Dawno dawno nic tutaj nie pisałem bo nie było nic godnego polecenia ale dziś mam dwie pozycje. Pierwsza to nieśmiertelny H.I.M z nową produkcją, a druga to kapela łódzka kapela Normalsi usłyszana przy okazji ostatniego koncertu Comy

po całym tygodniu katowania jednego albumu stwierdzam iż są godni polecenia
HIM - 2007 - Uneasy Listening Vol.2 - Tytuł pewnie znany, a to dlatego że jesienią dostaliśmy do rąk pierwszą czesć tego wydawnictwa którą tez polecałem. Wtedy było to zbiór lekkich aranżacji niektórych kawałków, teraz mamy coś zupełnie przeciwnego. 14 na nowo zagranych i zaśpiewanych utworów HIM, a co najlepsze zagranych w wersjach hard i heavy oraz 4 nagrania w wersji live z koncertu w Turcji. Osmio minutowa wersja Pretending wprawiła mnie w oszołomienie, na nowo zakochałem sie w tych starcy piosenkach, dla mnie najwieksza zabawą było wyłapywanie najmniejszych zmian w spiewie Ville, poprostu genialna płyta, juz nie moge sie doczekać nowej studyjnej płyty, która już niebawem.
Normalsi - 2005 - Soliloquium - Jak już wspomniałem usłyszałem ich przy okazji koncertu Comy i mimo że ich nie znałem wcześniej porwali mnie do zabawy i porządnie rozgrzali przed głównym występem. Soliloquium płyta bardzo zróżnicowana, nadająca sie do słuchania przy każdej okazji, takie nagrania jak Czarny Tydzień, Do stracenia, Łajza (

), czy Patologia poprostu wymiatają calą drugą płytę, a inne znakomicie dopełniają znakomitego klimatu płyty. Zdecydowanie zespół z mojej czołówki polecam bardzo, płyty można legalnie pobrać z ich strony ( normalsi.pl )