Renata Beger przejdzie do PiS-u a w zamian otrzyma stanowisko w ministerstwie rolnictwa - taką propozycję złożył posłance Samoobrony Adam Łapiński (PiS). Nagranie z próbą przekupstwa wyemitowała stacja TVN w programie Teraz my.
Renata Beger w porozumieniu z gospodarzami programu TVN Teraz my nagrała w ramach prowokacji negocjacje z Łapińskim nt. jej przejścia do PiS.
W wyemitowanym nagraniu szef gabinetu premiera Adam Lipiński (PiS) proponuje Renacie Beger stanowisko w ministerstwie rolnictwa w zamian za przejście do PiS.
Bronisław Komorowski (PO) mówił, że to jest dramatyczne, cośmy usłyszeli. To jest tak jak w I Rzeczpospolitej, gdy obce mocarstwa podkupowały polskich polityków. Każdy kto to oglądał, musiał odebrać to jako straszliwą potwarz w stosunku do nas wszystkich. Myślę, że to będzie miało moc bomby atomowej w polskiej polityce.
Komorowski oraz Krzysztof Tchórzewski (PiS) a także Marek Sawicki (PSL) - wspólnie uznali, że nagrania i całą tę sprawę powinna wyjaśnić komisja sejmowa oraz prokuratura. Tchórzewski mówił w programie, że uczestniczył w wielu takich rozmowach i nigdy nie było mowy o jakichś żądaniach ze strony posłów Samoobrony.
Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 330 Tematy: 9 Piwa: 6/8 Skąd: Ruda the One
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 7:44 am
To było przecież od samego początku wiadome, że ten rząd to czysta fikcja
A teraz jeszcze PiS się podkopuje, bo wie, że PO ma więcej w sondarzach, i będą mieć kredki.
Tak samo IV RP. Niby z jakiej racji IV ?
_________________ "Gdy bogowie chcą nas ukarać wysłuchują naszych modlitw" Ja w SP
Mój wkład w fandom Anime : http://tinyurl.com/5gxl3j
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 7:47 am
Ja ogladalem. Swietna prowokacja Teraz to tylko czekac na wczesniejsze wybory, bo watpie zeby PSL chcial wejsc w koalicje z taka partia... A nazywa sie to wszystko Prawo i Sprawiedliwosc, buduje sie uczciwa Polske, powoluje Biura Antykorupcyjne... Ehh, no niezle sie wkopali, tylko zeby znow komisji sledczej nie powolywali, bo bedzie kolejny kabaret. Od razu do prokuratury zlozyc doniesienie i tyle...
P.S.
Nagrania dostepne sa na stronie http://terazmy.onet.pl/multimedia.html
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
A nazywa sie to wszystko Prawo i Sprawiedliwosc, buduje sie uczciwa Polske, powoluje Biura Antykorupcyjne
Dokładnie, rząd który niósł na sztandarach hasła wali z korupcją, odnowy moralnej i uczciwości sam staje sie symbolem zgnilizny, w moim odczuciu nawet bardziej niz poprzednicy bo wcale sie z tym specjalnie nie kryje, przerabia prawo pod swoje interesy.
Pod koniec programu padło ciekawe pytanie (chyba od Morozowskiego) "Gdzie w tym wszystkim był program, gdzie była troska o polske".
Od początku rzadu pisiorów partia ta toczy nieustanna walka o dostep do koryta, niemal wszystkie zapowiedziane reformy zostały zawieszone, ciagle tylko przepychanki, osmieszanie wizerunku polski i realizowanie dyktatorskich ambicji kaczorków
Po tym roku rządów w wykonaniu PISu a w szczególnosci po tym co zobaczylismy wczoraj ten rząd łącznie z premierem (który przeciez o całej sprawie wiedzial i nie kiwnął palcem) musi odejść
Miejmy nadzieje ze "głupi lud" (czy jakos tak) nie kupi kolejnej bajeczki braci K i w wyborach pokaze gdzie jest miejsce PIS
A pisuary juz zarzucaja TVNowi ze nagranie bylo zainspirowane przes sluzby specjalne
Gosiewski dorzucil ze to wszystko "to próba obrony układu" A ogolne stanowisko pisu to ze cala ta sytuacja to "olbrzymia prowokacja SLS, PO i Samoobrony".
