StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Muzyka » Rock » Polecamy sobie :: utwory ::
Polecamy sobie :: utwory ::
Autor Wiadomość
ANEM

Zaproszone osoby: 10
Tematy: 23
Piwa: 5/13
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 7:28 pm 

Iron Maiden - The Matter of life and death - Tegoroczna płyta uważam że warta przesułachania jeśli nawet nie jest się fanem tego zespołu mnie przypadła do gustu :cool: :cool:

Kroczniok 

Tematy: 3
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 2:22 pm 

Poczatkujacym moge polecic:

Iron Maiden:
- The Number Of The Beast
- Piece Of Mind
- Powerslave
- Somewhere In Time
- Brave New World

Metallica:
- Kill'em All
- Ride The Lightning
- Master Of Puppets
- And Justice For All
- Black Album

Accept:
- Restless And Wild
- Balls To The Wall
- Metal Heart
- Russian Roulette

Black Sabbath:
- Black Sabbath
- Master Of Reality
- Paranoid
- Sabbath Bloody Sabbath
- Vol 4

Judas Priest:
- British Steel
- Painkiller
- Ram It Down
- Defenders Of The Faith

Helloween:
- Keeper Of The Seven Keys - I i II

Running Wild:
- Death Or Glory

Dream Theater:
- A Change Of Seasons
- Awake
- Images And Words
- Octavarium
- Scenes From A Memory
- When Dream And Day Unite
- Train Of Thought

Liquid Tension Experiment:
- 1
- 2

No i cos ciezszego:

Death:
- Symbolic
- The Sound Of Perseverance

Exodus:
- Tempo Of The Damned

Testament:
- The Legacy
- First Strike Still Deadly

Pominalem oczywiscie mase kapel. Proponuje jeszcze posluchac jakiegos Best Of'a Deep Purple, AC/DC, Iced Earth, Slayer, Kreator i jak ktos lubi to Joe Satriani, Steve Vai i John Petrucci. Tyle z mojej strony.

Postaw piwo autorowi tego posta

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 10:52 pm 

Ha widze sam Rock ale i tak dokoncze... :P :P :P
Wiec cos dla Technomaniaków.... :mrgreen: :mrgreen:

[glow=blue]Energy Mix volume 6[/glow] :P - co do opisu to hmmm.... napewno wiele ludzi juz słuchało remixy roznych kawałków w wykonaniu DJ-ow klubu Energy 2000 - Hubertusa i Maxa Farenthide'a wiec pozostaje mi tylko polecic ;)

Teraz z innej paczki.... mianowicie z HH najnowszy album DKA - Stawiam Sobie Pomnik... :) Według mnie albumik taki sobie choc tak z ponad połowa nutek godna polecenia ;)

No i na dobite powrót do Techna tym razem Trance - Album Pakito (nie wiem czy ma jakas konkretna nazwe ale jej nie znam :P ) - Osobiscie mi sie nie podoba, choc znam duzo osob co uwielbia Pakito. Mnie tam jednak podchodzą jedynie te najbardziej znane kawałki co chyba prawie kazdy zna czyli Living On Video i Moving on Stereo :) Pozdro :wink: :mrgreen: :twisted:

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

soczek 

Tematy: 51
Piwa: 12/5
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 4:57 pm 

Dawno dawno nic tutaj nie pisałem bo nie było nic godnego polecenia ale dziś mam dwie pozycje. Pierwsza to nieśmiertelny H.I.M z nową produkcją, a druga to kapela łódzka kapela Normalsi usłyszana przy okazji ostatniego koncertu Comy :) po całym tygodniu katowania jednego albumu stwierdzam iż są godni polecenia ;)

HIM - 2007 - Uneasy Listening Vol.2 - Tytuł pewnie znany, a to dlatego że jesienią dostaliśmy do rąk pierwszą czesć tego wydawnictwa którą tez polecałem. Wtedy było to zbiór lekkich aranżacji niektórych kawałków, teraz mamy coś zupełnie przeciwnego. 14 na nowo zagranych i zaśpiewanych utworów HIM, a co najlepsze zagranych w wersjach hard i heavy oraz 4 nagrania w wersji live z koncertu w Turcji. Osmio minutowa wersja Pretending wprawiła mnie w oszołomienie, na nowo zakochałem sie w tych starcy piosenkach, dla mnie najwieksza zabawą było wyłapywanie najmniejszych zmian w spiewie Ville, poprostu genialna płyta, juz nie moge sie doczekać nowej studyjnej płyty, która już niebawem.

Normalsi - 2005 - Soliloquium - Jak już wspomniałem usłyszałem ich przy okazji koncertu Comy i mimo że ich nie znałem wcześniej porwali mnie do zabawy i porządnie rozgrzali przed głównym występem. Soliloquium płyta bardzo zróżnicowana, nadająca sie do słuchania przy każdej okazji, takie nagrania jak Czarny Tydzień, Do stracenia, Łajza ( ;) ), czy Patologia poprostu wymiatają calą drugą płytę, a inne znakomicie dopełniają znakomitego klimatu płyty. Zdecydowanie zespół z mojej czołówki polecam bardzo, płyty można legalnie pobrać z ich strony ( normalsi.pl )

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

LeYdii 

Tematy: 18
Piwa: 2/10
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 10:33 am 

A ja chciałam Wam polecić dwie płyty;D Pewnie juz o nich słyszeliście bo to nie są najnowsze produkcje , ale warto je przesłuchac;)

Kill Joy -

"Back To The Past"

i znowy Kill Joy :)

"Enemigo"

Stokrotka 

Tematy: 57
Piwa: 6/23
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 4:12 pm 

Rammstein-Płyta zwie się Kein Engel :) produkcja z tego roku.

soczek 

Tematy: 51
Piwa: 12/5
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 1:10 am 

Długo długo nic, ale mam coś nowego. Istna perełka, płyta wpadała mi w rece juz długi czas temu, ale nie przypadła mi do gustu, nawet w wersji live na koncercie tej formacji było dziwnie i nie dotrzymaliśmy do 3ciej piosenki bodaj a teraz żałuje :cry:

Malenczuk and Waglewski - 2007 - Koledzy - właśnie tak projekt 'Koledzy' dwóch panów Macka Maleńczuka i Wojtka Waglewskiego. Jest to 17 spokojnych utworów granych na gitarach akustycznych + akompaniują instrumenty dęte w niektórych utworach. Naprawde istny geniusz, dla mnie chyba płyta roku 2007 genialna, polecam wszystkim. Ja zacząłem słuchać dziś to siedziałem przez cały czas prawie bez ruchu tylko słuchałem, zdarzyło mi sie to chyba pierwszy raz w życiu, a koncert zamierzam odrobić przy najbliższej okazji ehh

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Muzyka » Rock » Polecamy sobie :: utwory ::

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Modne buty dla kobiet /meżczyzn ???Hity 2008???
Potrzebna pomoc przy budowe strony www
Czerwone plamy na ciele, co to moze byc????
program do zrzucenia dzwieku z pliku video do formatu MP3
uTorrent nie pobiera nie których plików

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach