwania....sesese :twisted: I co?? i płyta jest naprawde dobra
Znajdziemy tutaj trip-hop(moje ulubione 2 pisoenki z płyty "wait for you";"afraid"naprawde polecam) R&B i jak to u Nelly wiele innych gatunków ;-) piosenki takie jak "Maneater" ; "Let my hair down" czy "Promiscuous" w duecie z Timbalandem naprawde sa godne uwagi!!!

Chkn 

Wysłany: 2006-06-13, 18:23   

Fajnie, że ktoś w końcu coś tu napisał. No słyszałem, to znaczy słyszałem pierwszy singiel z nowej płyty Furtado. I jest całkiem niezły. Chętnie sprawdzę całą płyte skoro mówisz, że fajna.

Z innej beczki. Zespół Kittie. Gorąco polecam, to dwie panienki tworzące metalcore'ową kapelę. Niezła muza, harda płyta Spit z 2000 roku. Warto skumać!

www.kittie.net

Liyah87 

Wysłany: 2006-06-13, 21:40   

Moim ulubionym utworem Kittie jest "what I always wanted"naprawde świetny utwór ;-)

Chkn 

Wysłany: 2006-06-13, 23:03   

No, no. Kumata jesteś :spoko: . Nie mam swojego ulubionego kawałka Kittie ale ten jednym z lepszych. :-)

A znasz może Anassane ( www.anassane.com )? Naprawde nazywa się Cecile Rabhi i pochodzi z Francji. Lyra to jej jak narazie pierwsza i ostatnia płyta wydana w zeszłym roku. To mieszanka elektronicznych dzwięków, ambientu, trip-hopu, a nawet lajtowego d'n'b z elementami afrykańskiego folku, śpiewów itp. Dziwna mieszanka, ale płyta robi naprawdę niesamowite wrażenie i chociaż miejscami brzmi dosć dynamicznie, to produkcja, przy dzwiękach której można się wygodnie ułożyć w fotelu, i zrelaksować jak najbardziej. Śiwetna muza. Polecam sprawdzić!

Liyah87 

Wysłany: 2006-06-14, 10:59   

Tak znam Anassane...ale musze sie przyznać że poznałam sie z twórczością tego zespołu przez zupełny przypadek,kumpel zgrywał mi płyte i wciepnął tą jako bonusa ;-)
No i rzecz jasna bardzo mi sie spodobało,świetna muzyka na wyciszenie :-P często go potrzebuje :-D
Chciałam właśnie napisac coś o folku...każdy jak słyszy Folk to od razu go odrzuca i wogóle stwierdza że to jest straszny shit :-/(bo odrazu kojarzy sie mu np zPolskim :-P )
A według mnie Folk przewijający sie przez inne gatunki muzyczne w utworze...tworzy własnie ten magiczny klimat...Napewno kojarzysz Cesarie Evore...głównie śpiewa Folk z dalekich i gorących Wysp Zielonego Przylądka(mmmm...aż sie miło zrobiło :-> ),mieszając go z blusem oraz czerpiąc inspiracje ze źródeł brazylijskich,portugalskich, kubańskich,oraz karaibskich...dla mnie mistrzyni klimatu ;-)

Chkn 

Wysłany: 2006-06-15, 11:14   

Polski folk, również nie jest zły. Polecam zdecydowanie Kapelę ze wsi Warszawa, za granicą zespół wystepuje pod nazwą Warsaw Village Band ( www.warsawvillageband.net ). Bo właśnie za granicą kapela odnosi największe sukcesy. Bodajże w tamtym roku, wygrała międzynarodowy festiwal muzyki folkowej BBC3, dalej również same sukcesy na skale międzynarodową. Ostatnia płyta kapeli Wykorzenienie została wydana za sprawą zagranicznego juz wydawnictwa.

A do tematu o śpiewających panienkach pasuja jak najbardziej. Grupę tworzą trzy śpiewające, krzyczace niemal miejscami kobity, i trzech kolesi odpowiedzialnych za stronę instrumentalną. Niesamowita muzyka! Trzeba posłuchać!

Liyah87 

Wysłany: 2006-06-21, 08:16   

Pisze teraz o kobiecie która naprawde wiele ale to wiele dla mnie znaczy... ;-) to właśnie dzięki niej ukierunkowałam swoje upodobania w gatunkach muzycznych.
Jest to królowa soulu Aretha Franklin.Głownie śpiewa soul ale również gospel i wokalny jazz(Jestem szczęśliwą posiadaczką paru winylowych płyt które dostałam od mojej babci na 10 urodziny ;-)mmm...uwielbiam starocie )Arethe Franklin [cenzura] silny ale zarazem ciepły głos...przy jej piosenkach albo nie umiesz usiedzieć w miejscu albo się wzruszasz :] .Na swoim koncie ma ponad 50 albumów!!! stała się jedną z najważniejszych wokalistek drugiej połowy XX wieku,do jej twórczości wciąż nawiązują młodzi wykonawcy śpiewając covery
Dla tych którzy nie kojarzą....przesłuchajcie "I Say a little prayer for you"(cover m.in Diany King);"Killing me softly"(choć wątpie że tego ktoś nie zna...w końcu ta piosenka jest coverem jednego z najlepszych zespołów FUGEES) "natural women"(późniejszy cover Kelly Clarkson);"somewhere over the rainbow"(późniejszy cover m.in Norah Jones)

Chkn 

Wysłany: 2006-06-21, 09:27   

Polecam płytę Jenny G zatytułowaną For Lost Friends.
To utalentowana brytyjka łącząca ze sobą soulowy śpiew i dramenbejsowe rytmy. Jenna G to generalnie śpiewająca panna więc na płycie możemy usłuszeć ją w duetach i triach z takimi gwiazdami brytyjskiej sceny d'n'b jak D.Kay, Kabuki czy Nu-Tone. Efekt jest piorunujący, niesamowity wręcz. To ostatnio najlpesza produkcja d'n'b jaka wpadła w moje ręce. Muzyka na For Lost Friends jest niesamowicie melodyjna, a do tego szybka i wyrywająca do tańca jak na najlepsze d'n'b przystało. To raczej nie hardcore w stylu Tech Itch, AK1200 czy Dieselboya raczej lajt w stylu Aphrodite. Fanom drum and bass zdecydowanie płyta Jenny G przypadnie do gustu, fanom soulu itp. chyba też. Polecam! :spoko:

www.jennag.com

Odpowiedz do tematu