Az sie nóz w kapsi otwiera Szlag by te cale towarzystow trafil, moze w koncu ludzie wyjda na ulice tak jak na wegrzech i zrobia porzadek z tytm syfem
Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 330 Tematy: 9 Piwa: 6/8 Skąd: Ruda the One
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 2:12 pm
No ale co można było chcieć po takim rządzie. Jest taki do (_!_), żę pewnie i tak cała afera się rozwieje... Wszak jak się znajdą ludzie Prawa, to bedzie i Sprawiedliwość.
_________________ "Gdy bogowie chcą nas ukarać wysłuchują naszych modlitw" Ja w SP
Ja sie nie wypowiem.... bo mnie az trzesie .... chyba bede musial odlaczyc sobie kablowke bo kilka minut sluchania "tlulaczen" (glownie oskarzen- o matko!) sa nie do zniesienia dla mojej cierpliwosci....
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 3:43 pm
"Ludzie ludziom zgotowali ten los..."
No coś poradzić... Czekać na nowe wybory, bądź ogłosić nieposłuszeństwo obywatelskie .
Najśmieszniejsze jest to, że PiS nie dość, że wszystko zaprzecza, to Ziobro jeszcze twierdzi, że to wszystko w porządku.
Coś czuje, że przy tym rządzie TVN miałby problem przedłużyć koncesje.
A propos: W TVP nie ukazała się "Sprawa dla Reportera", w której było o przekrętach w SKOK-ach, ale oczywiście zarząd musiał zablokować program z powodu "niedoróbek technicznych" (pierwszych od 9 lat tworzenia programu), to też coś znaczy. Szczególnie, że SKOK-i są blisko związane z PiS-em.
Powaliła mnie na ziemie wiadomość, że PiS twierdzi, że weksle Leppera są sfałszowane, a na dodatek chcą powołać komisję śledczą, żeby sprawdzić kulisy przygotowania tej prowokacji...
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 3:46 pm
magdusia napisał/a
przeciez to spisek
Predzej zemsta Leppera...
Tak czy siak, za duzo zostalo powiedziane i o ile z dzielenia stanowiskami PiS moze sie wytlumaczyc, o tyle z weksli oraz umorzenia sprawy sadowej Begerowej nie bardzo...
xyzzy napisał/a
Powaliła mnie na ziemie wiadomość, że PiS twierdzi, że weksle Leppera są sfałszowane, a na dodatek chcą powołać komisję śledczą, żeby sprawdzić kulisy przygotowania tej prowokacji...
Najlepsza obrona jest atak...
P.S.
Dzisiaj o 20.00 bedzie oredzie naszego Prezydenta.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
PIS juz nie raz udowodnił, że ich głównym celem jest utrzymanie się u władzy. I nawet sie z tym nie kryje. Zmiany w ordynacji wyborcze, przekupywanie posłów właśnie do tego prowadzą. A teraz jeszcze dochodzi straszenie przeciwników politycznych (jakby nie było to dawnych koalicjantów) komisjami śledczymi. Działania te niestety nie maja nic wspólnego z prawem, ale tem który ma władzę to może wszystko. I jak zawsze całej sytuacji w kraju winni są wszyscy naokoło tylko nie Pis.
Ciekawe czy po nastepnych wyborach, które Pis może przegrac, powstanie komisja sledcza badajaca działania Pis-u. Byłoby całkiem ciekawie...
Premier Jarosław Kaczyński podczas orędzia wygłoszonego w telewizji publicznej wyraził przekonanie, że sprawy w Polsce pod kierownictwem PiS idą w dobrym kierunku. Dopiero w drugiej części przemówienia premier odniósł się do kwestii podkupywania posłów przez PiS, twierdząc, że nazywanie rokowań politycznych korupcją jest kłamstwem i hipokryzją
- PAP
Stara śpiewka, wszystko jest wina układu, od koryta nie odejdziemy, wszystko jest ok i na najlepszej drodze
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.