StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Hardware » Problem z DVDRW
Problem z DVDRW
Autor Wiadomość
soczek 

Tematy: 51
Piwa: 12/5
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 1:35 am Problem z DVDRW

mam taki problem moja nagrywarka wypala płyty na których nic nie ma, choć płyty definiowane są jako pełne :shock: i coś zauważyłem, nagrywarka moja ma nazwe 'Stacja dysków DVD-RM (F:)' a powinno byc -RW, być moze to gdzieś poprostu jakiś błąd w sofcie jest, stało się tak zmianie sprzetu i wgrania windowsa, jest tak od poczatku, a za bardzo nie wiem jak sie z tym uporać. Czy ktoś wie co może być przyczyną?

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

Postaw piwo autorowi tego posta

lukaas104

shv1 

Tematy: 519
Piwa: 262/10
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 9:15 am 

Spróbuj odpiąc ten napęd i jesli na tej samej tasmie masz podpięte jeszcze cos (dysk albo inny naped) to podepnij to w innej kolejności, do innego slotu albo pobaw sie z ustawieniami "master/slave/cable select".
Mozesz tez odinstalowac naped (menedzer urzadzen) i zainstalowac ponownie (chociaz watpie zeby to akurat cos dalo).
Upewniej sie tez że w BIOSie i menedzerze urzadzen jest włączone DMA (a nie np. PIO).
Aktualizacja BIOSu nagrywarki tez pewnie nie zaszkodzi: http://www.cdrinfo.pl/biosy
Postaw piwo autorowi tego posta

shoovarek1

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Hardware » Problem z DVDRW

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Problem z DEV C++ / kompilacja
Problem z Spellforce2: Shadow Wars
Problem z D-Toolsem
Problem z RS
Problem z aktywacją Windows HE

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach