StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Dział główny » Szkoła » Praca z zarządzania ochrona srodowiska.
Praca z zarządzania ochrona srodowiska.
Autor Wiadomość
Fenris

Tematy: 49
Piwa: 7/8
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 5:28 pm Praca z zarządzania ochrona srodowiska.

Praca zaliczeniowej z zarządzania ochroną środowiska.

Praca nosi tytuł "Działalnośc podmiotów gospodarczych w warunkach rozwoju zrównoważonego np. przedsiębiorstwa"

Materiały. które byłyby mi potrzebne do napisania pracy to:
-ogólna charakterystyka przedsiębiorstwa, Wasza misja, wizja ( na stronie internetowej jest wiele ciekawych pozycji i materiałów, ale mało dotyczy Rudy Śląskiej, np kiedy zostało założone przedsiębiorstwo)
-z jaki aktami prawnymi z ochrony środowiska mają Państwo doczynienia, jakie trzeba uwzglednic przy tego typu działalności,
-w ostatnim czasie powiedzmy w latach 2004-2006 z jaki odpadami mieli Państwo doczynienia, co z nimi dalej robicie, co się z nimi dzieje gdy do Was trafią, czy przybywa tych odpadów, jakich odpadów jest najwięcej, a jakich jest w ostatnim czasie mnie,
-czy prowadzicie politykę środowiskowa, tzn jakie są Państwa intencje, cele, zadania odnośnie skuteczności działań wobec środowiska.

Jesli ktos robil juz podobna prace, albo ma dostep do dokumentow ktore mogly by mi pomoc w napisaniu jej, prosze o pomoc :)

W szczegolnosci ucieszyl bym sie z informacji na temat Rudy Śląskiej.

Postaw piwo autorowi tego posta

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 7:17 pm 

A mozesz dokladniej? Chodzi ci o opis firmy ktora juz istnieje na rynku (najlepiej z Rudy Śl.) i dotycza jej zagadnienia, ktore przedstawiles? Te zagadnienia dotycza okresu od wstapienia do Unii? Ma to byc jakas firma produkcyjna?
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

Fenris

Wysłany: Wto Lis 21, 2006 11:43 pm 

Tak, ma to byc firma produkcyjna albo gmina... niestety na byle jakie dokumenty w naszym urzedzie czeka sie okolo 5 tygodni (sic!), wiec nie pozostaje mi nic innego jak poszukac jakiegos przedsiebiorstwa (W PUK-u odmowili mi informacji piszac ze nikt tylu dokumentow mi nie przygotuje :) ). Przedsiebiorstwo ma juz istniec na rynku.
W skrocie chodzi o krotki opis firmy i przedstawienie jej programu zrownowazonego wzrostu. Z Unia raczej ten temat sie nie wiarze, choc wiem ze odkad wstapilismy do niej to przedsiebiorstwa musza troche wiecej dokumentow spozadzac.
Chodzi glownie o dokumenty:
"Program ochrony srodowiska"
"Studium uwarunkowan i kierunkow zagospodarowania przestrzennego"
"Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego"

ewentualnie:

"Raport z powszechnej inwentaryzacji gminy"
"Strategia rozwoju gminy/przeds."
"Polityka ekologiczna gminy/przeds."

To chyba na tyle... Jak ja lubie gdy mam raz na miesiac cwiczenia na ktorych babka nic nie wyjasni a wymaga jakichs pierdol :/

auger 

Wysłany: Sro Lis 22, 2006 11:10 am 

Fenris napisał/a
Z Unia raczej ten temat sie nie wiarze, choc wiem ze odkad wstapilismy do niej to przedsiebiorstwa musza troche wiecej dokumentow spozadzac.Chodzi glownie o dokumenty:
Program ochrony srodowiska

To jednak wiaze sie z Unia - zaostrzone przepisy, uzyskiwane certyfikaty (ISO), dotacje unijne na ochrone srodowiska.
Ja mysle ze takie cos ciezko bedzie znalezc w necie, musisz sie wybrac osobiscie do jakiegos przedsiebiorstwa i powalczyc o udostepnienie takich info. Najlepiej przygotuj sobie komplet pytan i zagadnien, bo moze taki wywiad da ci wiecej niz grzebanie w dokumentach, o ile ktos bedzie chcial z toba gadac. Ja przeprowadzalem cos podobnego, czyli jakis plan rozwoju (tematu dokladnie nie pamietam) w klubie sportowym, to przez miesiac jezdzialem na Górnik, zeby ktos znalazl dla mnie czas, ale tak im dupe zawracalem ze sie zgodzili... I tu mala podpowiedz, nie mierz za wysoko, bo bedzie ciezko. Chodzi mi o to ze gdybym pojechal na Slavie, Uranie czy Grunwald szybciej bym cos zalatwil. W twoim przypadku UM albo PUK to taki Mt. Everest wsrod firm. Z doswiadczenia wiem ze ciezkos sie z nimi wspolpracuje. Radzilbym uderzyc do jakiejs mniejszej firmy, sprobuje cos dla ciebie znalezc dzisiaj albo jutro, to podzwonisz albo pojezdziasz i popytasz. Z doswiadczenia rowniez wiem zeby sprawy najlepiej zalatwiac osobiscie, lepszy skutek. :)
Fenris napisał/a
Studium uwarunkowan i kierunkow zagospodarowania przestrzennego
Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego

ewentualnie:

Raport z powszechnej inwentaryzacji gminy
Strategia rozwoju gminy/przeds.
Polityka ekologiczna gminy/przeds.

Te zagadnienia dotycza naszego UM, a sam napisales ile sie tam czeka na papiery... :/
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Fenris

Wysłany: Sro Lis 22, 2006 11:43 am 

Dzisiaj jade walczyc do naszego UM :) Moze cos razem z dziewczynami (bo ja pracuje w 3 osobowej grupie) zalatwimy...

auger 

Wysłany: Sro Lis 22, 2006 5:36 pm 

Jakby wam nie poszlo to TU masz branzowy katalog firm z Rudy, moze cos wybierzesz...
A tak swoja droga to temat raczej na prace licencjacka a nie zaliczeniowa. Popytaj tez kogos z 3 roku (jak dobrze pamietam na 2 jestes :D ), moze taki temat juz byl i ktos udostepnilby ci materialy, zawsze to cos moze pomoc. :)
Powodzenia !!

Fenris

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 12:13 am 

Dzieki Auger za pomoc, napewno sie przyda :) Tak dla informacji jestem na 3 roku i to jest praca zaliczeniowa :/

auger 

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 10:21 am 

Fenris napisał/a
Tak dla informacji jestem na 3 roku

O cholera, ale ten czas leci... :wink:

Fenris

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 1:17 pm 

Ani sie nie obejzysz a bedziesz z moimi dziecmi w CSa szarpac albo na forum sie klucic :P

RUDANET.INFO Forum » Dział główny » Szkoła » Praca z zarządzania ochrona srodowiska.

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Problem ze zgraniem gry na dysk
Płyta CD z niezbędnymi narzędziami za darmo
Zakaz uzywania komórek w szkole i inne...
skup sprzedaz zamiana serwis telefonów komórkowych
Australian Open: Miedzynarodowy skandal grecko-turecki

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach