StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Dział główny » Na każdy temat » pomoc dla 3-letniego Mateuszka chorego na białaczkę
pomoc dla 3-letniego Mateuszka chorego na białaczkę
Autor Wiadomość
mamamatiego 

Tematy: 1
  Wysłany: Sob Lis 17, 2007 11:59 am pomoc dla 3-letniego Mateuszka chorego na białaczkę

Przepraszam jeżeli łamię zasady ale szukam pomocy gdzie tylko mogę.

Jestem mamą trzyletniego Mateuszka. Synek urodził się z całkowitym obustronnym rozszczepem wargi i podniebienia. Do tej pory przeszedł już trzy operacje związane z wadą wrodzoną. Jakby nieszczęść było za mało w sierpniu 2007 r. zdiagnozowano u Mateuszka ostrą białaczkę limfoblastyczną. Cały mój świat runął, nie mogłam uwierzyć, że ta okrutna choroba dotknęła moje dziecko.
Ale walczymy z synkiem z całych sił, Mateusz dzielnie znosi badania i chemioterapię oraz wielomiesięczny pobyt na oddziale onkologii Samodzielnego Publicznego Dziecięcego szpitala Klinicznego w Warszawie.
Z leczeniem związanych jest wiele kosztów dodatkowych, które muszę ponieść sama. Chemioterapia, którą do tej pory przyjął Mateusz wpłynęła na bardzo zły stan zębów, które trzeba wyleczyć w znieczuleniu ogólnym przed następnym etapem leczenia. Koszty tego zabiegu są bardzo wysokie. Mateusza czeka też operacja rekonstrukcji kości szczęki, która jest następstwem wady wrodzonej. Ze względu na leczenie białaczki zabieg musi odbyć się prywatnie poza NFZ. Do tych wszystkich wydatków dochodzą jeszcze koszty leków niezapewnianych przez służbę zdrowia.
Walczę o zdrowie synka, dlatego proszę wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe na czas leczenia Mateuszka.
Za okazane serce i hojność już teraz gorąco dziękuję w imieniu synka,
Mama Mateuszka
Anna Frączek
Wpłaty można kierować na konto:
Fundacja Spełnionych Marzeń
Ul. Nowogrodzka 6a lok.22, 00-513 Warszawa
ING Bank Śląski 52 1050 1025 1000 0022 6844 0571Koniecznie z dopiskiem: „Dla Mateuszka Dąbkowskiego”

Więcej informacji na stronie www.mamamatiego.pl.tl
Liczy się każda pomoc, nawet rozesłanie adresu bądź załącznika z listem po znajomych...

RUDANET.INFO Forum » Dział główny » Na każdy temat » pomoc dla 3-letniego Mateuszka chorego na białaczkę

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Jak oceniasz repertuar TV na tegoroczne święta ?
Sto lat, sto lat, niech żyje ,żyje nam ....
Coś dla szukających zleceń i dodatkowej pracy ...
Pijany 19-latek ukradł auto razem z dzieckiem...
WPKiW im. Gen. Jerzego Ziętka w Chorzowie

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach