Wpadłem na taki pomysł, bo pewnie zdecydowana wiekszosć ludu słucha tutaj muzyki i aktualizuje swoje zbiory, wiec moze zaczęli byśmy sobie polecać wszelakie wydawnictwa, chodzi tutaj o całe płyty, ale także jakies pojedyńcze nagrania, wraz z jakimś krótkim treściwym opisem, mam też nadzieję, że będa się wywiązywały z tego dyskuje dotyczące polecanych pozycji. Ja jutro zamieszcze taką moją krótką liste z moich zbiorów was również do tego zachęcam
to teraz moja lista ja co jakis czas bede tutaj cos dodawać, a wszystko co będe polecać na 100% mozna i będzie mozna znaleść zawsze na moim FTP
Nie był bym sobą gdybym nie polecił mojej ulubionej obecnie kapeli
In Flames - Come Clarity [ 2006 ] - jak juz nie raz pewnie pisałem goście sa niesamowici pochodza ze skandynawi, konkretniej to ze szwecji. Grają melodyjny death metal, bardzo ostrą i cięzką muzyke. Na 13 kawałków jakie znajdziemy na płycie 11 jest naprawde rewelayjnych, ja przy nich przechodze w stan maksymalnego relaksu, potrafie sie porzadnie wyluzować co nie wszyscy potrafią przy takiej muzyce. Wiekszość skandynawskich kapeli metalowych jest świetna, ale In Flames sa naprawde o klase wyżej. Jak to powiedział jeden z moich znajmych 'Come Clarity kopie dupy i to dosłownie', ja się podpisuję pod tym. A jeśli ktoś ma możliwość to polecam również Bonus DVD z materiałem ze studia, miło się to oglada [rowniez dostepne na FTP (filmy)]
As I Lay Dying - Shadows Are Security [2005] - Punk rockowy zespół grający coś na granicy metalcore'u i hardcore'u. Role przwodnią gra tutaj perkusja która jest bardzo ostra i dość cieżka co żadko sie zdarza i jest na początku troche dziwnym zjawiskiem, ale efekt jest tego jest naprawde rewelacyjny
Big Cyc - Moherowe Berety [2006] - któż nie zna Big Cyca ? Moherowe Berety to płyta zakazana w naszym kraju w 99% sa to teksty polityczne, ośmieszające polityków ale nie tylko. Płyta dobra moim zdaniem godna polecenia gdyz mało jest polskich kapeli które mi przypasowują, ta płyta strasznie mi się podoba.
Sepultura - Dante XXI [2006] - Jest to moja pierwsza styczność z Sepulturą, czyli również pierwsza płyta tej kapeli jaką miałem okazji posłychać. Dante XXI posidam w zbiorach od dziś, jestem po dwu krotnym przesłuchaniu i naprawde kawał dobrego ciężkiego grania w genialnym wykonaniu. Bardzo ciezkie brzmienia gitar oddają klimat zespołu ktory udziela się podczas słuchania co naprawde rzadko mi się zdarza zebym to tak silnie odczuwał.
