StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum
PIS przekupuje Beger w TVN
Autor Wiadomość
shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 12:11 am PIS przekupuje Beger w TVN

Cytat
Renata Beger przejdzie do PiS-u a w zamian otrzyma stanowisko w ministerstwie rolnictwa - taką propozycję złożył posłance Samoobrony Adam Łapiński (PiS). Nagranie z próbą przekupstwa wyemitowała stacja TVN w programie Teraz my.

Renata Beger w porozumieniu z gospodarzami programu TVN Teraz my nagrała w ramach prowokacji negocjacje z Łapińskim nt. jej przejścia do PiS.

W wyemitowanym nagraniu szef gabinetu premiera Adam Lipiński (PiS) proponuje Renacie Beger stanowisko w ministerstwie rolnictwa w zamian za przejście do PiS.

Bronisław Komorowski (PO) mówił, że to jest dramatyczne, cośmy usłyszeli. To jest tak jak w I Rzeczpospolitej, gdy obce mocarstwa podkupowały polskich polityków. Każdy kto to oglądał, musiał odebrać to jako straszliwą potwarz w stosunku do nas wszystkich. Myślę, że to będzie miało moc bomby atomowej w polskiej polityce.

Komorowski oraz Krzysztof Tchórzewski (PiS) a także Marek Sawicki (PSL) - wspólnie uznali, że nagrania i całą tę sprawę powinna wyjaśnić komisja sejmowa oraz prokuratura. Tchórzewski mówił w programie, że uczestniczył w wielu takich rozmowach i nigdy nie było mowy o jakichś żądaniach ze strony posłów Samoobrony.

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1159308305.770

Sypie sie nasza "kochana" IV RP, kto by pomyslał że przyczyni sie do tego Samoobrona... :roll:
Kto jeszcze z Was widział "Teraz My" ? Co o tym myslicie ?

shoovarek1

xyzzy 

Tematy: 9
Piwa: 6/8
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 7:44 am 

To było przecież od samego początku wiadome, że ten rząd to czysta fikcja :)
A teraz jeszcze PiS się podkopuje, bo wie, że PO ma więcej w sondarzach, i będą mieć kredki.
Tak samo IV RP. Niby z jakiej racji IV ?

Mój wkład w fandom Anime : http://tinyurl.com/5gxl3j
Postaw piwo autorowi tego posta

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 7:47 am 

Ja ogladalem. Swietna prowokacja !! Teraz to tylko czekac na wczesniejsze wybory, bo watpie zeby PSL chcial wejsc w koalicje z taka partia... A nazywa sie to wszystko Prawo i Sprawiedliwosc, buduje sie uczciwa Polske, powoluje Biura Antykorupcyjne... Ehh, no niezle sie wkopali, tylko zeby znow komisji sledczej nie powolywali, bo bedzie kolejny kabaret. Od razu do prokuratury zlozyc doniesienie i tyle...
P.S.
Nagrania dostepne sa na stronie http://terazmy.onet.pl/multimedia.html
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

Anulka 

Tematy: 0
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 7:58 am 

auger napisał/a
Od razu do prokuratury zlozyc doniesienie i tyle...

Auger, oni powiedzą , że to nie był ich człowiek, a wszyscy co widzieli ten filmik, mieli

pomroczność jasną :!: :sad:

Przecież w tym kraju wszystko jest oparte na kłamstwie, żądzy władzy i chęci łatwego

i szybkiego zysku.

I mam wrażenie , że już szkoda słów...... :!:

Miłego dnia

shv1 

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 9:28 am 

auger napisał/a
A nazywa sie to wszystko Prawo i Sprawiedliwosc, buduje sie uczciwa Polske, powoluje Biura Antykorupcyjne

Dokładnie, rząd który niósł na sztandarach hasła wali z korupcją, odnowy moralnej i uczciwości sam staje sie symbolem zgnilizny, w moim odczuciu nawet bardziej niz poprzednicy bo wcale sie z tym specjalnie nie kryje, przerabia prawo pod swoje interesy.

Pod koniec programu padło ciekawe pytanie (chyba od Morozowskiego) "Gdzie w tym wszystkim był program, gdzie była troska o polske".
Od początku rzadu pisiorów partia ta toczy nieustanna walka o dostep do koryta, niemal wszystkie zapowiedziane reformy zostały zawieszone, ciagle tylko przepychanki, osmieszanie wizerunku polski i realizowanie dyktatorskich ambicji kaczorków ;/

Po tym roku rządów w wykonaniu PISu a w szczególnosci po tym co zobaczylismy wczoraj ten rząd łącznie z premierem (który przeciez o całej sprawie wiedzial i nie kiwnął palcem) musi odejść :!:
Miejmy nadzieje ze "głupi lud" (czy jakos tak) nie kupi kolejnej bajeczki braci K i w wyborach pokaze gdzie jest miejsce PIS :!:

shoovarek1

kolorowy 

Tematy: 125
Piwa: 69/12
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 1:45 pm 

