Witam
Nie znalazłem działu hobby więc piszę tutaj.
Czy wszakże nie jest to sport ? coraz częściej pojawiają się relacje i opisy z eventów a boom pokerowy powoli ogarnia i nasz kraj
Jak to z Wami jest ? Gra ktoś może z Was w pokera ?
A moze wywołam dyskucję czy jest to hobby i zabawa czy może już hazard ?
Jeśli ktoś jest zainteresowany tą wspaniałą grą niech pisze w tym temacie, mam nadzieje że znajdę tu takich samych maniaków jak ja . Podajcie gdzie gracie, na jakich stawkach ? Może uda Nam się wymienić doświadczeniami
Dla zainteresowanych podaje kilka źródeł wiedzy z których ja uczyłem się zasad i strategii
1)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Poker - zasady pokera w telegraficznym skrócie - oczywiście po polsku
2)
www.pokerstrategy.com/pl - największa szkoła pokera na świecie. Oferują bardzo dobre materiały szkoleniowe i 150$ dla każdego początkującego. PokerStrategy jest całkowicie bezpłatną szkołą pokera, dostępną również w języku polskim.
3)
www.cardrunners.com - bardzo dobre filmiki szkoleniowe. Nie oferują żadnych ciekawych bonusów. Strona płatna i dostępna tylko w języku angielskim.
4)
www.leggopoker.com - strona bardzo podobna do Card Runners ale trochę tańsza. Filmiki nie są jednak aż tak dobre jak na CR. LeggoPoker dostępny jest również tylko w języku angielskim.
zapraszam do dyskusji