Pozatym In Flames wraz z Sepulturą zagrali koncert w ostatni wtorek tj. 18.04 w klubie Stodoła [WaWa], info na oficjalnych stronach lub stronach polskich fanclubów
ja za to polecam płyty: Candyass, Vapor Transmission i Punk Statik Paranoia od zespołu Orgy;d;d muzyka tego zespołu to połączenie cieżkiego brzmienia z muzyką elektroniczną, został on wypromowany przez zespół KoRn, dzieki zajebistemu wokalowi ich piosenki wpadaja w ucho, wiec jeśli ktoś lubi połączenie rocka z elektronika to to jest w sam raz dla niego;d
The Sickness pierwszy album zespołu Disturbed, moim zdaniem najbardziej udany od nich album z takimi kawałkami jak: Stupify, Shout 2000 i Fear, naprawdę warte posłuchania;d;d
Around the Fur, Adrenaline i White Pony zespołu Deftones moge polecic każdemu kto lubi nu metal, Deftones wraz ze zespolem KoRn utworzyli własnie nurt nu metalowy na poczatku lat 90, charakteryzują ich krzyczane partie wokalne których czesto nie mozna zrozumieć, dlatego jak to sami okreśłili graja ciężką do słuchania muzę, a także miękki wokal który często przypomina dyszenie,
Ostatnia oficjalna płyta Marilyn Mansona The Golden Age Of Grotesque jest moim zdaniem najlepszą plytką w całej dyskografii zespołu, praktycznie każda piosenka jest warta przesłuchania, łatwo wpadają w ucho, moge polecić np This Is a New Shit, Mobscene, Tainded Love, każdy kto lubi ostre metalowe i elektroniczne granie powinien mieć tą płytke;d;d
Rosenrot od Rammsteina jest najnowszą odsloną zespołu słynącego z Metalowego brzmienia które jest też zaliczane jak to okreśłili członkowie Rammsteina do muzyki tanecznej, ta płytka jest inna trochę od pozostałych ich albumów, więcej bowiem na niej balladowych brzmień, najlepsza zaś płytą od Rammsteina jest według mnie ,,Mutter" utwory Mutter, Feuer frei, czy też Sonne powinny zwalić każdego z nóg;d;d
,,Pierwsze Wyjście z Mroku" to Album Polskiego zespołu hard Rockowego o nazwie Coma, warte przesłuchania od nich piosenki to ,,Spadam" i ,,Nie wierze Skurwysynom",
Polecam też zespoł Nine Inch Nails, zespół który wypromował samego Marilyna Mansona , ostatnia ich płyta With Teeth moze się podobać nu metalowcom, najlepsza jest ale chyba piosenka WISH z kompozycji Broken
Fanom Linkin Park powinna się spodobać płytka ,,Piano Instrumentals" a także,,String Quartet Tribute To Linkin Park" są to niektóre piosenki Linkinów w wersji fortepianowej i covery w wersji smyczkowej można się przy nich nieźle zrelaksować, i zdecydowanie polecam In The End jak na tej, tak na tej;d;d;d;d są zajebiste,
z piosenek polecam:
Morning After(Chester Bennington, Julien K. Remix),
Scars Of Life(linkin Park),
System (Chester Bennington),
Karma Killer (Cyclefly feat. Chester Bennington),
Walking Dead(Chester Bennington),
I Just Want Your Company(Linkin Park)
ja dosłownie przed dwoma godzinami dobrałem sie wreszcie do polskiej kapeli o nazwie Blade Loki, ostatnio bardzo o nich głośno, ale albumy ciężko znaleśc, mi się udało dorwac calą dyskografie, po długich poszukiwaniach, no ale do rzeczy.
Blade Loki - 2006 - No pasaran - polska alternatywna kapela punk rockowa, moło jest takich dobrych w naszym pięknym kraju, natomiast Blade Loki to muzyka z naprawde najwyższej półki, szybkie dynamiczne melodyjne kawałki pobudzają do życia, ale zarazem mozna sie zrelaksować. Co jest dla mnie fenomenem to że jestem przyzwyczajony do mocnych męskich punkowych głosów tutaj jest inaczej bo nie ma wokalisty, jest natomiast wokalista z naprawde genialnym głosem, dawno już nie słyszałem takiego dobrego głosu wśród dziesiątek polskich niczym nie wyróżniających się pseudo punkowych kapel. Polecam gorąco, oczywiscie pliki dostepne na moim FTP.