A pisuary juz zarzucaja TVNowi ze nagranie bylo zainspirowane przes sluzby specjalne :lol:
Gosiewski dorzucil ze to wszystko "to próba obrony układu" :lol: A ogolne stanowisko pisu to ze cala ta sytuacja to "olbrzymia prowokacja SLS, PO i Samoobrony".
Az sie nóz w kapsi otwiera ;/ ;/ :evil: Szlag by te cale towarzystow trafil, moze w koncu ludzie wyjda na ulice tak jak na wegrzech i zrobia porzadek z tytm syfem :evil: :evil:

associated

xyzzy 

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 2:12 pm 

No ale co można było chcieć po takim rządzie. Jest taki do (_!_), żę pewnie i tak cała afera się rozwieje... Wszak jak się znajdą ludzie Prawa, to bedzie i Sprawiedliwość.

KORZO 

Tematy: 69
Piwa: 11/4
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 2:15 pm 

na spieprzaj dziadu są do sciągniecia 4 filmiki AVI ( tyle że bez głosu ) ... może to tylko wina braku kodeków na moim lapQ :)

korzo1982

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 10/9
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 2:17 pm 

Ja sie nie wypowiem.... bo mnie az trzesie .... chyba bede musial odlaczyc sobie kablowke bo kilka minut sluchania "tlulaczen" (glownie oskarzen- o matko!) sa nie do zniesienia dla mojej cierpliwosci....

magdusia 

Tematy: 32
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 2:50 pm 

przeciez to spisek i próba uniemozliwienia budowy Państwa prawa :cry: wrrr

xyzzy 

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 3:43 pm 

"Ludzie ludziom zgotowali ten los..."
No coś poradzić... Czekać na nowe wybory, bądź ogłosić nieposłuszeństwo obywatelskie ;) .
Najśmieszniejsze jest to, że PiS nie dość, że wszystko zaprzecza, to Ziobro jeszcze twierdzi, że to wszystko w porządku.
Coś czuje, że przy tym rządzie TVN miałby problem przedłużyć koncesje.
A propos: W TVP nie ukazała się "Sprawa dla Reportera", w której było o przekrętach w SKOK-ach, ale oczywiście zarząd musiał zablokować program z powodu "niedoróbek technicznych" (pierwszych od 9 lat tworzenia programu), to też coś znaczy. Szczególnie, że SKOK-i są blisko związane z PiS-em.
Powaliła mnie na ziemie wiadomość, że PiS twierdzi, że weksle Leppera są sfałszowane, a na dodatek chcą powołać komisję śledczą, żeby sprawdzić kulisy przygotowania tej prowokacji...

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 3:46 pm 

magdusia napisał/a
przeciez to spisek

Predzej zemsta Leppera...
Tak czy siak, za duzo zostalo powiedziane i o ile z dzielenia stanowiskami PiS moze sie wytlumaczyc, o tyle z weksli oraz umorzenia sprawy sadowej Begerowej nie bardzo... ;/
xyzzy napisał/a
Powaliła mnie na ziemie wiadomość, że PiS twierdzi, że weksle Leppera są sfałszowane, a na dodatek chcą powołać komisję śledczą, żeby sprawdzić kulisy przygotowania tej prowokacji...

Najlepsza obrona jest atak...

P.S.
Dzisiaj o 20.00 bedzie oredzie naszego Prezydenta.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

blejcik

Zaproszone osoby: 3
Tematy: 3
Otrzymał 73 piw(a)
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:18 pm 

PIS juz nie raz udowodnił, że ich głównym celem jest utrzymanie się u władzy. I nawet sie z tym nie kryje. Zmiany w ordynacji wyborcze, przekupywanie posłów właśnie do tego prowadzą. A teraz jeszcze dochodzi straszenie przeciwników politycznych (jakby nie było to dawnych koalicjantów) komisjami śledczymi. Działania te niestety nie maja nic wspólnego z prawem, ale tem który ma władzę to może wszystko. I jak zawsze całej sytuacji w kraju winni są wszyscy naokoło tylko nie Pis.
Ciekawe czy po nastepnych wyborach, które Pis może przegrac, powstanie komisja sledcza badajaca działania Pis-u. Byłoby całkiem ciekawie...

shv1 

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 9:02 pm 

Cytat
Premier Jarosław Kaczyński podczas orędzia wygłoszonego w telewizji publicznej wyraził przekonanie, że sprawy w Polsce pod kierownictwem PiS idą w dobrym kierunku. Dopiero w drugiej części przemówienia premier odniósł się do kwestii podkupywania posłów przez PiS, twierdząc, że nazywanie rokowań politycznych korupcją jest kłamstwem i hipokryzją

- PAP
Stara śpiewka, wszystko jest wina układu, od koryta nie odejdziemy, wszystko jest ok i na najlepszej drodze ;/

shoovarek1

xyzzy 

Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 6:30 am 

Taaa prawie jak za komuny...

RUDANET.INFO Forum

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
"Przekrój": Polacy piją coraz więcej