Witam mam pożyczonego od brata oryginalnego windowsa home edition problem tkwi w tym że windows ten jest zainstalowany na laptopie u brata i był u mnie i nie chce mi się aktywować(prosi o inny CD-key)Co mam zrobić??
Jeżeli jest to wersja OEM i system był już aktywowany na innym komputerze to na swoim juz go nie aktywujesz. Własnie tak działa zabezpieczenie antypirackie.
jeśli go na laptopie zainstalowałem i aktywowałem to chyba to jest box
To nie ma ze soba nic wspólnego. OEM oznacza tylko sposób sprzedaży systemu a nie komputer na jakim mozna go zainstalować.
Jeżeli jest to OEM to powinno to pisać na naklejce licencyjnej (COA), a także np. na pudełku po systemie.
Jest tez spora różnica w cenie pomiedzy wersją BOX a OEM
Tak czy inaczej najlepiej skontaktować się z producentem.
Brat zostawił mi tylko płytkę
Ale problem już roziwązany Dzięki:)
Tylko teraz sie pojawi drugi problem żeby nie zakładać nowego tematu opisze go tutaj:
Sciągłem Microsoft Defender i gdy chce ściągnąc definicje wyskakuje mi błąd.Co mam zrobić??wyszukiwałem na googlach ale nic z tego nie rozumiem
http://www.fotosik.pl/pok...b234836f8d.html
Niestety coś Ci nie wyszlo z wklejaniem linku, nic pod nim nie ma.
Ale zamiast sie meczyć z kolejnym produktem Microsoftu lepiej zainstaluj po prostu skuteczniejszy i bardziej bezproblemowy "Spybot Search & Destroy" albo "Ad-Aware".
Oba są za darmo.
PS. Jeśli masz tylko płyte to tak samo jak byś korzystał z pirackiej wersji systemu.
M$ zaleca posiadanie przynajmniej 3 dokumentów stwierdzających legalność systemu.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 12:56 pm
Nieznacie moze jakiegos sposobu na wgranie Win w wersji OEM na innym kompie? Tak testowo i edukacyjnie pytam... Czy podmiana plikow wpa.bak i wpa.dbl z innego kompa zadziala?
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Czy podmiana plikow wpa.bak i wpa.dbl z innego kompa zadziala?
Watpie ze zadziała podmiana oryginalnych plików. Ale w necie jest mnóstwo sposobów na ominięcie aktywacji systemu - i w sumie tylko to jest tu problemem, a wychodzi na to samo: bedziez miał (teoretycznie of koz) piracki system, ale o tym pewnie wiesz
auger zrób tak jak ja zadzwoń pod ten numer który ci sie wyświetla jak chcesz aktywować telefonicznie.Wszystko załatwiasz z automatyczną sekretarką więc nie ma problemu
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 8:45 am
Byl aktywowany na jednym i chcialem sie niim "pobawic" na innym kompie, ale skonczyl sie 30sto dniowy okres i trzeba aktywowac. Pogooglamy-zobaczymy...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Ta automatyczna sekretarka pyta się na ilu komputerach był instalowany mówi że jak na tylko jednym to masz przycisnąc 1 itd.Ja okłamałem i przycisłem 1 później mówi ci żebyś wprowadził kod który ci sie wyświetla wprowadzasz go i dyktuje ci kod aktywujący który masz wpisać pod tym numerem który mu podyktowałeś
Sekretarka sekretarką ale nawet jeśli uda się zainstalować system OEM na dwóch komputerach i obejść system aktywacji (co nie jest żadnym problemem nawet bez pomocy M$) to faktem jest że jedna z tych dwóch maszyn pracuje lub pracowała na pirackim systemie a chyba nie o to chodzi komuś kto placi 250-300 zl. za pudełko z napisem Windows XP
Reasumując: naklejka licencyjna może być naklejona tylko na jednym komputerze i w zwiazku z tym obejscie aktywacji niczego nie zmienia, łatwiej już sciągnąć z p2p spatchowany system nie wymagający takich zabaw, ale jak tam kto woli
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 4:23 pm
Zrobione, odpowiednia "witaminka" i dziala bez aktywacji i bez dzwonienia. A to ze jeden komp ma spiracony OS to trudno, i tak bedzie sluzyl do testow i "zabawy" wiec za pare dni czeka go pewny reinstall lub co gorsza format.
michalgrzyb0
Gość
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 12:47 pm
Cytat
Zrobione, odpowiednia witaminka i dziala bez aktywacji i bez dzwonienia. A to ze jeden komp ma spiracony OS to trudno, i tak bedzie sluzyl do testow i zabawy wiec za pare dni czeka go pewny reinstall lub co gorsza format.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.