Red Hot Chili Peppers - 2006 - Stadium Arcadium 2CD - Na tę płyte przyszło nam czekac 4 długie lata nie licząc wydanego w 2003 roku Greatest Hits, oraz koncertowego albumy Live in Hyde Park z 2004. Pierwszy studyjny album po 4 latach i tak jak zapowiadał singiel Dani California, którego mozemy słuchać i ogladąc od jakiś dwóch moze trzech tygodni, więc jak mówiem singiel nie zapowiadał żadnej rewolucji, czyli stary dobry RHCHP i miałem rację i szczerze powiem ciesze się że tak też się stało. Spokojne delikatne utworzy doprawione ostrymi gitarowymi solówkami, jeden z najlepszych o ile nie najlepszy bas, no i nie obeszło by się bez charakterystycznego głosu który wydaje z siebie Anthony Kiedis. Dwu płytowe wydanie Stadium Arcadium zwiera 28 studyjnych nagrań. Szczerze polecam i myśle ze warto było czekać te cztery lata. Jeszcze taki bonusik płyta trafia do sprzedaży dopiero 8 maja, czyli za tydzień, a na moim FTP dostępna od dzisiaj.
Ja dzisiaj znalzłem nawet niezła kapele nu metalową o nazwie,,Ill Nino", ściągnałem tlyko jeden album na razie,, Confession" i jest cąłkiem całkiem;d;d, najbardziej podoba mi się piosenka,,Letting go" jest zajebista;d;d;d, i czemu jak ja nie edytowałem postów to Soczek sie mnie czepiał a sam teraz nie edytowął go;>?
edit by soczek // spoko jak przeszkadza to ja moge dopisywac nowe teksty, do poprzednego postu i tak bede robił teraz. Temat miał byc poprostu informacyjny i chodziło o to żeby nowe dodane pozycje widoczne, ale luzik bede zaden problem dopisywać //
Bullet for My Valentine - 2005 - The Poison - Moje najnowsze odkrycie jesli chodzi o klimaty punkowe, a mianowicie hardcore z domieszką emo i metalcore, szybka, ostra dynamiczna muzyka i moim zdaniem genialny wokal, połączenie My Chemical Romance z As I Lay Dying, coś niesamowitego naprawde. Kapele możecie znac z singla promującego tę płyte: 'All These Things I Hate (Revolve Around Me)', dośc znany kawałek kilkakrotnie widziałem teledysk w różnych myzycznych stacjach telewizyjnych. Jeśli ktoś lubi h/c to naprawde goraco polecam mi kapela bardzo przypadła do gustu. Naturalnie płyta do nabycie na moim FTP.
Anti-Flag - 2006 - For Blood And Empire - coś dla fanów oldschoolowego punka, mnie osobiscie kapela przypadła w 100% do gustu. Jest to muzyka pokroju Sum41 i tym podobnych, szybka, dynamiczna, wpadająca w ucho. Kawałki takie jak : 1 Trillion Dollar$, This Is The End (For You My Friend), czy The Project For A New American Century dosłownie momentalnie wpadają w ucho. Polecam kademu kto lubo ten rodzaj muzyki.
Oomph! - 2004 - Wahrheit oder Pflicht - Tak naprawde to ciezko mi zdefinowac rodzaj muzki jaką ta kapela gra, ale jest to mieszanka rocka, metalu i muzyki gotyckiej, czyli można powiedzeć że to porownać do Mansona, H.I.Ma I Rammsteina w jednym. Kapela pochodzi z niemiec, na płycie Wahrheit oder Pflicht usłyszymy teksty zarówno w jezyku niemieckim jak i angielskim. Ja już po pierwszym przesłuchaniu wpadłem w tę mieszanke i daje sie jej ponieść. Kawał dobre ostrej, ale momentami spokojnej muzyki. Poprzednie płyty również sa godne polecenia.
Trzeci Wymiar - 2006 - Inni Niz Wszyscy - Powiem tyle, że nie mogłem o tym nie napisać, ponieaż polski hip hop omijam z daleka, ale jednak gdy zobaczyłem singlowy kawałek z tej płyty w Tv nie mogłem tego CD ominąć i powiem jedno już dawno nie słyszałem tak dobrej polskiej produkcji. Trzeci Wymiar to dlamnie jeden z lepszych polskich składów, a płyta Inni Niz Wszyscy jedną z najlepszych w calym dorobku polskiego hh przynajmniej dla mnie. Nie będe się rozpisywał o bitach i tekstach, ale nawet jeśli ktos nie słucha HH tak jak ja to i tak naprawde polecam!
