Mam problem z programem DEV C++. Zapisałem plik jako oko.c, uruchomiłem kompilator. Wyskakuje okienko z napisem "Done", czyli program rzekomo się skompilował. Ale jak daję "Uruchom", to wyskakuje informacja "Plik źródłowy nie jest skompilowany". Jeśli używam opcji "Kompiluj i Uruchom", to kompilator działa, kończy się, ale znowu wyskakuje taki sam komunikat jak wyżej. Co zrobić ?
I jeszcze jedno pytanie - jak kompilować i odpalać programy w wierszu poleceń Windows ?
Proszę o pomoc.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Próbowałeś zapisać go jako *.cpp ?
Sprawdzaleś na XP czy Viscie ?
Musi być jako *.c Bo to zadanie na programowanie
Na Viście... to chyba wszystko tłumaczy...
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
No stronie producenta jest podane że soft jest kompatybilny z XP, o Viście nie ma ani słowa a google twierdzi że inni uzytkownicy tez mają z tym programem problemy pod Vistą.
Najlepiej jak byś miał dostęp do XP, jesli jednak jestes skazany na Viste to pozostaje Ci szukanie na forum wsparcia: http://forums.devshed.com/c-programming-42/
Lub tu: http://sourceforge.net/fo...?forum_id=48211
Ach ta Vista... Gdyby nie to, że mam do niej klucz, to bym się dawno jej pozbył
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.