Powracam do polecania płyt, teche zapomnialem o temacie
Vader - 2006 - Impressions In Blood - wczoraj trafiła w moje rece jeszcze ciepła płyta polskiej death metalowej kapeli Vader, szczerze nie wiedziałem czego mam się spowiewać. Sam Peter powiedział że będzie ona w innym klimacie niż pozostałe produkcje co mnie zaniepokoiło odrobine, ale moje obawy były zupełnie nie słuszne. Juz samo intro wprowadza w prawdziwy mroczny nastroj, dosyć spokojne bardzo takie lajtowe ale mroczne. Kolejny utwór przypomina nam z czym mamy doczynienia, od pierwszych sekund słyszymy potezną prekusyjna nawalanke której towarzyszą cięzkie gitarowe brzmienia i niesamowity głos Petera. Ogólnie płyta przypadła mi do gustu, a kawałki takie jak Predator, czy Helleluyah!!! (God Is Dead) poprostu miażdzą w każdej sekundzie. Także kto lubi posłuchac ciezkiej muzyki napewno nie będzie załować. Pozatym takie małe info jutro tj. 21.06.2006 w Katowickim MegaKlubie odbędzie się koncert Vadera wiecej info na Vader.pl
Billy Talent - 2003 -Billy Talent - to już zdecydowanie inna liga niż w/w vader, punkowa kapela z krwi i kości, podchodząca pod styl emo lub pop-punk, ale moim zdaniem to jest emo. Jedna z lepszych formacji jakie słyszałem w ostatnim czasie. Koleś ma bardzo przyjemny głos, którego potrafi użyc, łagodne zwrotki i osrto wykrzyczane refreny tak jak lubie najbardziej. Ogólnie mówiąc dla fanów gatunku jest to pozycja obowiązkowa. Druga płyta nie jest już tak dobra niestety.
Antyradio Niegrzeczne Dzieci Eteru i Zakazane Piosenki vol.1 - cóż to jest ktos zapyta, a jest to składanka oldschoolowych przebojów sygnowana nazwą AntyRadia która przygotowali K.Wojewódzki oraz M.Figurski. na płycie usłyszymy takie hity jak The Ataris - Boys Of Summer, Electric Six - Radio GaGa i wiele wiele innych. W przerwach miedzy nagraniami można posłuchac wyczynów 'gen. Misiury' oraz 'mecanasa Martenki', czyli poprostu tak ktoś słuchał porannych audycji AntyRadia wie o co chodzi Kupa śmiechu, choć jak na mój gust troszke tego za duzo Pozatym płyta strasznie mi się podoba co moge wiecej powiedziec/napisac, polecam ; )
bede się starał czescie tutaj dodawać swoje osbiste wywody na temat różnorakich wydawnictw muzycznych
Wszystkie opisywane przezemnie płyty są dostepne na moim serwerze FTp przez wiekszosc czesc tygodnia pozdrawiam zycze miłego czytania
HORSE The Band - 2005 - The Mechanical Hand - Dziś dorwałem bardzo dziwną produkcje kapeli HORSE The Band, na początku nie wiedziałem cóż to jest i chcialem wywalić, ale z każym następnym przesłuchaniem coraz bardziej mi się podoba. O co chodzi ktoś zapyta, a no pamiętacie dzwięki które towarzyszyły pierwszym grom komputerowym/telewizyjnym ? No właśnie tu twi magia tej grupy. Old schoolowe dziewieki wkomponowane między cięzkie gitarowe rify, i mocną perkusje, wszystkiemu towarzyszy mocny hardcoreowy głos wokalisty, naprawde to wszystko składa się na wybuchową mieszanke. Polecam każdemu kto lubi takie niecodziennie producje RETM wysiada
My Chemical Romance - 2006 - The Black Parade - najbardziej wyczekiwana przezemnie płyta tego roku, dopiero co ją dorwalem, jeszcze cieplutka (premiera 23.10). Cięzko stwierdzić czego tak naprawde można było sie spodziewać, po takich kleskach jak płyta Papa Roach (kompletna kicha) jak i kilku innych, pierwsze odtwarzanie i pozytywne zakskoczenie, słuchałem i nie wierzyłem, ze to MY Chemicam Romance. Płyta zupełnie odstaje od poprzenich produkcji, z moim znajomym po długich dyskusjach na temat płyty doszliśmy do wniosku, że jest ona bardziej dojrzała niż dwie wcześniejsze, chłopaki z MCHR wyrosneli z 'kinder punka', zajeli się czym bardziej twórczym co usłyszymy na tej płycie. Poprzednie płyty (I Brought You My Bullets You Brought Me Your Love oraz Three Cheers for Sweet Revenge) znajdowały swoich fanów w przeróżnych srodowiskach, grupach wiekowych i tak dalej, to jest coś innego, odstaje od nich zupełnie, mysle ze bedzie ona dla tych którzy portafią uchwycic to co jest wazne w tej muzyce, a nie tylko wykrzykiwane w EMOcjach teksty. Jesli tego oczekujecie od tej płyty to się zawidziecie. Dla mnie jest to w 100% płyta roku 2006, najlepsza płyta kapeli My Chemical Romance i jedna z lepszych płyt jakich było mi dane słuchać jeśli chodzi o ten gatunek. Polecam szczerze z ręką na sercy bardzo gorąco
zgapiasz:P UkasH:P powiedziałam Ci juz wczoraj:P
płyta jest fajna słuchałam jej tylko raz i to jeszcze tak "na szybko" , ale i tak już mogę stwierdzić ze jest świetna;) tez polecam;)
: Three Cheers for Sweet Revenge : też była dobra jak komuś sie podobały kawałki z tej płytki to ta ta najnowasza spodoba Wam sie jeszcze bardziej:] Dzisiaj pożyczam płyte od znajomego i bede miała sobotni wieczór z My Chemical Romance :)
pzdr;*
_________________ Tam skarb Twój , gdzie serce Twoje:)
A ja teraz moge napisac o dokladny odczuciach, płytke znam prawie na pamiec jest rewelacyjna, delikatna, strasznie klimatyczna. Takie kawałki jak 'Dead!', 'I Don't Love You', 'Mama', 'Teenagers' czy 'Disenchanted' tworzą całkiem przyjemną kompozcyje która uzupełnia się na wszelkie sposoby. Nie będe wiecej opisywac bo jak zwykle nie chciałbym zdradzać wszystkiego bo nie o to chodzi przeciez Jedno jest pewne tak jak już napisałem dla mnie płyta roku
LeYdii napisał/a
zgapiasz:P UkasH:P powiedziałam Ci juz wczoraj:P
ja sie musze przekonac zawsze na wlasnej skórze czyli kilka przesłuchań mi jest potrzebne zeby dokladnie coś stwierdzic
LeYdii napisał/a
Dzisiaj pożyczam płyte od znajomego i bede miała sobotni wieczór z My Chemical Romance
no to Pati zapowiada Ci sie znakomity wieczór
Znów nastąpiła mała przerwa, ale to co ostatnio zostaje wydane to przechodzi obok mnie jakby nigdy nic, ale wczoraj dobrałem się do pewnego wydawnictwa i zrobiło mi sie wesoło
The All-American Rejects - 2005 - Move Along - grają gatunek nazwany 'power popem', ale dla mnie to po prostu najzwyczajniejsza altrnatywną rockowa płyta Na rozdaniu nagród MTV VMA 06 zdobyli nagrodę w kategorii najlepsza grupa roku (Best Group Video), za teledysk do kawałka Move Along. Mówiąc o samej płycie to jest bardzo melodyjna, fajnie wpada w ucho, miło się jej słucha w takie ciemne zimne (samotne) wieczory Ogólnie niezła płyta, a ostatnio mało takich udaje mi się znaleźć.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.